Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц - Тема №3

• 36 263
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • софия
Що не звъннеш в инспектората да ги питаш какво мислят
Попитах Школо и очаквам техния отговор. Смятам да го приложа в кореспонденция към Инспектората Smiling Imp

# 286
(МГ програмиране 8 клас)
Малко извън темата, но и синът ми се е нацелил в тази специалност
ще съм благодарна на малко повече информация от първа ръка, може и на лични /какво учат, преподаватели и т.н./
Ами той сега започва Simple Smile Нямам никакви впечетления към момента, в края на годината може би по-скоро.. или някой 9-10 клас да каже, че там вече са специални предмети. В м омента имат 14 часа английски, 6 математика, 4 БЕЛ и всички разказвателни по 1-2 часа (това приблизително)

Преподавателите всички са различни за всеки випуск, така че не знам за тях какво да кажа Simple Smile

Ако му се учи, ще му се получи Simple Smile

# 287
duhi_puhi а първата година учат ли специални предмети
или на по късен етап започват
синът ми не дава да се каже нищо за друга паралелка
аз се чудя дали да не го побутна към чиста паралелка с английски
доколкото си спомням и твоят син ходеше на телерик, та не знам колко е различно от школата

# 288
От 9 клас започват специалните.

# 289
  • Варна
Така ми се иска да се сетя какво сме учили точно по години до 4ти клас навремето, аз съм на 35 г. Искам да видя учебниците оттогава... как е било написано, че сме се справяли без уроци по български, математика и впрегнати всички вкъщи да помагат.

# 290
  • Ямбол
И сега има ученици, които се справят без уроци.

# 291
  • Варна
О, да, но масово се внушава противното. И навремето и дума не е ставало за уроци и помагала в началното образование. Аз съм се заклела, че до 7 клас на уроци детето ми няма да стъпи, после ако е особено наложително.

# 292
Раниците са безобразно тежки. Факт. Но да ви кажа, в нашето училище децата почти не отварят учебниците всъщност. Особено по математика, се използват основно един сборник и едно помагало, извън безплатния комплект за допълнителна работа.
Та за мен въпросът опира до качеството на учебниците.
Отделно, че има И порочната практика, някои директори да пълнят портфейла на избрани издателства, като задължават родителите да купуват точно определени помагала. Които пък остават непопълнени.

# 293
  • София-Младост
Що не звъннеш в инспектората да ги питаш какво мислят
Попитах Школо и очаквам техния отговор. Смятам да го приложа в кореспонденция към Инспектората Smiling Imp
Аз нямам такова нещо, но съм регистрирана от миналата година.

# 294
  • софия
Вероятно, защото е регистриран само единият родител.

# 295
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И нашите още не са раздадени. Глупаво е да не допуснат дете, но явно е някаква измишльотина от вътрешния правилник с цел дисциплина, защото с цел сигурност, ученическата карта не е много надежден документ. Барем да беше с бележник Wink

и в бележника и в личната карта има снимка, така че са еднакво надеждни.
при нашите няма бележници и личната карта е единствения документ за удостоверяване на самоличността (международния паспорт няма да му дам да се доказва с него).
ако детето е ново в училище и не го познават по лице е нормално да искат някакъв документ преди да го пуснат вътре.

за "родителската номерация" мога само да предполагам, че са родител 1 и 2 е защото може да са две майки или двама бащи.
 демокрация е 'се пак. Trollface
при нас въпросът е решен кардинално - един профил за детето и един за родител - да си избираме кой да е родител и кой странично лице.
Simple Smile аз изтеглих късата клечка и съм само наблюдател.

# 296
  • софия
за "родителската номерация" мога само да предполагам, че са родител 1 и 2 е защото може да са две майки или двама бащи.
 демокрация е 'се пак. Trollface
при нас въпросът е решен кардинално - един профил за детето и един за родител - да си избираме кой да е родител и кой странично лице.
Simple Smile аз изтеглих късата клечка и съм само наблюдател.
Аз съм маКло old school. Нек си имат 2 майки, 2 бащи, но нека сепак бъдем "майка", "баща".
Помня в община Бургас бяха силно демократично-модерни миналата или по-миналата година. Върнаха се към традицията.

# 297
Може да бъде с падащо меню и всеки да си избира според това как се чувства.  Mr. Green

# 298
  • София
А, за бележника беше бъзик, т.к. едно време не ни пускаха без бележник в училище, за да нямаме оправдание, като ни го поискат за нанасяне на оценка.
Но ѝ върху двата документа мога да си разпечатам печат ако реша да пращам в училището дете с подривна дейност. Затова смятам, че са ненадежни откъм сигурност. Сигурност се постига само с електронни карти за достъп.

# 299
От какво зависи училището вече да е с работещ електронен дневник /Школо.бг/? Четвърта година се ползва и такова забавяне не е имало. Оправдават се от канцеларията с РУО....какво правиха до сега, че не са завериха. Само бюрократщини!

Общи условия

Активация на акаунт