Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц - Тема №3

• 36 274
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • FRANCE
Ние, а.к.а. нашето училище, тази година влезе в цивилизацията и имаме ЕД - Школо. Сега разучавам и се загледах:

Тази ситуация събужда в мен въпроси - защо майката е отбелязана като "Родител #2"? От кога родителите сме номер, а не майка и баща?
Осъзнах, че не съм толкова широко скроена личност.

Аз съм по френско. Тук идеята на родител 1 е че първо на него звънят при спешен случай или просто той е първи за връзка (без значение дали е майката или бащата, но този родител е по-лесно откриваем), родител две е другия с който се свързват ако първия не отговаря. При нас има и 3 опция: настойник /ци

# 301
  • софия
Ние, а.к.а. нашето училище, тази година влезе в цивилизацията и имаме ЕД - Школо. Сега разучавам и се загледах:

Тази ситуация събужда в мен въпроси - защо майката е отбелязана като "Родител #2"? От кога родителите сме номер, а не майка и баща?
Аз съм по френско. Тук идеята на родител 1 е че първо на него звънят при спешен случай или просто той е първи за връзка (без значение дали е майката или бащата, но този родител е по-лесно откриваем), родител две е другия с който се свързват ако първия не отговаря. При нас има и 3 опция: настойник /ци
При вас има вложен смисъл. Аз дълбоко се съмнявам, че при нас има подобно нещо. Номерацията е според първо/фамилно име, а не нарочен избор.

# 302
Това с родител 1 и 2 ми навява на Истанбулска конвенция. Еднополови бракове у нас все още не са разрешени, ако не се лъжа. Какъв е проблемът да пишат майка и баща, или обратно, в зависимост от това, кой е по-мобилен при нужда.

# 303
  • софия
Не знам, попитала съм ги, чакам отговор. Не съм против еднополовите бракове и Конвенцията, но не съм и привърженик на това да ми навират и натрапват в очите сексуална ориентация.

# 304
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Това с родител 1 и 2 ми навява на Истанбулска конвенция. Еднополови бракове у нас все още не са разрешени, ако не се лъжа. Какъв е проблемът да пишат майка и баща, или обратно, в зависимост от това, кой е по-мобилен при нужда.

вратичката вече е отворена

# 305
Точно от тази конвенция тръгна това с родител едно и родител две. После се замълча. Сега тихомълком явно се прокарва...като чета тук както става.

# 306
Дори си има термин този модел на обществени промени - Прозорец на Овертон. Чрез законодателни изменения ненормалните действия и процеси, стават норми.
Скрит текст:
Скоро четох и за идеята на шведски професор за спасение на климата, и явно така се случвата нещата....за ужас!

# 307
  • Майничка
Под вола теле търсите, според мен. Laughing
От гледна точка на попълващ в Школо от 3г. - когато изберете да добавите родител, има падащ прозорец, от който избирате каква е роднинската връзка с детето (майка, баща, баба, дядо, настойник) и опция да изберете дали е основен родител, т.е., този, когото търсите първо. Съответно той става родител 1, а другият - родител 2.
В някакъв момент (примерно смърт, болест, работа в чужбина и т.н.) може да смените основния или да въведете нов човек, на мястото на един от старите.
Чисто стилистично, може би е било по-правилно да пишат "роднина" или "настойник" вместо "родител", но карай...

# 308
  • софия
От гледна точка на попълващ в Школо от 3г. - когато изберете да добавите родител, има падащ прозорец, от който избирате каква е роднинската връзка с детето (майка, баща, баба, дядо, настойник) и опция да изберете дали е основен родител, т.е., този, когото търсите първо. Съответно той става родител 1, а другият - родител 2.
В някакъв момент (примерно смърт, болест, работа в чужбина и т.н.) може да смените основния или да въведете нов човек, на мястото на един от старите.
Чисто стилистично, може би е било по-правилно да пишат "роднина" или "настойник" вместо "родител", но карай...
Всеки един от нас се регистрира по отделно и изобщо нямам опция да променям основния родител. Подредени сме по азбучен ред. И точно за стилистиката ми е възражението. Иначе, тези от Школо са прости ИТ-та. Сериозните фирми в бранша имат бизнес анализатори, които описват къде какво е правилно да се пише.

Сега ходих пак да ровя. От къде се добавя потребител? В профил нямам такава опция. Бих добавила и детето.

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 18:12 от zvаnchе

# 309
Детето си има профил, просто трябва да направите отделна регистрация за него с роля ученик.

# 310
Да от 15 септември чакат моите ученици, а аз днес получих известие за родителската дето мина  на 24 септември

# 311
  • Майничка
Звънче, това начално въвеждане го прави класният р-л (или друго лице, на което е вменена тази екстра). Там 1 и 2 няма, само основен и не. Като се замисля, ако първо е вкарана майката, а после бащата и за него не е променена функцията основен, като нищо ще замени майката като такъв.
Сефте чувам да излизат по азбучен ред.
Учителите виждат име на родител, в скоби основен до съответния и дали се е регистрирал, т.е. дали е активен.

# 312
  • софия
При нас поне така изглежда подреждането (по азбучен ред), но може и да е съвпадение. Нямам идея кой въвежда данните за потребителите и дали редът на въвеждане има значение. Аз, като потребител-родител, нямам функция да променям основен/неосновен. Дори не знаех, че има подобно означение. Не е отбелязано.

# 313
  • София

Може просто да е по реда на регистрация на родителите.

Сутрин в нашето училище от 4 клас се влиза само с показване на бележник на входа.

# 314
Ако аз съм учител няма да се навия да копирам за целия клас. Който не иска оригиналното помагало заради тежката раница или защото не му се дават пари, да отиде сам да си го поиска от някой ксерокс и да го ползва на своя отговорност.
Това като издател ли го казваш?
Доста от тук пишещите казаха че по големия им проблем са тежките раници. Повечето деца от 2ри клас нагоре ходят сами на училище. Средно едно дете на 8г тежи под 30кг. Назад се каза за раници по 6-7-8кг, после защо повечето деца били прегърбени. Моето училище например беше далеч от нас, всеки ден пеша, отделно дрехи за спорт (3дни седмично), храна и вода (заради занималнята Х2), добре че тогава нямаше помагала и подобни... И помня че тогава се оплаквах на майка ми колко ми тежи раницата, моето направо си е било глезене пред раниците на децата сега!

Не би ли било по лесно учебните тетрадки (за писане в клас) да стоят в училище. Домашните да се дават примерно така на лист или в тетрадката, пособията за рисуване и спорт и те да са в училище. Абе да се разпредели всичко, не всичко да се мъкне заедно, както някой назад спомена, че ги карат всичко да носят към съответния предмет без значение дали ще се ползва на деня.

П.С. не схванах това за отговорността? Забранено е да се копира дадено помагало ли? И няма да дадът на детето да пише на него ли? Не знам дали си наясно, копирането също не е толкова евтино. Не съм запозната добре с цените, но миналата година цена за една страна копие беше около 15-20 ст, две страни мисля бяха 25ст... За 50 листа пак ти отиват около 10лв, разликата с помагалото е няколко лева

Общи условия

Активация на акаунт