Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц - Тема №3

• 35 634
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
И като намалят на другото, и ще се скарат дружките. И ще има въпрос защо сега така се карат...Joy

# 421
  • София
Ако е конкурс и е нарушена процедурата човек има пълно право да подаде възражение. Интересно, колко приказваме как човек трябвало да се отстоява, как трябвало децата да са самостоятелни и т.н., а когато опре до реална ситуация - греда! Било грозно, било не знам какво. Накрая ние самите си трайкаме, сакън да не стане проблем, трупаме недоволство и после депресия.
Ми, така де, кюфте се поделя - шестица не! Simple Smile

# 422
Твоето дете ще направи, каквото си го научила. Щом тази единица на приятелката е толкова важно да бъде отнета....  Отново допираме до българския манталитет. Не е важно, че на твоето му е точна оценката, а, че на другото е по-висока. Чудно възпитание, няма що!

# 423
  • София
Аз не казвам на другото да се отнеме от оценката, а да пита за своята оценка - грешка в скалата ли е или нещо друго? Поне при тестовете нещата са ясни, нали ужким са обективни и грешките лесно се отстраняват. Не знам, може и да е български манталитет това мълчане навън и тръшкане вкъщи, вместо човек да си търси правата навън, за да може да спи спокойно вкъщи. Да не мислиш, че приятелството ще е същото след тази случка? И то зараради учителката. Но както писах, всеки отговаря за себе си и за своето дете.
между другото, моите отдавна завършиха училище.

# 424
Нямам намерение да споря с теб. Въпросът е в това, че детето /твоето или на авторката, все тая/ е с точна оценка, но понеже приятелката има по-висока, ще търсим справедливост....?!?
Ако съм на учителката на мястото, няма да търпя преговори за оценки, още по-малко за чужди!!! Грозна работа и селяния.....още повече, ако родител отиде да се разправя.
А пък, ако съм приятелката, вече няма да съм такава. За една единица да се поставя такъв въпрос!!!! Да им имам приятелството....

# 425
  • София
Топката е в учителката, а детето има право да попита. Учителката има три избора - или променя оценките на всички, за да не вземе оценката на другото момиче, или отнема сгрешената единица, или вдига скандал като твоя тук на детето колко е грозно.
Ти ако си учителката явно ще вдигнеш скандал, с който ще накажеш друг за собствената си грешка. как реши, че това са преговори? Има скала, а ти си сгрешила. По0скоро твоето поведение като учител ще е инфантилно. Мерси, нямам повече въпроси.

# 426
Да попита, ако неговата не е точна. Но понеже на приятелката е по-висока, ще ходи да се разправя?!?! И го смяташ за правилно....чудесно!
Ако чуждата беше по-ниска, тогава?!?!

ПС: Какво според теб е скандал? Някой да си отстоява мнението?....хмммм

Топката е в учителката, а детето има право да попита. Учителката има три избора - или променя оценките на всички, за да не вземе оценката на другото момиче, или отнема сгрешената единица, или вдига скандал като твоя тук на детето колко е грозно.
Ти ако си учителката явно ще вдигнеш скандал, с който ще накажеш друг за собствената си грешка. как реши, че това са преговори? Има скала, а ти си сгрешила. По0скоро твоето поведение като учител ще е инфантилно. Мерси, нямам повече въпроси.

# 427
  • София
Скандал е точно това, което ти описа - няма да търпиш и да преговаряш за оценки. Истерична реакция на човек, който не иска да си признае грешката и не иска да я поправя. Просто иска да изкара друг виновен заради собствената си грешка.
Същата истерична реакция имаха и преди години при поредната грешка на изпитите в седми клас от МОН - казаха по сложния начине, че битият - бит..., не преговарят и не търпят някой да им казва.

# 428
Хубаво, де, госпожата е по-великодушна от мен и с чувство са справедливост и самокритика и поради това намалява оценката на приятелката. И? Чуството ти за справедливост удовлетворено ли ще бъде? Равновесието на света е балансирано. Браво!

Също попитах, ако на твоето злато оценката беше по-висока от заслужената, дали щеше да ходиш да се разправяш да бъде намалена?

# 429
  • София
Да, учителката да си бере отговорността, а не децата. Дори би трябвало учителката да се извини за грешката.
така или иначе всеки го решава този проблем за себе си по някакъв начин и тук съвети не се дават. Само се изказва мнение за своето решение.

# 430
Разбира се, оценката на входящия тест е точно като медалите на олимпийските игри.....!

Казвам си мнението, а то е, че цялата тази разправия е селска и грозна история и не я приемам, особено щом твоето дете не е ощетено. Щом на теб ти допада, възпитавай си децата така, нямам против. Всички сме различни и с различни разбирания, всеки действа според това, което смята да правилно.

Не отговори на въпроса дали ще искаш намаляване на оценката на твоето дете, ако е завишена.... Всъщност не ми отговаряй, ясно ми е. Българският манталитет е силно изразен в случая.

ПС: Да допълня, че учителят е този, който решава каква да е оценката по собствено усмотрение.

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 22:15 от Natali_

# 431
Спортистите имат право да подават контестация само за свои оценки. Поне в художествената гимнастика е така.

# 432
  • София
"моето" може да не е ощетено, ама реве и се тръшка, а аз като родител трябва да реагирам по някакъв начин. Описах възможните начини. Всеки си решава.
Обаче и другото момиче си трайка, нали така, не отива да каже "тук има грешка". Приятелството си е приятелство, ама шестицата си е шестица, така ли излиза!

# 433
Няма нужда да спорите 3 страници... Всеки процедира калкто реши.
Аз ще държа моето дете да каже ако е получило незаслужено висок резултат, виж другите не ме вълнуват и ако неговата оценка си е точна то няма право да се меси. Другото дете дали ще си каже е въпрос на самосъзнание.
Карам езиков курс. Останаха 2 седмици до изпита и от 2 месеца насам правим примерни тестове всеки ден. Преди седмица-две имаше въпрос на който аз и още една (с която сме и добри приятелки)  бяхме отговорили различно, но и на дветв беше отбелязано за вярно. Без да казваме какво, що, питахме кой е верния отговор на въпрох Х. Госпожата каза, грешката беше при другата и тя и каза, че има 1 точка по малко. Госпожата ни каза, че и тя е човек и се случва да сбърка и като открием грешка да и кажем. Ама ние сме големи и това си е за нас, защото на изпита ще се оценява на компютър и няма как да разчитаме на грешки ✌

# 434
  • Ямбол
Така е. Шестицата може да има и по други причини, които другото дете да не ги знае. Но с питането приятелката ще разбере колко е приятелка, щом оспорват шестицата ѝ.

Случвало ми се е, при равни резултати, едни да ги оценя по-високо, други - по-ниско и то нерядко. Аз познавам възможностите на децата и знам кой може да направи техническа грешка и кой да я повтори абсолютно същата, защото е преписал. Обикновено идват при мен тези ощетените и тогава им казвам, - няма проблем, напишете задачите отново и ще коригирам, ако ми докажете, че знаете. Този с техническата грешка доказва и прави вярно решение, другият с преписаната задача не може да я реши.

Не казвам, че сега случаят е такъв, но обикновено други хора като гледат не могат да кажат каква е била обосновката на учителя за дадена оценка, когато на пръв поглед се виждат еднакви неща. Но все пак защо са им еднакви грешките?

Общи условия

Активация на акаунт