Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 088
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • In transit
Vel, успех и от мен!

# 226
vel333, Две в едно, Малага, Бубанка,
стискам ви палци от цялото си сърце! Sparkling Heart
mandaria, обикновено до 4 дена ми е идвало след Дуфастон.
Едва ли имаш з.ф., той уж ги пука, Естрофема потиска ову.,
съответно може да забави цикъла, най-добре отиди да те прегледат.
Дано всичко да е наред! Heart
Бубанка, при мен противозачатъчните потискат растежа на ф.
ФСХ пада, даже под нормата е ставал, ф. се виждат, обаче не порастват,
по тази причина имам 2 прекратени стимулации.
Предлагал ми е док. да продължа с умерени дози Мерионал,
защото от него по принцип нарастват бързо, но чуя ли Мерионал се отказвам.
Не са ли слаби дозите, не повече от 150, при мен се скапва я.
Добре ми действат само Гонал и таблетки Кломен.
Разбира се, всичко е строго индивидуално!
Нито по резерв, нито по хормони може да се съди
как ще реагира даден организъм, с моя резерв и хормони
познавам много момичета, на различни възрасти,
всички реагираме различно, крайният резултат също е различен.
Аз започнах подготовката за трансфера.
Както не искаха преглед и хормони чехите,
вчера ме пратиха на преглед в последния момент,
и по-добре, че бях притеснена.
Изчистила се е лигавицата от предния цикъл,
даже толкова тънка не съм я мерила, но аз и на 2-и ден
от МЦ никога не съм ходила на преглед.
На 3-и ден винаги е била около 1,2 мм, сега на 2-и ден 0,43 мм.
Досега не съм имала проблеми поне с нея,
ама толкова химии изпих, че знам ли вече...
На 12-и трябва да я измеря отново.
Много късмет желая на всички! Flowers Four Leaf Clover

# 227
Малага, естрофем от прегледа на 3-ти ден (по 1). След пункцията на 12-ти ден включих и дуфастон за 10 дни  (2х1) за да дойде цикъла. Спрях ги заедно и чакам. Доколкото разбирам така ги изписват при висок FSH, за побутване на яйчниците.

# 228
Аз от тази комбинация задържах фоликули и ми дойде с 22 дни закъснение..чак на прегледа SadА никой не ми е мерил FSH за да се види дали е висок...идеята беше да тръгнели фоликули...и те че тръгнаха тргнаха..че и останаха за следващия месец...

# 229
О, висок беше при мен - 44. Може би трябваше да пропуснем пункцията с такъв резултат, но и аз, и док не сме съгласни за изкуствена  менопауза и никога повече да не се задействат яйчниците. Казах "действаме", и действахме по този начин. Давам си още малко време преди да мина на другото ниво. Значи е нормално закъснението за тази схема, това ми беше много полезно. От 2 часа усещам яко пмс, да идва поне и да се свършва.

# 230
Малага,аз, най-много и най-важното еднакви по размер Ф направих по дълъг протокол. Разбира се, Стаменов беше категорично против,но ме остави да си поема риска.

# 231
Sisi, не я мисли лигавицата на 2ри ден. Една съфорумка мята двойни памперси при трансфер на лигавица 6.3 по спомен, след като беше обрекла тотално опита. Heart Eyes Тя и на мен ми вдъхна надежда с моята уж тънка 7-8 мм. Grinning
Mandaria, аз не помня твоят протокол, но не разбрах как така имаш естрофем в стимулация?! Прочетох какво си написала, но не си ли противостоят лекарствата така?! Може би не съм наясно нещо..
Reninel, в Турция съм чела, че не вземат предвид фсх в началото на цикъла... Т.е. това не ги спира да инициират процедури. За успехът не съм наясно.... Говорили сме, и че някои турски лекари изобщо не се влияят от хормони, но...
Buba, а какъв е рискът, би ли споделила?

# 232
За хормоните - не знам отговора.Disappointed На естествен цикъл, лимитиран, спонтанен или както е правилното име - само с тези хормони, цетротид, хориомон. То и как да съм с тези възмоности...
Думите на доктора на десети ден бяха - да продължавам естрофем - сваля FSH и това помага да тръгнат фоликули. След пункцията (ако правилно съм го разбрала) каза да продължавам с него и да започна дуфастон. Неслучайно изчетох маса стари теми, за да проверя дали не съм грешка, дали не е станало недоразумение, дали не е  трябвало да пия само дуфастон. Сега не намирам, но имаше и други момичета с такива "ситуации". Дори звънях на спешния телефон, но повярвайте ми - бяло петно - въобще не помня дали съм говорила с някой тогава, май не ми вдигнаха. Толкова съм "добре" психически.
На предната пункция през април опитахме в началото летрозол, но не даде добър резултат и още веднага сменихме с естрофем и извадихме 1 Я. Затова засега се придържаме към него.

Цикълът започна. Дано няма ЗФ.

# 233
  • На остров
Днес моята лигавица беше 13.5 см според докторката идеална, тя ми обясни че до взимането на тригера трябва да е трислойна, а след това трябва да започне да си променя формата за да се подготви за имплантация.
Мадара вероятно доктора има нещо на ум. Иначе това, което аз знам е цетротида е за задържане на фоликулите а хормона за предизвикване на овулация.

Мен днес по време на самата пункция не ме болят много но след това цял следобед ме болят корема и още го усещам подут и чувствителен.

Стискам палци на всички !

# 234
Както във всички български клиники и той твърдеше,че дълъг протокол не е подходящ за възрастни пациентки с НЯР.Стаменов твърдеше,че ФСХ ще ми скочи в небесата с тоя дълъг протокол-не се случи!И,че яйчниците ми могат да не се събудят след това и да си работят нормално-не се случи! С други думи взех, че не се вместих в статистиките!!
След това остана очуден от резултата!😃

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 10:32 от bubastet

# 235
Малага,аз откакто съм на ЕЦ без нищо не съм мерила ФСХ...то май и няма смисъл да се гледа без стимулация.Иначе за комбинацията от естрофем и утрогестан после заедно от 14 ден аз лично знам още 2 момичета по тази схема...за да тръгнат фоликули са я дали като при мен...

# 236
Както във всички български клиники и той твърдеше,че дълъг протокол не е подходящ за възрастни пациентки с НЯР.Стаменов твърдеше,че ФСХ ще ми скочи в небесата с тоя дълъг протокол-не се случи!И,че яйчниците ми могат да не се събудят след това и да си работят нормално-не се случи! С други думи взех, че не се вместих в статистиките!!
След това остана очуден от резултата!😃
Аз по памет помня ,че има една дама дано е добре, не пише вече  на 44 г .по дълъг протокол при д-р Механджиев при ин витро Димитров     , то на възраст  и то две я и положителен резултат .Толкова е относително .ОРГАНИЗМИТЕ ни са толкова различни ,че не може да се предвиди нищо.Тези статистики пък са пишат, както им хрумне .

# 237
Отново установявавам колко сме различни хората, как всичко е толкова индивидуално. Аз 2 пъти съм взимала естрофем, след хистероскопия и трансфер, и двата пъти фоликулите след това на цикъл са абсолютен мираж за мен, и след лепенки климара същото дередже. След 1 цикъл се пооправят нещата. Имам чувството, че всичко е въпрос на някакви мутациики, които решават на кой кое ще му въздейства, и цялостната 'карта' която се получава от тези мутации ти определя профила, мои си размишления...

# 238
Веднъж пих коктейл с естрофем и още нещо, вече не помня за т.нар. " да събудим яйчниците". Спрях го преждевременно, защ. се отказах и от съотв. Доктор. Сдобих се следв. месец с киста,  каквато никога не съм имала.
Да, всеки организъм е различен. И аз знам, че при дългия протокол, хормоналното натоварване е голямо и ефекта след него може да е лош, но ако все още антралните фоликули са 5-6 и повече, независимо от възрастта, може би е добра опция.
А при мен след една силна стимулация по къс протокол, хормоните ми излязоха съвсем от релси и трябваше месеци да се пооправят, а и антрални по 2-3 фоликула, и тази силна стимулация  се оказа грешка за моя организъм.
Та на мен ми бяха предложили дълъг протокол, след опита със силната стимулация, но се отказах, като си знам положението.

# 239
Малага, благодаря, миличка! Heart
Аз се притеснявах да не е дебела, защото преди това нямах близо 2 м. цикъл
и си мислех, че може да не се е излющила, но тя пък се оказа по-тънка,
отколкото си мислех, затова хормони изобщо не пуснах, Прогестерона ще е нисък
при това положение. Въпреки че проблеми не съм имала с нея,
без лекарства и след 2 поредни стимулации с Клостил, винаги е била
около 9,5 мм на 13-14 ден, обаче знам ли, сега за "късмет", след тези химии
и инжекции, може и да не нарасне, ама не се вживявам много,
гледам да не се товаря, колко по-лоши неща са ми минали през главата,
за някаква си лигавица изобщо не мога да седна да се вайкам, каквото стане! Blush
Стискам силно палци! Heart
Две в едно, успех, миличка! Heartpulse
Дано този опит да е вашият! Flowers Four Leaf Clover
Много късмет желая на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт