Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 225
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • Cobrs
Благодаря момичета! Мен ме викат за първото хапче във вторник, а за второто - в четвъртък, когато ще ме приемат и в болницата. Много ли боли?

# 391
Благодаря момичета! Мен ме викат за първото хапче във вторник, а за второто - в четвъртък, когато ще ме приемат и в болницата. Много ли боли?
Аз правих на скоро декември,но тук в Италия ,бях в 8 седмица , сърчицето беше спряло в седма.Но тук ми дадоха 3 хапчета сутринта под езика .Към два следобяд започна кървене като при цикъкъл.Преглеждаха ме през два часа В 5 след обяд ми дадаха още три хапчета и към 6 ме прегледаха и ме пратиха в къщи.През ноща имах доста силно кървене с съсираци но без силни болки .След 2 седмици ме прегледаха и се бях изчистила на цяло.

# 392
Maggrat, много съжалявам, че трябва да ти дам линк към точно тази тема... Аз също съм писала там, но правих аборт сама вкъщи. Ако имаш въпроси, пиши ми. Кураж! https://m.bg-mamma.com/?topic=879180

# 393
Маги,

И аз съжалявам много Sad

Аз два пъти съм минавала през това, но избрах оперативен кюретаж, който се прави с вакуум през малка тръбичка.
Ти сигурно си си проучила нещата, но нека да кажа моите доводи. Те бяха, че исках да избегна това чакане кога ще започне, кога ще свърши и риска, че може да не се изчистиш напълно и пак да трябва да те чистят.

Още веднъж съжалявам и късмет 🙏🏻❤🍀

# 394
  • Cobrs
Благодаря ви, мили момичета! Отивам да чета! Дано всичко се изчисти и да не се налагат допълнителни интервенции!

# 395
  • София
Здравейте!

Съжалявам за неуспехите! Горе главите и пътят към мечтата ни продължава.

Аз да ви попитам лигавица 11 мм с правилни слоеве и структура за 8ми ден как ви звучи? Нищо няма да правим този месец, ще чакам до септември. Но вчера бях на преглед за подготовка и лекарства за преди трансфер и докторката дори каза, че ако толкова искам можело и този.

Аз вече се разколебах за сега, и другите неща и задачи ме чакат. Но на последната пункция миналата година лигавицата никаква я нямаше през целия процес. А сега се появява отново...

11 мм е чудесно. Има даже случаи на трансфер на петдневни на 7 мм и успешна бременност.

# 396
  • София
Здравейте, момичета. Включвам се след почти година само четене. Може и да не ме помните. Много се радвам за всички успели и кураж за временно падналите от вас.
Аз си дадох сериозна почивка след "идилиите" покрай последният ми опит миналата есен.
Мисля вече да се завърна в играта.
Направихме нова спермограма, за тези които не ме помнят с мъжки фактор сме, за съжаление от 5% по Крюгер, вече сме на 3. Сменихме и клиниката, реших че Надежда не е моето място, не неуспеха само е причината за това мое мнение. Местим се при Йосиф Димитров. По спокойно е там, няма я лудницата пред кабинетите, припряността по време на пункция и трансфер, когато всички бързат, а на теб ти се е свило сърцето, най-малкото това. Вярвам, че изборът ни е правилен. Бяхме при него вчера. Ще пуснем документи по фонд и дано успеем да се впишем поне за един опит преди да навършва 43 януари. Попитах евентуално за ЕЦ по фонд. Според Димитров за жени над 40 ЕЦ, дори и с лека стимулация е загуба на време и пари. Каза, че е в пъти по добре и по надеждно да се пробва 1 опит със стимулация, вместо 10 опита на ЕЦ. Само 10% от яйцеклетките на 40 г жена стигали до ембрион, т. е. цитирам--гледаш я хубава, оформена, перфектна, но от вътре е с купища аномалии и рядко стига до бластоцист след оплождане, камо ли до ембрион, камо ли до имплантация, т. е. шанса от 1, 2 или 3 яйцеклетки на ЕЦ клони към нула. Оптимално било да се извадят поне 10, за да се преборят тези 90% и да има някакъв шанс поне една да е читава. Реших и за това да му се доверя, въпреки да бях категорична за стимулациите. Каза ми, че ще стисна зъби и ще издържа 10 дни с мерионал, мисля беше. Попитах и за генетичните изследвания, в частност кариотип. "За какво ви е този кариотип?"." Родила си живо и здраво дете, какво мислиш, че се е променило?". Възрастта според него е основният фактор, защото така или иначе 90% процента от яйцеклетките генерират хромозомен дефект, при мъжа ми пък ситуацията от самата спермограма е ясна, т. е. отново пари, хвърлени на вятъра. Друг фактор за него е вит Д и АМХ като ориентир, всичко друго е нашия случай го игнорира. Направи ми впечатление, че освен стандартните хормони, АМХ и вит. Д нищо друго не иска и категорично не иска да рови другаде. Общо взето в това се състоя разговорът ни. Все пак, за да не губим време, докато чакаме фонда, го попитах, дали е адекватно с този мъжки фактор да пробваме инсе като последен опит от леките процедури, едно че никога не сме пробвали, друго че се съобразяваме с възможностите си на този етап. Според него е късмет, но има смисъл, тъй като ще направим тест за тръбите, защото не са ми проверявани от 10 г, за да ги "прочистим", същият месец на инсето, ще се пресеят сперматозоидите и ако имаме късмет точно този месец да се падне читава яйцеклетка, шансовете ни значително се повишават, спрямо икси, защото оставяме природата да действа в нормалната й среда. В този ред на мисли, чакам цикъл, правя тест за проходимост и ако са все още са ок тръбите, правим инсе идният месец. Това от мен, трябва да се преборим!

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 06:31 от ·.·♥Катето♥·.·

# 397
  • На остров
Кате аз те помня, успех ти пожелавам !

# 398
  • София
Кате и аз те помня, дано този път да успеете. Много късмет и успех, всички чакаме да се напълни темата с положителни опити и много бебчета макар и на финала. Flowers Four Leaf Clover

# 399
  • На остров
Днес е 7 ден след трансфер и направих първият тест.

Какво мислите Simple Smile

# 400
Аз виждам бледа втора черта.Стискам много палци-късмет!

# 401
Има я:grinning:Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 402
  • На остров
Само прогестерон слагам вагинално и тромбил пия и витамини за бременни Simple Smile .
ММ ме обяви за най нетърпеливата .

# 403
Кате успех ти желая,който се е откаэал той не е спечелил,ние НЕ се откаэваме лесно.
Две в едно,вижда ми се нещичко,но малко е раэмаэано.Имаш ли някакви симптоми,ти си на почти никакви лекарства нали.

Ние канселирахме опита тоэи месец,на 7ден имаше 1 Ф. който беше 6 мм.на 9 ден беше 7,5 мм което е нищо.
Раэочаровах се,предния месец пих ОК ( эа първи път преэ живота си ) и явно вместо да успокоят яйчниците,направо ги приспаха хи хи.Иначе винаги досега ми виждат 4-5 антрални Ф.

Според док.дори и мъжки фактор нямаме ,обясни че на 220 милиона спермита 2,5% морфология е ок эа нормално эачеване,т.е минимум 44 милиона са правилни и годни эа оплождане.
Днес съм на доктор да погледне дали това Фоликулче нараства от само себе си (беэ стимулация) или не.

На есен мисля отново ще направим стимулация,сега ще пътуваме и ще се обичаме само ❤

# 404
Ами по-добре нетърпелива, но наясно. Аз при моя трансфер реших да съм търпелива до датата на кръвния тест, отрицателен беше. Само че денят преди това си бях била пролутон депо, по инструкция от Турция. Е, ако бях избързала с теста щях да съм наясно че ми е излишен, и може би щях да си спестя кистите и др. неволи след трансфера. Сега съм решила ако стигна до трансфер от рано да почна с тестовете.
Бубанка, на мен доктора ми спря противозачатъчните преди стимулация точно защото реши че ще ми приспят яйчниците, а и аз не задържам фоликули така или иначе.

Общи условия

Активация на акаунт