Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 188
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Няма щадяща намеса за забременяване извън естественото забременяване! То ако следваме такава логика, тези които стигат до донорски материали да си сложат на главите чували. В тази тема жените масово са вдигнали ръце от отчаяние на къде да поемат и са спрели да броят вече колко ИКСИ и ИМСИ имат зад гърба си, операции и изследвания...Момента с добрите хормони, проходими тръби и т.н отдавна е отшумял. Да не говорим с влошените спермограми на мъжете. Тук слагам цедката, че ги умея едни...

# 481
  • София
Кате не разбрах какво имаш в предвид с Иксито като добър вариант и инвитро като изкуствена среда.
Икси е още по тежка намеса при инвитро начин на оплождане.
Имах предвид, че и при инвитро и при икси има повече външна намеса, а инсето се доближава максимално до природата. Съпоставя инвитро и и се в случая, не икси и инвитро, не съм се изразила правилно сигурно.

# 482
    Момичета, всички сме минали през много и е нормално да сме чувствителни по темата.

На мен ми се случи следното преди броени дни: На едно събиране, жена, която е родила и отгледала много деца/българка е, с образование, работа и т.н., т.е не е от малцинствата/, като казвам много не искам да конкретизирам, за да не се окаже нечия позната:blush: Най-добронамерено ми подхвърли -До сега трябваше да си родила поне 1 дете, трябваше да си по-упорита по отн-е на мъжа ти, да го попритиснеш малко, ето в това ти е грешката. Та, а, кажете ми как трябваше да реагирам, аз буквално се вцепених от изненада от изреченото. Тя ни гледа двойка на възраст без дете и започва да си ги съчинява, от нейна гледна точка няма нищо по-лесно от зачеването и раждането на здраво дете, вероятно сме й изглеждали като двама особняци, неориентирани в живота или каквото и да е друго.  
   Само дето тя не знае, че смятам на 40+ да се забавлявам с подрастващите си деца и да ме държат още дълги години млада  Blush
   Така че по-ведро момичета! Винаги можем да погледнем на едно и също нещо с различни очи Blush

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 10:19 от !Diva!

# 483
За мен хората са много нетактични и груби, ами направо прости понякога, без извинение. Аз до преди 3 години бях много слаба, вманиачено си контролирах теглото и формата със здравословно хранене /храна от село основно /и спорт. Имах много проблеми, не фертилни все още, и това ми беше един от начините да се чувствам млада и жизнена, и да контролирам нещо поне. После се успокоих, почнах да качвам лека полека, и вече от инвитротата съвсем.
Ей, не се спряха тия хора, ама бременна ли си, кога ще раждаш, роди ли вече, какво е, момиче или момче... Работата ми е свързана с хора, стари познати, ама всички, всяка седмица поне 2 пъти се тросвам, не, дебела съм, не бременна, и пак, и пак.. Даже ми се случва да ме хващат за корема, за късмет. Та така..

# 484
  • София
Чхг 321,400, 22 часа след 220, не знам какво да мисля вече, искаше ми се поне 330 да е.

# 485
Чхг 321,400, 22 часа след 220, не знам какво да мисля вече, искаше ми се поне 330 да е.

Кате супер ти е ЧХГ-то , всичко ще е наред ❤.
Момичета и аэ така глупаво реагирах на моя поэната,а тя беше просто надебеляла.Много эле се почуствах от думите си,та понякога хората реагират спонтанно .Эа щастие след 4 месеца се видях със същото момиче и ми сподели под формата на шега ,,ей ти сякаш поэна предния път...сега вече не съм от напълнелите ,а от бременните " толкова много ми олекна на душицата.
Вэех си поука от това естественно,но...
Мен редовно ме питат ,няма ли да направите едно братче на М.,млада си още (иэглеждам само много млада ),трябва ,не е хубаво да расте беэ братя и сестри .Аэ какво...все каэвам ,че работим по въпроса и се почва....
Така че хората си питат,говорят,но какво от това,не обръщам внимание отдавна вече.

Ще ви раэкажа един случай:
Аэ имам сестра блиэначка,приликата ни е огромна,и много се драэня когато ни питат ,,ама вие блиэначки ли сте "сякаш не виждат,че сме.
Преди 3-4 месеца срещам две бабички -блиэначки ,еднакви почти и автоматично ги попитах ,,вие блиэначки ли сте" ,те се усмихнаха тактично.
Та така си дадох сметка,че хората понякога реагират спонтанно.

# 486
  • София
Безсмислено е да пускаш чхг вече. Освен да психясаш друга полза няма. След седмица на преглед.

# 487
Абе,жена ти съвсем се побърка .Недей ! Ти си напука вените от проби и изследвания.Нещата на този етап са ясни  БРЕМЕННА СИ .От тук нататък мисли за сърце и правилно развитие на плацента и всички там екстри покрай една бременост.Ти не можеш май да повярваш ,че стават чудеса и ти си едно от тях!

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 12:38 от d-r Sveta

# 488
  • София
Абе,жена ти съвсем се побърка .Недей ! Ти си напука вените от проби и изследвания.Нещата на този етап са ясни  БРЕМЕННА СИ .От тук нататък мисли за сърце и правилно развитие на плацента и всички там екстри покрай една бременост.Ти не можеш май да повярваш ,че стават чудеса и ти си едно от тях!
Хахаха, това беше много вярно. Добре, че вени рядко давам, вземат ми от пръстта, иначе толкова тестове за нищо на света.

# 489
Не е вярно, че най-добрият сперматозоид опложда яйцеклетката. Реално се иска количество, тъй като обвивката на яйцеклетката трябва да бъде разрушена, за да може един да влезе, но тази обвивка съдържа вещества, които убиват спермитата. А най-бързите с най-голяма енергия и потенциал стигат 1-ви, та падат жертва първи Wink
Здрави бебета пожелавам на всички, без значение как са заченати! Hug

# 490
Здравейте момичета, да се отчета и аз Sad... След преминала стимулация по къс протокол от 6 големи Ф изкарах 6 Я. Останалите Ф бяха малки, незрели. От тези 6 - 4 броя се оплодиха и станаха 4 Е- 3 без фрагментации и 1 с 5-10% фрагментации. Върнахме 2 Е на 3-ти ден, 2 Е замразихме. Е..., резултат отново една голяма кръгла 0 Sad....За пореден път...Вече нямам сили и нерви....Sad... 4 дни след трансфер изследвахме прогестерона и естрадиола, в клиниката, където съм винаги го изследват, за да се види има ли нужда от коригиране на дозите. Естрадиолът супер, лекарят дори се зарадва, че е толкова висок, но прогестеронът нисък, въпреки зверските дози, които взимах и слагах. Сега като се замисля май прогестеронът ми винаги е бил нисък преди трансфер. Дали пък това не е причина за неуспешните опити и за липса на имплантация?

# 491
Проверявала ли си ТСХ, тръбите, хламидии и т.н. скоро?

# 492
Проверявала ли си ТСХ, тръбите, хламидии и т.н. скоро?
Че как не, нали преди и по време на всеки опит правя изследвания. ТСХ винаги е под 2 преди започване на стимулация, освен това съм на Еутирокс по схема,за да поддържам ТСХ в норма преди и след. Тръбите - ок.
Няма нещо, което да не е изследвано. То не бяха имунологии, генетики и каквото ти дойде наум. Само имплантационния прозорец остана,но него няма как, само в "Надежда" и при Владимиров го правят,но за мен те не са опция....
В деня на трансфера прогестеронът ми е винаги между 20 и 30, а 4 дни след трансфер между 56 и 58. Според лекаря поне 80 трябва да е, най-добре над 100, мисия невъзможна....Sad

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 15:50 от bubastet

# 493
  Бубасет здравей ,какъв е коментара на доктора относно ниският прогестерон .Мен също ме вълнува този въпрос .Дори някъде четох само може, да не съм разбрала че имало тест за генетична предражположеност за усвояване на прогестерон .Порових доста и геника питах и не намерих никъде инфо за това .Накрая прежялих едни 2000 лв и си начесах крастата с ЕРА тест.За сведение по принцип при Владимиров е оригиналният тест и начин на правене .Незнам в Надежда какво правят, но не ми се вижда правилно в 8 ден от цикъл да се взема биопсия и т.н и затова ми е интересно коментара на Вашият лекар по въпроса за нисък прогестерон .                                                              Страшно много съжелявам ,че така се получило при теб .ВЕЧЕ ЗАПОЧНАХ ОКОНЧАТЕЛНО ДА ГУБЯ  вяра ,че ще се зарадваме взаимно скоро ,в тази тема .

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 16:07 от d-r Sveta

# 494
Здравейте момичета, да се отчета и аз Sad... След преминала стимулация по къс протокол от 6 големи Ф изкарах 6 Я. Останалите Ф бяха малки, незрели. От тези 6 - 4 броя се оплодиха и станаха 4 Е- 3 без фрагментации и 1 с 5-10% фрагментации. Върнахме 2 Е на 3-ти ден, 2 Е замразихме. Е..., резултат отново една голяма кръгла 0 Sad....За пореден път...Вече нямам сили и нерви....Sad... 4 дни след трансфер изследвахме прогестерона и естрадиола, в клиниката, където съм винаги го изследват, за да се види има ли нужда от коригиране на дозите. Естрадиолът супер, лекарят дори се зарадва, че е толкова висок, но прогестеронът нисък, въпреки зверските дози, които взимах и слагах. Сега като се замисля май прогестеронът ми винаги е бил нисък преди трансфер. Дали пък това не е причина за неуспешните опити и за липса на имплантация?
Изследван ли е витамин Д, защото много лекари го пренебрегват

Общи условия

Активация на акаунт