Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 181
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  Бубасет здравей ,какъв е коментара на доктора относно ниският прогестерон .Мен също ме вълнува този въпрос .Дори някъде четох само може, да не съм разбрала че имало тест за генетична предражположеност за усвояване на прогестерон .Порових доста и геника питах и не намерих никъде инфо за това .Накрая прежялих едни 2000 лв и си начесах крастата с ЕРА тест.За сведение по принцип при Владимиров е оригиналният тест и начин на правене .Незнам в Надежда какво правят, но не ми се вижда правилно в 8 ден от цикъл да се взема биопсия и т.н и затова ми е интересно коментара на Вашият лекар по въпроса за нисък прогестерон .                                                              Страшно много съжелявам ,че така се получило при теб .ВЕЧЕ ЗАПОЧНАХ ОКОНЧАТЕЛНО ДА ГУБЯ  вяра ,че ще се зарадваме взаимно скоро ,в тази тема .
D-r Sveta, моят лекар не се изказва  относно ниския прогестрон за съжаление Sad. Но все пак съм му благодарна, защото обръща внимание на него в деня на трансфера и няколко дни след трансфер, и съобразно стойностите коригира дозите. В "Щерев" дори не ми го изследваха в деня на трансфера, а в "Надежда" го изследваха, но Стаменов нищо не коментира. Там нещата бяха на конвейр. Да не говорим,че е рядкост в клиниките в България нивото на прогесторона (храната за ембрионите) да се  изследва и след ЕТ.
Това, което споделяш за теста отн. генетичната предразположеност за усвояване на прогестерона е доста интересно. Би било хубаво, ако се прави. А относно ERA теста и аз искам да си начешя крастата, то само това ми остана. В "Надежда" този ERA тест, доколкото знам го наричат "Биопсия за имплантационен прозорец", а това, за което ти говориш май е "Биопсия за НК клетки в матката". Абе, луди ни правят, вдруги ден и cross match тест ще ми искат да правя и ембриотоксини...Sad ,  и какво ли още не. Правила съм и генетичен тест за едни други неща, които вече забравих как се казваха, но генетикът ми обясни,че са именно свързани с имплантацията. Е, отрицателни бяха,ама, ей,на резултатът 0.
Desislavadem, стотици пъти е изследван вит. D Simple Smile. Там имам неусвояемост. Все съм на долната граница, дори лятото. То не са Вигантоли, Jameson капки, таблетки от Щатите по 10000 iU с по-мазни храни. Не мърдам и не мърдам. Но пък незнам дали знаете, вит. D се усвоява най-добре в комбинация с витамин К2, аз обаче К2 не мога да взимам, тъй като общият ми калций е на горната граница, а йонизираният малко под горната. Не мога да си позволя "лукса" да увеличам до безкрай дозите на D3 и да го взимам с К2, защото имам предразположеност към тромбофилия, а за нея е противопоказно повишено ниво на калция в кръвта. Нали се сещате Simple Smile , получава се хиперкалциемия и оттам калциране на кръвоносните съдове. Абе,порочен кръг Sad !!

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 16:33 от bubastet

# 496
.Ами да знаеш при Владимиров се спазва точно протокола за ЕРА Казвам го защото съм чела оригинала, НАдежда ми е малко страно как правят ЕРА . Бубасет правих ЕРА ,не  за NК КЛЕТКИ ,НЕ КРОС точно ЕРА за имплантационният прозорец . Исках и аз да разбера дали усвоявам прогестерона .По принцип при Владимиров се спазва протокола, както е описан в оригиналният вариант в Испания .Лошото е ,е че се ходи 4 пъти и от там се оскъпи но иначе за софианци е по- евтино .Така ,че ако решиш е по добре ,но пък ако си в Надежда няма да го признаят .И на мен въпреки изпития синтетичен вит Д, не го усвоявам и аз .Но не мисля ,че там е най -големият проблем .

# 497
  • София
Bubastet, съжалявам Confused
Аз да се оплача и тук, копирам написаното от другият подфорум. Тъкмо излезнах от филма и се успокоих и днес пак ме вкараха там. Бях на преглед, сак не се вижда, а трябвало по това време да се вижда, независимо от чхг, според цикъла ми. Имало нещо, ама не било сигурно, не можело да се изключи и извънматочна, ниски били стойностите на чхг, от там ново чхг в цибалаб - 533,800, последно в събота 321, минали са 51 часа, естествено аз пак съм в ужас, че не расте добре и нещата теглят към извънматочна. Имах чувството, че ще получа удар в рамките на 30 мин, само като си представих сценария. От там във Фемина директно, преглед при доц. Димитров. Вижда сак, 3-3,7 мм, който и аз видях, не съответстващ на закъснението ми. И според него много ниско чхг, но все пак не вижда признаци за извънматочна, гледа ме по всички възможни начини, включително 3д. Заключение - "Наличие на вътрематочна бременност, която не съответства на очакваните размери и нива на чхг. Подлежи на проследяване." Все пак, дали да ме успокои или нз, ми каза, че лигавицата е доста обещаваща, има хубаво жълто тяло и би дал шанс на 4ази бременност, колкото и да е малък. Успокои се поне малко, че отхвърлихме ИБ, защото верно бях изтръпнала. Реших, че не е лошо да пусна един Прогестерон, защото 20 пъти пусках чхг, а него не, тъй като винаги ми е бил в норма, да видим защо не расте това човече. Писна ми от цибалаб и отидохме в Щерев, като че ли нещо ме накара да пусна пак чхг, така или иначе ще ми вземат кръв. Резултати Прогестерон 75, 190, ЧХГ 677, същите еденици с цибалаб. Между двата теста няма и 5 часа разлика. Взех пробата от 19.07, пак в Щерев, когато чхг беше 20 и ръста е на 48 ч. Нз вече какво да мисля, то все се случва ново 20, май вече и докторите започнаха да ме объркват. Доволна съм все пак, че отидох във Фемина, малко по спокойно се диша сега. Реално като се връщам назад, зачеването би трябвало да се е случило на 17 ден от цикъла ми, съгласно контактите и моето усещане за овулация, просто събрах фактите, т е. на 08. 07. Не мисля, че повече нещо мога да направя, поне за сега отхвърлихме лошата диагноза. Дано се пребори мъничето! А между другото, как ви се струва този прогестерон? Извинявам се за дългия пост!

# 498
Благодаря ти, Кате Simple Smile! На мен прогестеронът ми на 4-ти ден след ЕТ беше 56 и лекарят каза,че е нисък и,че трябва да е поне около 80, а най-добре над 100. Но все пак ти имаш жълто тяло, при инвитро всичкият прогестерон е изкуствено внесен. Нека се изкажат момичета с опит в прогестерона,аз сега съм се фокусирала върху него и мира не ми дава Sad....
А сакче не се ли вижда при стойности на ЧХГ над 1000? Не е ли рано още? Недей да се вкарваш във филми. И как така такива разлики в ЧХГ от "Цибалаб" и от "Щерев"? То в "Щерев" не са ли пак "Цибалаб"?

# 499
  • София
Благодаря ти, Кате Simple Smile! На мен прогестеронът ми на 4-ти ден след ЕТ беше 56 и лекарят каза,че е нисък и,че трябва да е поне около 80, а най-добре над 100. Но все пак ти имаш жълто тяло, при инвитро всичкият прогестерон е изкуствено внесен. Нека се изкажат момичета с опит в прогестерона,аз сега съм се фокусирала върху него и мира не ми дава Sad....
А сакче не се ли вижда при стойности на ЧХГ над 1000? Не е ли рано още? Недей да се вкарваш във филми. И как така такива разлики в ЧХГ от "Цибалаб" и от "Щерев"? То в "Щерев" не са ли пак "Цибалаб"?
Ами според доктора, гледайки цикъла ми не е рано и чхг било ниско за този срок и сака бил малък. Аз също съм изумена от разликата, това не са 1 или 2 еденици, а около 140. На кои да вярвам и аз нз.

# 500
Проверявала ли си ТСХ, тръбите, хламидии и т.н. скоро?
Че как не, нали преди и по време на всеки опит правя изследвания. ТСХ винаги е под 2 преди започване на стимулация, освен това съм на Еутирокс по схема,за да поддържам ТСХ в норма преди и след. Тръбите - ок.
Няма нещо, което да не е изследвано. То не бяха имунологии, генетики и каквото ти дойде наум. Само имплантационния прозорец остана,но него няма как, само в "Надежда" и при Владимиров го правят,но за мен те не са опция....
В деня на трансфера прогестеронът ми е винаги между 20 и 30, а 4 дни след трансфер между 56 и 58. Според лекаря поне 80 трябва да е, най-добре над 100, мисия невъзможна....Sad
Само да вметна, че и в Щерев правят ERA тест за имплантационен прозорец, 1750 лв. е цената.

# 501
Кате, а към лекаря, при който прави инвитро обърна ли се за съвет. Мисля, че в твоя случай няма да откажат да ти назначат подпомагаща терапия-фраксипарин, прогестерон и т.н., които се изписват след трансфер. Успех, с теб сме!

# 502
   Момичета, всички сме минали през много и е нормално да сме чувствителни по темата.

На мен ми се случи следното преди броени дни: На едно събиране, жена, която е родила и отгледала много деца/българка е, с образование, работа и т.н., т.е не е от малцинствата/, като казвам много не искам да конкретизирам, за да не се окаже нечия позната:blush: Най-добронамерено ми подхвърли -До сега трябваше да си родила поне 1 дете, трябваше да си по-упорита по отн-е на мъжа ти, да го попритиснеш малко, ето в това ти е грешката. Та, а, кажете ми как трябваше да реагирам, аз буквално се вцепених от изненада от изреченото. Тя ни гледа двойка на възраст без дете и започва да си ги съчинява, от нейна гледна точка няма нищо по-лесно от зачеването и раждането на здраво дете, вероятно сме й изглеждали като двама особняци, неориентирани в живота или каквото и да е друго.  
   Само дето тя не знае, че смятам на 40+ да се забавлявам с подрастващите си деца и да ме държат още дълги години млада  Blush
   Така че по-ведро момичета! Винаги можем да погледнем на едно и също нещо с различни очи Blush
Щях да я навра на кучето в г*за и да пожелая на всичките и деца моите репродуктивни проблеми, та да се научи простата ѝ катуна, че има неща, които не се коментират.

# 503
За съжеление ,"сития ,не вярва на гладния".Много, нетактично, просто и посредствено изказване     много характерно за нашият манталитет , но за съжеление истината е ,че само който не се сблъскал с този проблем не може да му дойде и на ум ,че може да е толкова трудно и невъзможно понякога да се получат нещата .Как да допуснат ,че може да има такива проблеми като при тях се получава  толкова лесно и за тях е даденост и изобщо не се и замислят в дълбочина..То и аз не предполагах,че е  чак толкова е сложно това нещо   бездетието  и има толкова много неща  от  значение .Не съм се и замисляла ,че ин витрото може да бъде и неуспешно и толкова недостижимо преди 1 година примерно .Термин некачествена Я ,как така некачествена ми нали изобщо я има .

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 12:06 от d-r Sveta

# 504
  • София
Кате, а към лекаря, при който прави инвитро обърна ли се за съвет. Мисля, че в твоя случай няма да откажат да ти назначат подпомагаща терапия-фраксипарин, прогестерон и т.н., които се изписват след трансфер. Успех, с теб сме!
Не сме инвитро този път, спонтанна е. Аз слагам утрогестан вагинално, не го пия и мисля че за тази доза от 2 таблетки няма нужда от фракси.

# 505
Не сме инвитро този път, спонтанна е. Аз слагам утрогестан вагинално, не го пия и мисля че за тази доза от 2 таблетки няма нужда от фракси.

За дозата от 2 таблетки утрогестан и аз смятах, че е безобидна, но загубих една бременност от естествено забременяване (беше и единствено такова за съжаление) и повече никога няма да пренебрегна никакъв рисков фактор... Успех Кате:blush: Чудеса се случват! Аз имах 2 ин витро процедури (едната беше успешна и имам прекрасно момиченце). 2г по късно (през 2017г)забременях естествено, но за жалост загубих бебето в 9гс след като вече даже бях чула сърдечната дейност (това беше най-големия шамар от съдбата). Сега направихме още 2 процедури без успех, но скоро продължаваме и не губя надежда. А аз забременях естествено само с една проходима тръба... Явно все пак чудеса се случват. Пожелавам ти това да е вашето Чудо!

# 506
  • София
Здравейте! Моята спонтанна бременност приключи тук. Бях на преглед днес, сакчето не е мръднало няколко дни, от 2 дни съм без абсолютно никакви симптоми, просто в миг изчезнаха, няма и кървене, нито болки. Пуснах преди малко чхг и искрено се надявам да пада и да ми дойде цикъл от само себе си, иначе в болница за следене за извънматочна. Успокоява се, че нямам симптоми и болки, което предполага, че не е извънматочна и дано е така.
Интересното е, че равнодушно приех лошата новина, просто бях подготвена за нея. Не добре растящо чхг под 1000, не е на добре, знаех си, въпреки че се удвояваше. Малките еденици по принцип трябва да хвърчат и ако до 10 дни закъснение не стигне 1000, пак не е много добре. Изчетох доста статистики, а и сама минах през това.
Другото интересно е, че въпреки загубата, съм донякъде щастлива, че се получи, дори и за малко, по спокойна съм от преди, спестява си и допълнителни манипулации като цветна снимка, ако се окаже маточна не развиваща се, видях че стигаме и до имплантация, а това са все плюсове и дори мъничък напредък. Просто трябва да нацелим качествен материал. Каквото и да си говорим след 40 такива са фактите. Ще пробваме и семинация 2 или 3 пъти вероятно, ако се изчистя сама. Това от мен.
Благодаря за подкрепата, желая успех на всички ви и ще ви чета! Очаквам само хубави новини.

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 11:13 от ·.·♥Катето♥·.·

# 507
Съжелявам ,Кате ! Неприятно ми е да го чуя!Прегръщам те и казвам само ,че ако не е станало сега не  означава, че няма да стане в бъдеще .Всички имаме много познати дори и много по- млади при който има такива проблеми и дори спонтатнни аборти и после се получават нещата .Важно е ,че имало имплантация и че се е оплодила Я и най-важно дано се изчисти организма сам да няма вмешателство .За мен имаш реален шанс да се получат нещата рано или късно  и да ни съобщиш благата вест .КЪСМЕТ!

# 508
Кате,много съжалявам и аз. Борбата е жестока за нас Sad....Ин-витрото - никога не съм си го представяла по този начин....Като лаик в началото имах съвсем други представи, а то се оказа една дълбока и бездънна яма, в която дълбаеш безспирно и безрезултатно....Тъжно ми е да го кажа,но съм на ръба на отчаянието Sad....

# 509
  • тук-там
Момичета, аз вече не пиша, защото се отказах от тази борба. На база на опит и много четене, бих ви припомнила, че на тази възраст най-непреодолимата пречка е качеството на Я. На 42+ са под 5% средно читавите Я. Прави ли сметка битка за 5% успеваемост?! Ако си отговорите с да - действайте с много търпение и упорство, за да направите достатъчно ембриони, така че накрая поне един да е ок след ПИД. Другото е загуба на време, нерви и пари. Естествено с донорска шансовете се увеличават в пъти. Иначе и аз като Катя имах неуспешна естествена бременност на 42 и после загубих още 3 години в опити без ПИД и с надежда за късмет. Желая ви сили и мъдрост да намерите пътя!

Общи условия

Активация на акаунт