Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 026
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Момичета,
Може ли да вдигнат ръка тези от вас, които са направили читави ембриони в месец с ФСХ от 38....

Моето беше толкова на 2ри ден този месец. В БГ казват, че при ФСХ над 20 не може да има читава Я. В Турция знам, че не го следят.

Днес ми е 7ми ден и имам едно сладко фоликулче 16 мм, но съм в Лондон и ще трябва да летя до София за пункцията, а точно сега ще ми е много сложно.

Аз съм на ЕЦ, другата седмица ставам на 46 год и с АМХ 0.01 с доктора сме на принципа, че Ф не изпускаме.

Хормоните ще излязат чак привечер, мога да взема полет; който ще кацне в 3 ч сутринта в София, но преди да се впусна в една сложна хамалогия с това пътуване, исках да питам има ли някоя успяла с такова ФСХ......

Благодаря много на отзовалите се 🙏🏻

# 706
  • София
... В БГ казват, че при ФСХ над 20 не може да има читава Я. ...
кой го казва?
за на ец не би трябвало да има никакво значение.
безсмислена е стимулация, ама за ец е съвсем без значение.

# 707
Мерси много, Бамба.

Не бях разбрала тази тънка разлика, понеже го меря всеки месец на 2ри ден.

... В БГ казват, че при ФСХ над 20 не може да има читава Я. ...
кой го казва?
за на ец не би трябвало да има никакво значение.
безсмислена е стимулация, ама за ец е съвсем без значение.

# 708
  • София
азащо го мериш?
аз през целия период с процедури, около 10-11г съм го мерила май 4-5 пъти общо. даже повечето бяха заради фонда.

# 709
Д-р Цветков обича да му е пред очите 😁
Ама защото всеки месец се каним да стимулираме.
Само преди 4-5 месеца ФСХто беше 6 и 7. Този месец нещо стана и той хич не беше оптимистичен.

# 710
Здравейте,на някой да са му правили пункция на фуликул по време на цикъл(ЕЦ)?

# 711
  • София
На мен тогава организма ми се беше объркал и единия яйчник беше в цикъл, а другия в овулация и съответно нищо не стана на края. При теб не зная какъв ти е случая.

# 712
Роси, на мен д-р Стаменов ми е правил 2 такива пункции. На 4ти и 5ти ден от МЦ на спонтанен цикъл. Просто отидох на преглед на 2ри ден и се оказах със задържани фоликули от предния цикъл, но със съвсем подходящи размери за пункция - около 16-17 мм. при прегледа. И двата пъти ми извади по 2 яйцеклетки, които се оплодиха. Аз обаче понеже имам 1 мисед в 10 г.с. заради хромозомна аномалия държах да ги чакам до 5ти ден и да направя ПИД. До 3ти ден се развиваха много добре, но после започнаха да забавят. Единия път на 5ти ден спряха, а втория път понеже на 5ти ден бяха все още морула и ги чакахме до 6ти ден и дегенерираха.

# 713
На мен тогава организма ми се беше объркал и единия яйчник беше в цикъл, а другия в овулация и съответно нищо не стана на края. При теб не зная какъв ти е случая.

Пепи,аз съм в цикъл след неуспешно инвитро.Дойде ми преди датата на теста.Отидох на преглед и док. водя 1 фуликул 14мм,каза в неделя ще го пунктира.Обаче аз още ще съм цикъл!

# 714
  • София
Това с цикъла не ги плаши, отиди има шанс да извадиш Я, нещо се е объркал организма и затова си в цикъл, но недей да изпускаш всяка една възможност все пак нямаме много време за губене. Късмет миличка дано да е читавко яйчицето Flowers Four Leaf Clover

# 715
Момичета в чуденка съм относно този ПИД... Имам едно детенце от втория опит (пру първия яйцеклетката не се разви правилно) ин витро на ЕЦ през 2013г, 2017г забременях спонтанно, но сърдечната дейност спря в 9гс (като цяло се развиваше по бавно) спирес лекарите заради липса на терапия за тромбофилия (след аборта разбрах за нея). Март 2019 ин витро със стимулация от 4 яйцеклетки сами една се оплоди и спря да се развива на 4ти ден (развиваше се по бавно като цяло). Юни 2019 ин витро с фемара и само 1 яйцеклетка, която пак не се оплоди. Август 2019 ин витро без никаква стимулация и супер ембрион станал голям и хубав бластоцист, който замразихме на 5ти ден. АГ смята, че на този етап няма смисъл от ПИД защото съм млада и ще уцелим някоя хубава яйцеклетка а при нас само това е проблема, но аз се чудя дали да не направим и ПИД, а от друга страна не ми се рискува защото праеим на ЕЦ и вадим само по 1 яйцеклетка. Мъжа ми е медицинско лице и смята, че ако ембриона не е добър въобще няма да се развие и че нямаме нужда от ПИД, но мен ме е страх вече... Вие какво мислите по отношение на този ПИД?

# 716
  • In transit
Слънце, няколко пъти в темата е дискутирано за ПИД и то доста обстойно. Може да погледнеш назад дискусиите. Иначе мое мнение, че няма нужда от него. Успех!

# 717
Не съм съвсем съгласна че не е нужен, особено в ситуации, които е преживяла Slanceto.Според мен зависи, а ако трябва да съм честна и аз съм раздвоена на тази тема. 

# 718
  • На остров
Аз мисля като Мики, няма нужда от ПИД.

# 719
Слънце,
И аз много се терзах за този ПИД и писах тук.
Това в картинката, която ме убеди да не го правя (виж как можеш да получиш 3 различни резултата при мозайка) + другите съображения като това, че можеш да тестваш по-нататък или че здрав ембрион може да не оцелее ПИД.
Успех да вземете правилното за вас решение 🤞🏻

Общи условия

Активация на акаунт