Септемврийки, с нетърпение, бебешорски вещи си избират с умиление

• 29 735
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,отново!
Сега се обадих по телефона за изследванията,хемоглубина ми е е 111,което е добре спрямо моите очаквания,тъй като от 2 месеца нищо не пиех(нито витамини,нито желязо),но съм имала бактерии в урината и според моя лекар,това било от течението,в сряда ще са готови изследванията от посявката и ще се разбере какво лечение да предприемем.Добре,че го установихме на време,че според док,ако има гъбички или някаква друга инфекция във влагалището може да тръгне на горе и от там да се спука мехура.Може и от това да са ми били  контракциите онази вечер newsm78.Колко неща трябва да се следят ooooh!?Да влезнем вече в 9-и месец и да се ражда беба,че вече ми омръзна това следене и тези притеснения покрай бременността макар,че после ще дойдат другите притеснения.
Цвети,аз тази книга я имам,много е хубава и поучителна,сигурна съм,че ще ви хареса!

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 13:17 от walentin

# 166
Здравейте и от мен.
Вчера ходих и аз на преглед и всичко е наред, дадох стерилна урина, премериха ме  1 kg  съм наддала за последния месец, общо + 13 кг, кръвно 110 - 70. Оплаках се на доктора за стяганията на коремката , и даже докато беше прегледа се получи стягане, затова той ме прегледа за разкритие, но за сега всичко е наред, бебто е високо горе, главично. Явно това са подготвителни безболезнени контракции, които са нормални за периода. Почти всички ги имаме.
Гледахме детето, тежи 1.750 кг едричко бебенце, слушахме сърдечна дейност.
За болницата - началото на август може да отидем на визитация в родилното , да си избера една от 3 стаи  и да я резервирам и предплатя за раждането. Малко като на хотелски начала. Тогава ще ми кажат и какво да приготвя в чантата за мен и бебенце.
Спарки, за контракциите най-добре да те прегледа доктор, защото така само ще го мислиш.

# 167
nikol5, не се поддавай много на суеверия, мила. Аз те съветва, от опита на майка вече, да се подготвиш добре поне с дребните неща. Кошарка и количка не взимай още, ако се притесняваш (аз също тях ще ги купувам живот и здраве като се роди), но не може без дрешките, хавлийките, шишенцата, бибероните, помпа за кърма, памперси, бебешка козметика и т.н. Първия път и аз бях така суеверна и доста неща не купих. Звънях по 100 пъти на съпруга ми от родилното да ми купи и донесе помпа за кърма, залъгалка и т.н. А той, нали е мъж, незнае какви точно да вземе, та си имах неприятности с неудачните му покупки. Нещастни случаи (Пази Боже) има и при подготвили се мами и при напълно неподготвили се. Божа работа, дано при нас всичко е наред Praynig.
Цвети, книжката за която говориш е супер! И аз я имам у дома и я препоръчвам горещо. Там, например пише, че не трябва да слагаш детенце под 2 годинки на гърне, защото то още не е готово за това. Така ме е яд, че не съм я имала по-рано тази книга, а тормозех дъщеря си с гърне още на 1 годинка и съответно още "бера плодовете" от тази си настоятелност. Вече сме на 4 годинки, и на инат понякога още се напишква. Има много полезна информация в книжката. Ако я намерите някъде, купувайте! Peace

# 168
  • София, Дружба 2
Здравейте мили мами!  bouquet

irinii, моля те ме включиш и мен!

Picky, термин - 29.09.2006, на 27 години, от София, очаквам първо бебе, момиче.

Желая на всички успех и лека бременност!

# 169
Пики, Дони - добре дошли момичета! пожелавам ви безпроблемна бременност и приятен престой в септемврийския отбор.   bouquet

# 170
Mari_anka и на мен от няколко дена започна пак да ми се гади след ядене, дори и когато не съм яла много. Помислих си - "Само да не ми се върне предишното състояние от първите 3 месеца, че направо незнам. Аз до средата на 5 месец повръщах и не смея и да си помислям отново за това, но.... както каже бебко." Нещо като киселини ми се появяват, но по-скоро е гадене, отколкото парене на храносмилателната лигавица. Може би това да се дължи на това, че бебчо вече много е пораснал и притиска всичко отвътре, а може и защото непрекъснато се върти и ритка, особено от ляво, под ребрата и ниско долу, където е главичкта. Поне при мен е така и по този начин се опитвам да си го обясня.

От няколко дни съм се заела с разчистването на стаята и подреждането на бъдещите вещи на бебчо в стаята. Това ме зарежда със страшно много положителни емоции и ми доставя огромно удоволствие като ме разтоварва едновременно с това. Мисля цялата стая да се преобрази и даже вчера чертах скица на стаята и разположението на мебелите. Мъжът ми много я хареса. Мисля, че  е по-удачно още от сега да разположа вещите на бебето и мебелите, за да мога поне за 1 месец да свикна с тяхото разположение и когато се роди бебко да мога да му отделя цялото си внимание на него, а не тепърва да  се занимавам с подреждане и разопаковане. Искам от сега да му се нарадвам на вещите, та после да му се радвам единствено и само на него.

Днес мъжът ми има рожден ден и аз съм много щастлива за него. Подготвила съм му изненадка и черпя виртуално всички с по едно парче от най-вкусната торта на Земята.  newsm38 newsm38 newsm38

Приятен ден на всички!!!

# 171
Привет, момичета!   bouquet Аз вече се завърнах и няма да мърдам оттук  Heart Eyes Много нещо сте изписали, докато ме нямаше. Забелязах и няколко болнични самоотлъчки, айде вече без такива  Hug Много рожденици сме имали този месец - от щастие и късмет да не се оттървете и малките сладурковци много да ви слушкат   bouquet
Да кажа малко и за мен - като изключим жегата и отеклите ми крачета, всичко друго ми е наред. Хемоглобина е 130, килограмите +8, бебока е доста буен и все още не иска да се покаже дали е момченце или момиченце, дано в понеделник вече и тази въпросителна да отпадне. Контракции и аз имам като повечето от вас, пия си магнезия и си свиркам, това да са ми проблемите.
Добре дошли на новите момичета в прекрасния ни септемврийски отбор!
Целувки и прегръдки от мен   bouquet

# 172
 Picky, doni972 Добре дошли майчета  bouquet
Desssy  честит рожден ден на мъжа ти.Много да те слуша и да те прави много щастлива Hug
Включвам се да питам как беше сайта в който се въвеждаше размера на главичката на бебчо и дължината на крачето и резултата е  колко тежи спрямо тези показатели newsm78
Благодяря предварително  bouquet
Ирини защо не си направим тефтерче с телефони(май в една отчетна тема имаха и те).За всеки случай,ако нещо се позагубим(ти ни беше изплашила доста).Браво за резултатите Hug
Момичета кога трябва да си изберем педиатър и как се процедира ? newsm78
Денис нещо ми се загуби от хоризонта?Да не си на почивка
До скоро и много целувки на всички Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 17:58 от Mila84

# 173
  • sofia
Здравейте момичета!
Мислех да пиша вчера, но нещата ми малко се объркаха  Sad, бях на жк, лекаря обаче беше дежурен в родилна зала така и не слезе, все пак качих се при него и ми погледна изследванията много се ядосах. Имам бактерия в контролната стерилна урина, направили са ми антибиограма и тя се влияе от Аугментина, който пих, за да я премахна, и независимо че много бързо се размножава тази бактерия е абсурд пет дни след приема на антибиотика да ми нарастнат толкова много бактериите, лекаря ми е на мнение че или има грешка или нарочно са завишени стойностите защото следващото изследване ще трябва да си го платя. Тъпо е колко ще забогатеят с моите 10 лв за стерилна урина, а аз и бебето трябва да пием антибиотик  #Cussing out . Другото неприятно нещо е че моя лекар напуска МД и сега съм ред дилема какво да правя. Не го виня де, МД мили момичета е направо в окаяно състояние, беше си много зле от към хигиена но да има замърсени с кръв памуци и гумени ръкавици по стълбите водещи към родилна зала е престъпление.
Ирини, не съм се изразила правилно, при второ и т.н. раждане не е задължително да се е изгладила напълно шийката на матката за да започне разкритието, има вероятност да започне разкритие едновременно с изглаждането и да текат едновременно двата процеса, не съм наясно как става, това съм чувала и чела.
За спането искам и аз да взема отношение. Според мен в началото бебето трябва да спи настрани, а после да спи по гръб.Доколкото знам риска от синдром на внезапната детска смърт е около 90% при бебета между 2 и 6 месеца. ето и малко инфо по въпроса .
Ави, хемороидите ги мъча с Mastu S, това което е написала Валентин не ми помогна, но при мен отведнъж се възпалиха много сериозно чак с кървене, така че ако не са ти чак толкова възпалени пробвай първо с това което препоръчва Валентин, защото е на билкова основа.
Яни, леглото което си си харесала е супер, в смисъл на мен много ми харесва и ми е ужасно удобно. Ели има такова и за бебчо мисля да купя същото.
Искам да се обърна към всички да погледнат имунизационния календар, който е пуснала Ави. От втория месец започва имунизацията против ДТК и Полиомиелит, здравната каса поема жива ваксина, но може да се закупи и умъртвена ваксина, също така може и да се направи комбинирана ваксина и против менингит.Важно е всеки да си избере каква ваксина ще се ползва за да се ползват за всички приеми един и същи тип.
Целувки на всички лека вечер и приятен weekend! Hug

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 21:00 от assia

# 174
  • София, Дружба 2
Irinii много ти благодаря за пожеланията!   bouquet Виждам, че някои мами са писали и болницата, в която ще раждат - моята е Майчин дом.  Wink
Mila84 много ме заинтригува с този сайт с размерите на бебчовците. Наистина бих била много благодарна ако някой се сети за него и го сподели!
Ох, направо се чувствам лека като облаче!!! Днес си взех изследванията за токсоплазмоза и са отрицателни! Много се бях притеснила дали всичко ще е наред, защото имах едни гадни подозрения и сега съм супер доволна!

До скоро и много целувки!  bouquet

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 20:03 от Picky

# 175
Добре дошли на новите мамчета!  Hug
Picky   поздравявам те за изследванията!Има ли някаква по специална причина да си направиш това изследване.Аз имам котка от както се помня,а и до преди няколко месеца имах и кученце!Още от самото начало исках да си направя това изследване,но лекарката ми ме разубеди.
Desssy честит ти рожденик!Да ти е жив и здрав и много много да ти помага за бебче!

# 176
  • sofia
Деси, извинявай че пропуснах да ти честитя рожденика  Embarassed зло да го забрави.Да е жив и здрав много да се обичате и да си помагате.Естествено да са му живи и здрави любимите същества-мама и бебчо, вярвам че това ще го направи най-щастлив  Hug

# 177
Здравейте мили момичета!
Много отдавна не съм писала, но се старая да чета, е не мога да наваксъм още, но духом винаги съм с вас. Много ми е мило като чета хубавите новинки ... но ви МОЛЯ пазете се! Направо изтръпнах от някой истории напоследък. Нали имаме мото на първата страничка (хиляди благодарности на Ирини за нея), помолете бебчовците ви и от мен да останът в коремчетата ви поне до началото на септември!!!  preggo
Честито на всички с добри изследвания, стискам палци на очакващите! На мен не са ми правили от май месец, и май ще трябва да подсетя акушерката в Шейново!!! Между другото, засега възнамерявам там да раждам, може би при д-р Гагова.
Добре дошли на двете мамйчета, които се включват сега. Hug Поздравявам на патерици всички празнуващи през месеца, да не се отървете от зраве, от усмивки устичките да ви болят, и от хубави моменти да е изпълнен денят ви.  bouquet
Ние с малкия мъж сме добре! Водихме го на море, малко се изплаших при пристигането ни там, не ни се отрази добре пътуването, но лошото се размина. Прекарахме страхотно, бебо се вдъхнови от морето и сега ми прави вълнички в корема Joy Друг път ще разказвам!
По въпроса, за това как трябва да спи бебче, е аз нямам опит, но от лекциите на една докторка разбрах, че е хубаво бебе да се слага настрани за около 30 мин. ако не сме в сатята, за да не се задави, а после да се обърне по гръбче, но това няма ли да го събуди?! Само споделям, защото и на мен не ми се изясни въпроса.
Дано не пропускам никой, но моля да ме извините ако е така, още не мога да вляза в час... Много целувки от бебо и мен! lovekiss

# 178
Десси, да ти е жив и здрав любимия! каква изненада си му направила? /че на мен скоро ми предстоят разни семейни празници/
МарияФ, чудесни новини!
Пики, и аз да попитам, нещ оконкретно ли те накара да се разтревожиш точн оот токсоплазмоза? Някакви симптоми?
Ева77, добре дошла морска септемврийке. Радвам се, че си отпочинал адобре.
Ася, според мен е най-добре да си пуснеш изследвания в някоя частна лаборатория. Само така ще разберем как си. Другият вариант е да н е е направена антибиограма... #2gunfire гадове безотговорни.

# 179
Здравейте момичета и от мен в този горещ летен ден!!!  bouquet Аз се включвам за да кажа , че и вчера пак ходих на УЗД при лекаря по касата, казах му за притесненията си относно размерите на бебчето, но и той ме успокои , че всичко се развива в границите на нормалното. Обясни ми , че просто има моменти през бременността когато някои части на тялото на бебчо се развиват по-бързичко, но до края всичко си влизало в нормата. Лошото при нас е , че бебко е застанал седалищно и май няма намерение скоро да се врътне. Дано слезе с главичката надолу , че не искам операция Flutter Понеделник съм си записала час и за фетална при Балев и се надявам и от него да чуя добри новини.
Лек и весел уикенд ви желая  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт