Септемврийки, с нетърпение, бебешорски вещи си избират с умиление

• 29 717
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, заповядайте в първата ни страничка. Добавила съм няколко нови линка в новата ни рубрика "Нека се подготвим". Считам, че ще ви е много интересно и от полза. Линковете за дрехи ги махнах, защото ни остава по-малко от 2 месеца бременност и веч всяка се е ориентирала в стила си на обличане.
Сесилия, когато имаш да допълниш нещо към постинга си, можеш да ползваш бутона "редактирай" Peace Аналният секрет е много важен!!! Всъщност той се взима най-вече за установяване наа бетахемолитичен стрептокок в чревната ти среда. В БГ го взимат 35-37 г.с. Стискам палци да са ти ок резултатите Praynig
Марианка, на мен също на два пъти ми се доповръща. Чела съм, че това неразположение е характерно както за началото, така и за края на бременността.
От купищата изследвания, които си пуснах, остава да получа резултатите за хемокултурата. /след 1 седмица/. Иначе хемоглубинът ми е 105, нямам антитела, а урината ми е абсолютно чиста Simple Smile
Рапорт даден!

# 151
Иринии и анален секрет ли се взима по време на бременност?

# 152
Здравейте мами!
Днес си направих изследвания на кръв и стерилна урина.Хемоглобина ми е 118 което според мен е добре,явно лекарствата помагат.А когато казах в лабораторията,че искам стерилна урина няколко пъти ме попитаха дали съм сигурна.Когато разбраха,че наистина знам какво искам направо ми се изсмяха в лицето.Така и не разбрах кое беше толкова смешно!!!  newsm78
irinii   благодаря ти за вниманието,но наистина има някой неща които трябва да се свършат,а на мен вече ми е по-спокойно не само заради това,че почти нямам контракции,а и защото сме и в по-големи месеци.
На края на месеца ще ходя в болницата където смятам да раждам и лекаря ще ми каже дали ще раждам нормално или секцио независимо,че още предния път ми намекна за операция.Чудя се дали да му кажа,че държа да раждам нормално или трябва да му се доверя!?
Аз още не съм купила абсолютно нищо за бебо.Тъкмо се реша и си харесам нещо и започват всички да ме разубеждават,че не било хубаво.Не съм толкова суеверна,но понякога чувам такива истории,че страх ме хваща.
Лека и спокойна вечер!  Hug

# 153
Да, Станимира, както вече писах, в 9ти месец се взима анален и влагалищен секрет /35-37гс/ с цел установяване на чревната и влагалищна чистота. /Бебето минава през влагалището, а то от своя страна е в близост до ректума, заради което е възможно прехвърчането на бактерии - като хемолитичен стрептокок/. Това си е практика и в България, така че не се тревожи.
Никол5, аз затова не казвам дали мисля или не да купувам нещо, а направо купувам. Взимам дребни неща /дрешки, албумче, хавлийка/... Смятам, че по този начин не предизвикваме съдбата, а бебчо, който разбира, че мама и тати се подготвят за него. /Големите неща, обаче съм твърдо "за" да се купуват след раждането/. И да купуваме, и да не купуваме - всички се молим за здрави бебета и ни настръхват косите при лоши варианти... Confused

Аз отново питам - имате ли представа къде е Алфира?!Тревожа се за нея.

# 154
Cveti, исках специално да те питам какво стана с педиатрите в 20 п-ка (а и всички, които са в района Grinning). Аз също съм в Красно село и ще трябва да избера някой от там, та ако може да споделиш информация  Hug, сетих се като погледнах новите линкове, съвсем ми беше изскочило от главата ooooh!

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 01:22 от e.t.

# 155
Привет, мили момичета!

Първо с благодарностите:
На Спарки и Марианка за отзивите за кошарата-легло. (Марианка ние сме с момченце и правилно си се коригирала  Wink). На Катнадин за информацията за седалищното разположение, които тепърва ще чета. На Ирини - за новите линкове на първата ни страничка.

Ася, как си? Как се бориш с хемороидите? Аз мисля, че също се сдобих с такива, но засега се търпи - ще питам във вторник на консултацията.

Ах, тези лекции! Вчера темата беше за имунизациите на бебето. Пак изписах доста странички. Обещавам да ги напечатам при първа възможност. Сега ще се опитам да кача снимка на едно имунизационно календарче. Дано да успея! Лекцията води една вряла и кипяла педиатърка на която зададох многобройните си други въпроси, които и тук ни вълнуват. Ще споделя отговорите й. За спането на бебето - настрани. Ако спи по гръбче трябва да сме наблизо, за да не се задави бебчето или пък да можем да реагираме, ако не дай Боже, това стане. Е.Т., в отговор и на твоя въпрос - в София след рИформата от 2000 година има САМО 20 специалисти педиатри, т.е. занимават се само и единствено с дечица. Всички останали са общо практикуващи лекари (преди всичко) и педиатри между другото. За съжаление в нашата ХХ поликлиника няма от първите. Общо практикуващи лекари има много в ХХ п-ка. Решила съм да ми е близо д-ра на Бебко. Не, че не мога да го закарам когато и където трябва, но през зимата, а и по принцип в това ужасно движение в София си представям как ще се изнервям стоейки на едно място в колата с болното бебенце. Като са наблизо д-рите лесно ще се отзоват да дойдат на място.

Ето и имунизационният календар, че пак стана дълго писането, за което се извинявам!

Помощ! Не знам как се вмъква снимка (.jpeg файл). Щракнах на "ВМЪКНИ ИЗОБРАЖЕНИЕ", а после?!?

# 156
Добро утро от мен.
irinii честито за добрите резултати,стискам палци и за другия най-важен за теб.Всичко ще бъде наред.А за Алфи надявам се просто да разпуска някъде на хубаво местенце.Благодарности за хубавите и полезни линкове,наистина много полезна информация.
 Момичета много ми е неудобно,че ви занимавам с моите проблеми,но отново съм малко притеснена.С контракциите свикнах те вече са около 15 на ден,но от вчера чувствам страхотна тежест в корема като съм права или седнала и той почти непрекъснато е твърд,но не както при контракция,а някак напрегнат.Притесних се защото четох мнения на майчета,че така са били малко преди да родят.Освен това от време на време ме пробожда във влагалището и имам болки там където бяха яйчниците.Може и да е нормално заради тежестта на бебка незнам,нали ми е ново като усещане.
 Хубав ден!

# 157
Здравейте момичета и от мен!
Сега се връщам от доки,вече официално съм в майчинство,от прегледа се разбра,че съм със скъсена шийка,но за сега нямам разкритие-слава богу Praynig,а от чувството,което изпитвах бях сигурна,че имам,но за мое щастие съм сгрешила.Взеха ми всички изследвания-кръв,урина,вагинални,чревни и най-важното е,че бебка е в предстартна позиция,с главата надолу,тежи 2.430,което показва,че върви едра,но каквото-такова,важното да е жива и здрава.Доки се притесни,че съм имала доста обилно течение и дано не покаже нещо лошо на посявката от изследванията,за сега си оставам на 6 бр, табл.Магне поне още 2 седмици и ми каза до 01.08.06 да го спра.
Спарки,не се притеснявай чувството,което изпитваш ми е супер познато и затова си мислех,че имам разкритие,но явно е от тежестта на бебка,ако много те притеснява отиди на док да те види,за да си по-спокойна.
Ася,и аз го минах този период с хемороидите,бях някъде 6-и месец,когато ми прокървиха след запек,но с един билков мехлем се оправих-Пайлекс и ядох няколко дни по 0.500 кг.киви,за да ходя по-лесно по голяма нужда и се оправих!
Ирини честито за хубавите резултати Hug,дано и с хемокултурата всичко да е наред.
Стискам палци с Алфи всичко да е наред Praynig,дано да се включи скоро Praynig.

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 11:01 от walentin

# 158
ДУ /добро утро/ Дами!
Е.т. и аз съм в района на Борово, Бели брези, така че моля каквито отзиви съберете за педиатрите да ги споделите и с мен.  bouquet
Ави, за да качиш снимка тук, тя трябва вече да е качена в някой сайт /в интернет пространството/. Ти от къде ще го качваш?
Ако е на компютъра ти - първо я качи в албумчето ни /например/. Оттам натискаш "вмъкни изображение" и вътре между скобите копваш адреса на снимката.
Ако е от някой сайт - кликваш с десен бутон, натискаш properties, копваш адреса и пак го слагаш между скобите на +вмъкни изображение+. Дано да си ме разбрала.
Спарки, аз да не остана по-назад ще ти кажа, че имам от време на време тези направо парализиращи стягания. Не е точно болка, а е нещо като стягане, което ти затруднява придвижването - не можеш да се изправиш. Не ми се случва чак толкова често, като преди, но по веднъж на ден поне си ги имам - най-вече след баня. Пробождания във влагалището /когато ги усетя се приеснявам доста/ и на мястото, където преди бяха яйчниците имам и в момента. Не искам да вярвам, че върви родови процес... В болницата миказаха, че тези стягания се дължат на чувствителната ми матка. Аз точно така превите постъпих в Шейново.  Confused Мога да ти кажа, че единственото, което трябва да правим е да поддържаме коремът си мек и ненапрегнат и ако това става само с лежане - значи само ще лежиш. Naughty
Валентин, браво за прегледа миличка. Сега си почивай, наслаждавай се на майчинството и най-важното - бъди спокойна! Някоя от раждалите мами беше казала, че при второ раждане, вече нямало скъсяване на шийката, а направо разкритие. Радвам се да чуя, че не е така!

# 159
Здравейте момичета!
Аз тия дни седя много малко пед компютъра понеже не ми е удобно вече.
Докато изчета всичко и се схващам и не ми се пише а направо отивам и си лягам.
Поздравявам всички които имат добри резултати,и желая такива на всички които още си ги очакват.
Аз все още си имам контракции независимо от хапчетата,но ще стискаме зъби!
Преди 2 вечери имах чуството че едното бебче ще излезе,то до сега беше седалишно и крачетата му бяха обърнати направо към отвора,но сега май го чуствам по скоро напречно но е страшно ниско долу.
Дано да устискат в корема ми поне още 3/4/седмици. newsm17
За позата на бечетат ,в книгите кито ми подариха за отглеждане на бебчета,като едната е написана от лекар педиатър,пише че трябва да лежат настрани,като след всяко хранене(3 часа) се сменя страната ,както вече някои от вас споменаха.
Афродита исках да те питам колко лв.струват водораслите(ЗЕ),и коластрата които ти пиеш(ако не се лъжа ти ми беше писала за тах),понеже малко скъпички ми се струват при моята гинелокожка а тя е дистрибутор,просто ми е интересно.
ЛЕКО БРЕМЕНЕЕНЕ НА ВСИЧКИ

# 160
Ирини, благодаря за помощта!

Поздравления на всички за добрите резултати. Все такива новини да чуваме!

Не виждам снимката както очаквах (ще трябва да се поупражнявам  Mr. Green), но ето връзката към имунизационният календар:

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=919054

# 161
 Hug Привет и от нас сладки тумбачета  Heart Eyes
walentin радвам се много,че за сега всичко е овладяно.Лежи и си почивай колкото можеш повече.
irinii поздравления за добрите резултати от изследванията и така да е докрая без изненадки повече! Peace и Благодаря за добавените нови линкове в темичката ни.
Виждам,че всички губим търпението си за среща с бебковците,а в същото време се  baby_neutral молим да не се показват по-рано от необходимото.Пожелавам на всички ни много търпение в последното изпитание голям път извървяхме до тук  Heart Eyes
Аз се чувствам прекрасно ,единствено продължавам да си страдам от недоспиване  Thinking
Другата седмица в петък съм на преглед и тогава ще давам отчетче.А и още нямам ни най-бегла идея за педиатър за бебока ми  newsm78
Много целувки от нас с малкият тигър

# 162
  • Стара Загора/Бургас
Здравейте мамички!!!
Първо да ви се представя Grinning
Казвам се Дони и очаквам бебенце на 17 септември.Казаха , че ще е мъж
 bowuu, но докато не се роди не е много сигурно,макар , че лекарката заложи видеозона си Laughing
Съжалявам, че чак сега се включвам ,но доскоро бях предубедена към подобни форуми. Praynig
Моля ви-не бързайте да ме осъждате Stop, просто си имах две предишни проблемни бременности, които не доведоха до нищо добро, затова ме беше страх и нямах особено желание за подобни разговори.
Сега съм взела необходимите мерки  (уж) и се надявам всичко да бъде ок. Пожелавам на всички леко бременеене през оставащите месеци и здрави, сладки и кротки бебоци да финализират бременностите ви. Laughing Laughing

# 163
Афродита исках да те питам колко лв.струват водораслите(ЗЕ),и коластрата които ти пиеш(ако не се лъжа ти ми беше писала за тах),понеже малко скъпички ми се струват при моята гинелокожка а тя е дистрибутор,просто ми е интересно.
ЛЕКО БРЕМЕНЕЕНЕ НА ВСИЧКИ
Писах ти на лични!

# 164
  • София
e.t. аз реших да е д-р Матеева. Четох и във форума добри отзиви за нея.

Намерих една книжка която може да си изтеглите от http://izvorite.com, казва се "Изкуството да бъдеш родител" от д-р Ф.Додсън. За тези които се интересуват от психология или просто желаят да обогатят познанията си мисля че ще е интересна. Колкото повече четем толкова по-добре, поне аз така мисля.

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 12:23 от Cveti

Общи условия

Активация на акаунт