Септемврийки, с нетърпение, бебешорски вещи си избират с умиление

• 29 710
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Искам и аз да ви се похваля. Днес разчиствах, разчиствах и освободих три рафта за бебчо в нашата стая и страшно много се радвам. На единия - за дрешки, на другия за бебешки принадлежности, а третият за бебешка козметика и пелени. Стана ми много "gusto" na душичката.

За спането на бебо знам, че се слага на страни за да не се задави, защото клапичката на стомаха не се е затворила още и може да се случи да повърне. А също така знам, че на всеки три часа страната се сменя - веднъж на ляво, после на дясно, пак на ляво и т.н. Видяла съм го как става и на практика и мисля, че е правилно.

По гръб се оставя само докато му сменяш пелените, ако не се лъжа!?

# 136
Здравейте моми4ета  bouquet

Понеже виждам, 4е обсъждаме правилната  позиция за беб4ета в леглото; да ви кажа и аз това, което знам: информацията ми е съЩата, като тази на Каролина.

1. Според книгата на док. Спок бебета трябва да спат само по гръб (това е в пряка връзка с намаляване на детската смъртност) . Напълно неприемливо според него е спането по корем, заЩото може да провокира задуШаване.
2.Тук, на у4илиЩе за родители съветват съЩото. Не препоръ4ват позицията на една страна, заЩото бебо4ето пак може лесно да премине от нея в позициа " по корем". т.е пак не бива.
3. Педиатрите на детска консултация пак препоръ4ват само спането по гръб...

Сега понеже аз знам, 4е в бг масово приятелките ми слагат бебета да спят на една страна ( и слава богу вси4ки са си добре) изпаднах и аз 4уденка newsm78
ЗаЩо ли не вземат да се разберат тези хора помежду си, та не объркват бъдеЩите май4ета Embarassed Hug

# 137
Момичета много благодаря,че ми отговорихт.Моята информация е че ако бебо не се обърне до 34г.с е малко вероятно да го направи по-късно,но има все пак надежда.catnadeen това с изкуственото обръщане не искам и да си го помислям,по-добре тогава секцио.
 Вчера моята бебка нещо много се беше кротнала и аз затова се притесних още повече,но днес ми погажда такива номера,че едвам се прибрах от магазина.Нещо се мята и на корема изчакаха бабуни и така силно ме притисна отстрани вляво(където бяха яйчниците)боля ме повече от 20мин докато не реши да се помести от там.Ако продължава така до довечера може и да се е преобърнала Laughing
  MariaF приятна среща с малкото човече.

# 138
И аз знам и съм постъпвала както казва Desssy с първото ми дете.
До 6-тия месец го слагах да спи редувайки двете страни, а после на 6 мес. той сам се обърна по корем и нищо не бе в състояние да го накара да спи по друг начин. Така спа до 1.6 г.
Сега последно кой е правилния начин, че и аз се обърках newsm78
Не е ли по-опасно да спи по гръб и да се задави, отколкото да повърне на една страна и да не се задави?

# 139
Здравейте момичета, поздрави на всички!
Относно позата за спане - от личен опит струва ми се по-удачно детето да се слага настрани, риска от задавяне при повръщане е доста по-голям отколкото вероятността да се обърне само по корем и да се задуши - доколкото разбрах това е мотива на лекарите, които препоръчват слагането на бебоците по гръбче. Поне първите  месеци  бебетата не са никак подвижни. Много често след хранене, дори и да са се оригнали добре връщат малко храна 1-2ч.л. и ми се струва опасно да бъдат легнали по гръб в този момент. В по-късен етап след 4-5 месеца те започват да се движат доста повече и сами избират позицията, която им е удобна - най-често по гръб с вдигнати нагоре ръчички, но и тогава вече не повръщат толкова много. Аз лично за себе си избирам този вариант - в началото настрани, а по- късно - само определя  позата си. Но затова е и форума споделяме информация и всеки решава за себе си кое е най-удачно.

# 140
Здравейте момичета
За спането и моят опит е първо настрани после по гръб Но за плючените неща съм абсолютно за  newsm10
Сесилия моята ПРМ беше на 21.12 Секцио май защото и Дари е секцио и съм слаба и нямам родова дейност и плода е голям и тн Именно защото нямам родова дейност искат да чакам до края но той бебо ще си покаже до кога ще чака
Ириини аз пиех 2 малтофер и една тотема 10 дни и сега пия 2 малтофер и не смятам да спирам или намалявам защото сега бебо има много нужда от желязо - и месце много броколи и грейфрут и лимони за витамин Ц а и ми препоръчаха да сменя пре-натал с хип натал актив зарадди желязото Нямам идея защо но вече пия четвърто шише и съм ок
 http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=23_69&products_id=2080

Това е легълцето което аз съм си харесала
Мила нашият татко заяви че не можел да прецени без да я види на живо и направо побеснях Не мога да го закарам в магазина а като му я донеса на снимка или искам да му покажа нещо в интернет той ми казва Ама аз така от снимка не мога да преценя  #Cussing out
Надявам се всички сте добре
Желая ви сладки ритничета Ние с Дари отиваме в университета да говоря с научната си ръководителка за магистърската си теза и после сме на РД
на един приятел Вчера заспа в ресторанта май и днес ще заспи Ужас горкото дете как го тормозим  Embarassed
Лек ден  Hug

# 141
марияФ, какви сладки дребчовци публикува Heart Eyes

Искам да ви попитам - имате ли нещо против да махна вече линковете за мода и да започна да слагам линкове със списъци и други по-актуални информации?

# 142
Здравейте и от мен,мили бъдещи мамчета!
Радвам се ,че всички сме добре и искрено вярвам,че ще гушнем заедно здрави бебчета през септември!
При мен няма нищо ново,другата седмица ще ходя във Фемина и очаквам с нетърпение поредната среща с бебо!И аз взимам една шепа хапчета-пренатал,магнерич и феро-градумет,но се надявам всичко да е наред!С килограмите доста съм прекалила +18 Embarassed,не знам защо става така,ям много плодове и се храня по малко,но често....
Яни,леглото,което си харесала ми допада много и аз го гледах и искам да го видя ,знаеш ли къде  мога да го намеря!Как прецениха докторите сега,че нямаш родова дейност? newsm78
Ирини,според мен също можеш вече да ги махнеш тези линкове и да сложиш други!За мен можеш да напишеш,че ще раждам в Света София-поне засега ,ако няма някакви усложнения!
За позата-аз нямам опит,но мисля,че е най-добре в началото на страни-според мен това е по-опасно,отколкото по гръб,но нека да споделят опит майчетата!

Лек ден на всички и дръжте се момичета,малко остава!  bouquet

# 143
  • София
alexal продават ги в АИКО.

# 144
# 145
catnadeen благодаря,че сподели с нас тази информация беше ми много интересно,а последното и мен ме разсмя.Е дано се обърнат нашите бебковци,а да не проявяват инат още от сега.
  irinii и според мен тези линкове вече не са ни необходими,защото предполагам,че вече всички са се ориентирали.

# 146
catnadeen, много благодаря за линковете. Харесах си индийската поза от йогата и ще я пробвам, за да се опитам да помогна на бебо да се обърне. Wink Между другото, и аз съм пробвала с хомеопатия да се обърне бебето при първата ми бременност, но нищо не стана Thinking
От няколко дни насам започна всяка вечер да ми се гади все едно съм в първите месеци. Даже онази вечер повърнах. На ва с случва ли ви се такова нещо и на какво може да се дължи? newsm78

# 147
Яни,как ре6иха докторите 4е няма6 родова дейност,сега не е ли рано??Kаква стойност има хемоглобина ти,моят падна на 110,утре сьм при доки и 6те видим какво 6те каже.Вземаха ми и анален секрет така 4е 6те видим резултатите,на някоя от Мамите правили ли са такова изследване??
Марианка,преди няколко седмици и аз имах гадене,но забелязах 4е се слу4ва когато хапна по кьсно,гаде6е ми се ,след това киселини и накрая поврь6тах-2 пьти ми се слу4ва така.
А относно спането на беб4овците в моята книга-"Книга за майката и бебето" на Елизабет Фенуик пи6е следното:
БЕЗОПАСТНОСТ НА СЬНЯ-Никога не оставяйте бебето да спи на вьзглавница до 2 год.вьзраст,то може да се заду6и.
- Слагайте бебето да спи по гръб.Лекарите смятат ,4е това положение е най -безопасно.Смята се,4е рискът от внзапна детска смьрт е по-вивисок при бебета които спят по корем.
-Не позволявайте прегряване или прекалено охлаждане на бебето.
- Сложете бебето в леглото така ,4е да не може да се пльзне под завивките.
-Нямаобяснение за синдрома внезапна детска смьрт,но лекарите предлагат някои предпазни мерки,за да се сведе до минимум рискът.Като винаги слагате бебето да спи по гръб,изолирайте го от цигарен дим и внимавайте да не се прегрее.

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 08:06 от Sesiliq

# 148
Ирини,за6то да не ги махне6,като 4ета във форума нас Мамите ве4е ни интересуват по важни теми,не 4е не е важно как изглежда6,но все пак...
Пропуснах да питам мамите,които ходят при д-р Мазнейкова за адреса, моля напи6ете ми къде се намира и някои подробности за прегледа.Говорих с моят лекар и той ми препоръ4а докторката.Много се у4удих 4е я познава и му споменах 4е съм 4ула за нея във форума Simple Smile
Е, доста пописах аз тази ве4ер,но тук в Мездра вали ли вали и аз съм пред компа.
Лека ве4ер  Grinning

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 08:07 от Sesiliq

# 149
Олеееее,сама маи си пи6а тук  Simple SmileДопуснала съм гре6ка в изписването на имато на д-р Мазнейкова,като не си проверявам не6тата....

Общи условия

Активация на акаунт