Септемврийки, с нетърпение, бебешорски вещи си избират с умиление

• 29 769
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от мен,скъпи септемврийки! Simple Smile
Добре дошли на новите бъдещи мами!
Ирини,благодарности за първата страничка!
Ние от днес сме отпуска и ми се иска да отидем до някъде,но наблизо,около София,ако някой има интересна идея,нека да сподели,моля Praynig
Искам да попитам момичетата,които пият желязо,промени ли се цветът на изпражненията ви Embarassed,моите са станали черни,но така пише на листовката и се чудех дали и при вас е така Embarassed newsm78
Доника,радвам се ,че всичко е наред,вярвам че ще имаш най-хубавото и здраво бебче!  bouquet
Ася,според мен имаш достатъчно време да смениш болницата,в коята ще раждаш,а твоят доктор къде ще работи сега?Аз имам много лоши впечатления от МД и не бих родила там,но не искам да ги споделям,защото има майчета,които са си избрали тази болница! WinkВсе пак това е лично мнение,естествено!
На мен също след нахранване,доста често ми се повдига,но още не съм имала по-сериозни проблеми Wink
Лек и успешен ден от мен,приятна почивка и се пазете!  bouquet

# 181
Здравейте мами  bouquet

Добре доШли и от мен на новите мамм4ета Hug
Доника, това ве4е са хубави новини, много се радвам, 4е вси4ко с беби е наред Peace
Ася, наистина пусни оЩе едни изследвания в някоя 4астна лаборатория. Тия хора се излагат ве4е Twisted Evil

А пък за токсоплазмозата: тук се прави всеки месец от на4алото на бременността изследването. Ако 4овек е с имунитет (т.е я е прекарал в миналото, /това се слу4ва при по4ти вси4ки, които са имали близки контакти с котки/ зна4и е заЩитен) и изследването не се повтаря пове4е.

Ако ли не (никога не е прекарвал подобна болест: междудругото проти4а предимно без никакви симптоми) изследването за токсоплазмозата се повтаря всеки месец, заЩото това е много опасна болест за плода. Трябва да се внимава с храните: плодовете и зеленцу4ите да се белят или мият много обстойно, не трябва да се консумират сурови меса и яйца и да се избягват саламите. И никакъв контакт с котки и изпражненията им) Naughty

Ето един линк с инфо на англ. http://familydoctor.org/180.xml

Алексал, не се притеснявай, желязото променя цвета на изпражненията (4ерни). Мен ме беШе предупредила лекарката Peace

Пожелавам хубав ден на вси4ки  bouquet

# 182
Здравейте момичета, не съм писала във форума поне от 4 месеца, ако не се лъжа. Радвам се, че отново мога да ви прочета, въпреки, че ще ми е нужно доста време, за да се върна назад и да изчета затворените вече темечки, нотова е защото сме супер активни мами на септемврийски бебчета.
При мен нещата са ок в общи линии. Ще си имам момченце - това за протокола (ирини, когато можеш го впиши). Миналият месец беше се завила пъпната връв два пъти около главичката, но онзи ден се оказа, че е останала само с едно навиване, така че до края може съвсем да се отвие. Желязата м май е малко, но пия някакви витамини и доктора каза да наблегна на месото - хич не ми се яде мръвка през лятото.
Иначе съм луднала - имаме майстори, правим ремонт, поръчваме обзавеждане, юркам мъж ми напред назад... горкият той... решил е, че всички бременни като влязат  в 7мия месец пощуряват... хи-хи... Другата седмица ще пътувам на север, а от там през Шипка смятаме да отидем до морето за малко...
имам програма... хи-хи...
надявам се скоро да ви посетя отново... целувки на всички, стискам палци всичко да е ок до края
Дано следващия път, когато успея да се добера да компа, мога да отделя повече време...
усмихнато лято и търпими жеги Heart Eyes

# 183
Либра да си почисти малко пощенската кутия  Mr. Green

# 184
Искам да попитам момичетата,които пият желязо,промени ли се цветът на изпражненията ви Embarassed,моите са станали черни,но така пише на листовката и се чудех дали и при вас е така Embarassed newsm78
Това е напълно нормално Hug

Аз мога само да се похваля с вагиналния ми секрет - напълно чист Grinning
И със страшно силни ритници Mr. Green имам чувството че това дете ще ми посини корема  Crazy Laughing
Други иследвания ще ми правят чак на 24-ти

# 185
  • София, "Младост 3"
Здравейте момичета и от мен в този горещ летен ден!!!  bouquet Аз се включвам за да кажа , че и вчера пак ходих на УЗД при лекаря по касата, казах му за притесненията си относно размерите на бебчето, но и той ме успокои , че всичко се развива в границите на нормалното. Обясни ми , че просто има моменти през бременността когато някои части на тялото на бебчо се развиват по-бързичко, но до края всичко си влизало в нормата. Лошото при нас е , че бебко е застанал седалищно и май няма намерение скоро да се врътне. Дано слезе с главичката надолу , че не искам операция Flutter Понеделник съм си записала час и за фетална при Балев и се надявам и от него да чуя добри новини.
Лек и весел уикенд ви желая  bouquet

браво за феталната и наистина ги карай да те следят много внимателно - все пак 4 седмици да изпреварва и то ГЛАВАТА - това е лошо и може за жалост да е сериозен проблем. но тъй като ти бяха казали, че не е чак толкова разликат - това е ок.
но задължително следи главата и ако продължава да дава отклонение -  ид при много добър д-р с фетална морфология

# 186
Привет и от мен!
Ох,ако знаете как се вълнувам,една от августинските мами ми е приятелка и току-що роди момиченце,на мен ми се падна честта да съобщя новината,толкова съм развълнувана,че едва се удържам.Преди половин час ходих да е видя в родилния дом и беше толкова усмихната,все едно не ражда,ама беше с включена епидурална упойка,при което вече съм 100% сигурна,че искам и аз да раждам с упойка,толкова спокойно си лежеше докато ставаше разкритието,че все едно не е в пред зала,а в къщи.Пожелавам на всички да родим по този начин-без болка и с усмивка.После по време на самото раждане не знам какво й е било,тъй като си бях вече тръгнала,но тя ми каза по телефона,че нищо не усетила Simple Smile.Между другото използвах момента да видя кумата ми,която също лежи там и през следващите дни ще чакаме и тя да роди Laughing!

# 187
Валентин,страхотна новина!!!Да са живи и здрави мама,тати и двете принцеси!  bouquet Аз отдавна надничам при августинките и Лорекса винаги ми е била супер симпатична. Много се радвам!
Мила84, аз лично не съм склонна да публикувам тел.си номер, но ако има мацки, които желаят - веднага ще направя едно тефтерче на първа страница. Аз имам тел. номер на няколко мацки, с които се познаваме отдавна и обещавам тържествено, че ако има нещо около мен веднага ще разберете!!! Peace За сайта, който те интересува - не мога да помогна Sad Педиатър се избира преди да родим /тука няма суеверия Wink/ Уговаряме се с него и 24 след до изпиването ни, той следва да ни посети.
Маминка, честит ти мъж и наминавай по-често.
На първа страница има момичета, които не са писали от 100 години. Чудя се дали изобщо влизат във форума. Ще почакаме, пък ако не се появят въобще до септември, ще ги махнем от списъка.
Днес минах за 5 минути през премама. Купих 2 сладинки комплекта, които веднага снимах и качих в албума /заедно с още няколко нещица/. Качих и снимки на корема си. Кажете ми, че не е малък Tired Grinning http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=924527
Алекса, честита ваканция!!! Какво място търсиш - за дълга почивка или за еднодневна разходка?Може да отидете до Боровец... В Дом-семейство някой беше писал за един супер плаж на около 30км от София - провери там. /и умната Naughty Wink/

# 188
  • София
Здравейте мами,
Аз не пиша, но ви чета. Струва ми се далеч по-интересно. Пък и ходя на работа и няма кога. След седмица ще съм си в къщи и ще мога да пиша.
При мен най-неприятното е че ми се появиха хемороиди от няколко дена. Мисля си че е от желязото което пия вече месец и половина. Мъча ги с Анален крем, но за тия два дни няма как да има резултати. Дано това не повлияе на начина на раждане - искам да родя естествено.
Краката ми почнаха да се подуват, също и пръстите на ръцете, но това било нормално на този етап от бременността и в този сезон.
Най-важното е че всичко с бебка е наред - тежеше 2250 гр. във вторник, има си достатъчно околоплодни води, плацентата е II степен на зрялост.
Чао и до скоро. Аз ще ходя на лекцията във вторник за захранването на бебето.

# 189
 Simple Smile Здравейте !
Добре дошли на новите мами!
Валентин супер новина.Да са живи и здрави цялото семейство и да се радват на новото попълнение и скоро да са в къщи   bouquet
irinii Корема не ти е никак малък и с просто око се забелязва разликата от 28 и 32 г.с . и бебока най-вероятно си е екстра вътре  Peace нямаш никакво място за тревога и дори сега ти се виждат колко са силни мускулите ти там на коремката,а за големина си ти е големичка споко .Много сладурски неща си купила и аз добавих някой нещица които съм взела  Wink
Както виждам всички бебчовци ще са красиво облечени и завити  Laughing
Ася имаш време да решиш още къде да родиш. baby_neutral стискам ти палци .
Тази седмица ще се заемам с педиатъра и търсенето му.Живея в Стрелбище и ако някой има добри отзиви за някого в района да казва и помага в избора моля  Praynig
Мила84 на линия съм просто бях 1 седмица на гости в Пловдив ,но вече съм си вкъщи  Flutter
Целувки и усмивки на всички ви

# 190
Здравейте и от мен, сладурки!
Аз имам един въпрос? Задължително ли е да избера педиатър за бебо? Не мога ли да я запиша при нашата лична лекарка, от която сме супер доволни и тя да си ни следи? То, ако опре, недай Боже до някоя по сериозна детска болест веднага бих отишла до Пловдив, че нашите лекари тук са гола вода. Градчето ни е мъничко и просто нямаш избор от към квалифицирана помощ... Rolling Eyes

# 191
Здравейте момичета
Ириини според мен не е малък Важното е бебчо да си расте пък ти по корема не съди
Момичета вие с какво си подготвяте зърната Гермастан ли Чудя се какво да си купя Имало още един крем с Л май който не трябвало да се отмива преди кърмене Освен това има и крем на Авент Пак много чудеса за избор  newsm78
Аз още не мога да си избера и марка козметика колебая се между Чико, Мустела и Клоран но за сега май нещата клонят към Мустела Вие какво мислите
Мила днес минах през глобус докарали са ексеса и още една същата като форма но но отпред е с 4 гуми
Оказа се че тези колички не стават за новородено Трябва да си купиш кош за новородено отделно Цената с кош е 490 лева с 6 гуми и 470 на ексес
Ние с таткото се колебаем Още не сме решили каква точно колича искаме Но два дни нямахме асансьор и се притесних за теглото на количката Представих си ситуация връщам се от пазар с количка покупки и бебе и само количката тежи 14 - 15 кг и как се взимат 5 етажа не знам
Аз поне за педиатър не трябва да мисля защото си имам от Дари
Доника тискам палци за понеделник и чакаме добри новини
Алексал с всички е така Пий си желязото да има и за бебчо и за теб пъ после всичко ще си се нормализира
ДВВ честито за секрета Само така
Валентин честито за приятелката ти и стискаме палци за кумата
Леа вечер и до утре

# 192
Здравейте Мами  Simple Smile
В петък си взех резултатите от аналния секрет  Simple Smile, не се изолираха бактерии, ходих и до доки , който ми следи бременността за да види др.изследвания-хемоглобин и т.н. и каза 4е са добре само трябва да внимавам с хемоглобина,който е на границата.
Аз от утре запо4вам да пазарувам необходими не6та за Бебо  Grinning, до сега съм купувала някои не6та, но сега запо4вам по списъка,който съм си направила/по подробно/ и да ви кажа 4естно нямам търпение :)6те оставя покупките на коли4ка и креват4е,като си прибере буде6тия татко.
Приятен и засмян ден на вси4ки мами Grinning

# 193
  • Стара Загора/Бургас
Благодаря ви момичета за топлото посрещане! Laughing
С интерес прочетох всичките ваши писания досега и трябва да ви призная , че имаше много нова информация и научих неща , за които преди дори и не се досещах.
Благодаря ви и за това  bouquet
За сега моите резултати от изследванията са добри, но към 20-ти ми предстоият нови изследвания и силно се надявам всичко да е ок тогава.
Макар, че нямам толкова чести  и силни коремни стягания като някои от вас , заради серклажа си пия от март месец постоянно Магнезий и Но-шпа /освен витамините/.
Следващата седмица започвам и подготовката на зърната за кърмене- като, чета някои от вас се замислям дали пък не съм позакъсняла малко newsm78    но моята доки смята , че тогава е момента да започнем ooooh!
е, това е засега.

Пожелавам на всички лек и приятен ден !!! Grinning

# 194
  • Варна
Здравейте и от мен. Валентин, благородно завиждам на приятелката ти ,че вече е родила и всичко е наред. Честито и бебче да е живо и здраво   bouquet. Аз вече нямам търпение, защото съм станала огромна. В тази връзка Иринии коремчето ти е супер- като ходя на консултации мъжът ми все ми показва такива мамчета като теб и ми вика , че на другите им растял само корема, пък аз наддавам навсякъде и вече се търкалям Laughing Embarassed. На мен вече ми е много тежко, защото бебчето ме притиска от всякъде, много трудно ходя, понякога трудно дишам , пък вечер изобщо не мога да се наспя, все не ми е удобно. Незнам как ще изкарам още 2 месеца, и сега всички ме питат дали ще раждам близнаци- толкова ми е голям корема. Чакам с нетърпение поредния ми преглед при доки другата седмица и тогава смятам да почна да купувам неща за бебчето. За сметка на това чантата ми за болницата е почти готова вече.
Пожелавам на всички, времето до септември да мине по-бързо и неусетно и без никакви проблеми за нас и бебешорчетата ни. Hug

Общи условия

Активация на акаунт