Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 270
 • Мнения: 15 487
Не. До опаковките на пастите и другата козметика не съм я докарала и мисля, че това е едно от нещата, които правителствата трябва да наложат как трябва да се случат, производителите да го измислят и пак правителствата да контролират какво и как се случва. Аз толкоз капацитет нямам, а ми пука.

# 271
 • Мнения: 1 385
И аз не съм правила това с пастата за зъби. Дори не съм сигурна, че ще ги приемат така. Но обмислям да пробваме бамбукови четки за зъби. Единствено се притеснявам, че на мен ми трябва много мека четка, а досега всички бамбукови, които съм намирала, са твърди.

Давайте идеи как да спретна РД маса за 20 12-годишни деца, на която да няма нито един найлон и възможно най-малко хартия. В поканите им пише всеки да си донесе чаша за многократно ползване, ако иска да пие. Поне половината ще забравят и ще пият в моите стъклени чаши, но другите дано да донесат, че няма да купувам чаши за парти, не. Мисля сандвичите да ги пренеса, а пък и да са сервирани, в тенекиени кутии за сладки. Но пък искам и да е ефектно, да седи добре. Все пак е празник, а не ядене на полеви условия... Хм... Слушам ви за всичко, което ви дойде на ум.

# 272
 • Мнения: 15 487
20 чинии и чаши нямаш ли? Аз бих взела назаем ако не ми достигат.

# 273
 • Мнения: 439
Хм. Това последното ми напомни за един рожден ден, на който беше поканен големият ми син. Идеята беше приключенска нощ в гората, спане в палатки, търсене на съкровища и вечеря на лагерен огън. В поканите имаше следното изречение: "Моля, донесете си репелент, палатка, спален чувал,  прибори, чиния, както и това, което ще си изпечете за вечеря на огъня. "  Немците са практично племе и не обичат разхищенията,  но някои индивиди изпадат в сериозни крайности. 

# 274
 • Мнения: 1 357
Мари, за салфетки, в които да загънеш сандвичите, можеш да си вземеш парче плат от шивашки магазин. Сама да го нарежеш, ще си избереш десен, който да ти се връзва с концепцията и да ползваш и друг път, ако не за парцали. Чаши освен да купиш някой комплект стъклени от левчето, та ако се счупят да не ги жалиш и да се рециклират. Това се сещам аз.

# 275
 • София
 • Мнения: 2 973
Мари, навремето моите РД като дете си бяха с големи порецеланови плата, в които се мъдреха хапки набучени на клечки за зъби (сега има ефектни бамбукови сабички). Децата си пиехме в стъклени чаши, имахме и салфетки. Индивидуални порцеланови чинии само за тортата. Честно, имам спомени за много разляти сокове и размазани торти, но за нито една счупена чаша или чиния на мой или на сестра ми РД.

# 276
 • Мнения: 15 487
И аз щях да кажа, че децата цапат, но обикновено не чупят.
Аз за събиране от никакъв вид пластмаса не съм купувала, освен преди две години пластмасови чаши за шампанско за нова година, но наистина в последния момент се сетих, че покрай преместванията такива още нямам.

# 277
 • Мнения: 6 420
Мисля, че тя има предвид гардън парти.

# 278
 • София
 • Мнения: 20 077
 Ами ако е на чуждо място е доста тежко да се мъкнат чинии, прибори, нож, кърпи и т.н. Пък и чистенето после...

# 279
 • Мнения: 1 385
Голям срам, ама нямам 20 обикновени чинии, еднакви. Освен на всеки да е в различна гаванка, хаха, кой в чиния за супа, кой в такава с леко счупено крайче, един ще яде в тава, друг в саксия и така … JoyJoyJoy

Ще пренасям манджата, посудата и всичко до местния басейн. И той е еко, моля! Не му слагат химикали (едно друго нещо слагали, но сега не мога да се сетя какво беше, изо-мизо нещо, безопасно и екологично било и се подгрява със слънчеви батерии). Много ме е страх там на плочките да не вземат да строшат нещо на сол, че да направим беля - някой да вземе да си разпори крака, майчице, ще ми се пръсне сърцето. Много се надявам да си донесат някакви канчета като за къмпинг, да е безопасно. Но си знам от опит, че няма да са всичките изпълнителни. Ако не им сложа чинии, само хапки и мини-сандвичи, какво да ги правят, ако гризнат, а не искат да го доизядат, а пък нямат чиния къде да го сложат? Аз добре ще ги заплаша, че ще им го изсипя в гърба, но нали уж трябва и някакъв етикет да има. Давайте спомени от детството, ние къде си слагахме недоизядените сандвичи като ни викаха на гости???

# 280
 • София
 • Мнения: 20 077
Едно време рд се правеше вкъщи.
Навън, еко - на вестник.
А, има комплекти за къмпинг с пластмасови чинии и чаши. Аз имам даже някъде такъв. В Икеа също има.

# 281
 • Мнения: 6 420
Това щях да кажа - има пластмасови чаши и чинии за многократна употреба. Иначе не виждам защо платнени или плътни хартиени салфетки да са по-зле от чиния за сухи сандвичи.

# 282
 • Мнения: 1 015
Нашият рожден ден го направихме в градинката зад блока. Моят мъж накупи от Икеа от цветните пластмасови чинии, чашки, прибори. Аз бях много против, но ги ползваме много редовно. Иначе свалих и стъклени чаши тогава.

# 283
 • София
 • Мнения: 2 973
Да, изясни ми се ситуацията за РД, наистина е рисково. Вероятно тогава бих заложила на хартия и бамбук, макар че спомена, че искаш да е минимум. Можеш нещо като бамбо стил да създадеш с покривки в съответната тоналност. Но не е много детско.
За недоизядени сандвичи и да заделиш чиния, децата едва ли ще се сетят да я използват. В случая с общи плата, обикновено гостите имат индивидуални салфетки и зарязват недоизяденото в тях, а си взимат нова. Но си права - не е естетично.

# 284
 • САЩ
 • Мнения: 565
Мари, а ти проверила ли си с басейна какво може и какво не? Питам, защото където живея, има категорична забрана да се внасят стъклени / порцеланови чаши и посуди и да не вземт така да ви съсипят партито в последния момент, че ще е неприятно. Тук практиката е да се ползват меламинови чаши и чинии, тези за многократна употреба.

Общи условия

Активация на акаунт