Желание и страх от нова връзка

• 2 217
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте,
На 32 г. съм.Имам дъщеря на 2г.С баща и се разделихме официално преди 8м.,не официално преди повече от година(отне ми време да закупя жилище  и да го ремонтирам,през това време живеехме при него и мойте родители,редувайки го).С него имаме прекрасни отношения,даже по-добри от преди раздялата.Помага ми много,не мога да се оплача от него.Последно време все по-често имам мисли за нов човек в живота си.Физически определено имам нужда,а никога не съм била фен на еднократните отношения или само за единия секс.В следващия момент ,всеки потенциален партьор го анализирам,намирам кусури, задавам си въпроси дали е подходящ за малката,как тя би възприела нов човек в живота ни,изпитвам страх да не се проваля отново,да не я лиша от време и тн.Как се справяте с тези страхове?Мислите ли ,че тези мисли са защото още не съм готова да приема нов човек в живота си или просто не се е появил подходящия?

# 1
Не се е появил подходящия. Щом го срещнеш ще се изпарят по-голямата част от страховете.

# 2
Нормални са ти притесненията. Ще се наредят нещата. Успех!

# 3
НЕ можах да се въздържа просто, докато чакаш иделният ще има:

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 14:08 от DonJon

# 4
  • Dope Reach
Според мен е възможно да имаш определени задръжки, във връзка с предишната си връзка или предишни партньори като цяло. Имай си претенциите към потенциалните партньори, но я карай малко по-лежерно - всички имаме недостатъци, просто избираме с чии такива можем и искаме да се съобразяваме. Simple Smile
Влез в нова връзка без каквито и да е очаквания - така нещата стават по-лесно, а и в крайна сметка не оставаме разочаровани. Успех!

# 5
Съвсем нормални страхове..
Имай предвид, че колкото  по-рано ти се получат нещата, толкова по-добре за малката. Сега е още много малка и ще е по-лесно, отколкото на 6-7 и тн г. А ти си млада, ясно е че имаш нужди.

# 6
DonJon  много на място.

Rochellka какво имаш предвид задръжки?Идеални хора няма,то е ясно,но когато си с дете е друго.Няма как всеки втори човек в живота ти да бъде новия татко.Виждала съм много такива изпълнения и не искам да съм част от тях.Да,гаранция никога няма,но каквото зависи от теб си длъжен да го напавиш.

Angel_wing със сигурност ще е по-лесно,колкото е по-малка.Полезно е и за нея и за мен.

# 7
За това казвам да не се притесняваш да опитваш..)
Но и да не бързаш да ги запознаваш с малката..))

# 8
За това казвам да не се притесняваш да опитваш..)
Но и да не бързаш да ги запознаваш с малката..))
За опитите - не спирам. Отдавна не съм била " на пазара" и  е интересно как нещата са се променили,другото е че се разсейвам и не се фокусирам изцяло в/у детето.Вярно, повечето опити приключват до 2 кафета макс.,но и на другото ще му дойде времето.
Главната ми "драма " е ,че всяка нова комуникация ти дава нова гледна точка на нещата.А аз съм от прекалено премислящите и въпросните стахове/въпроси стават доста.

# 9
Дай си време, прекалено скоро сте се разделили, че да бързаш с нова връзка. Понякога е по-добре да останеш сам за известно време, отколкото да разпиляваш емоциите и чувствата си с неподходящи хора. Аз не вярвам в това, че след определена възраст по-трудно се намира партньор, че да се мяташ на първия срещнат.

# 10
  • Агент под прикритие
Скрит текст:
Дай си време, прекалено скоро сте се разделили, че да бързаш с нова връзка. Понякога е по-добре да останеш сам за известно време,
отколкото да разпиляваш емоциите и чувствата си с неподходящи хора.
Скрит текст:
Аз не вярвам в това, че след определена възраст по-трудно се намира партньор, че да се мяташ на първия срещнат.
Човек наистина трябва да остане сам след раздяла, поне колкото той сам прецени, ама хайде сега, новите са "неподходящи"... Обикновено човек след такава случка е емоционално по-нестабилния, поне по-нестабилен от този, на който ще попадне след това, така че кой всъщност е "неподходящия" в случая?

# 11
  • Dope Reach
Rochellka какво имаш предвид задръжки?Идеални хора няма,то е ясно,но когато си с дете е друго.Няма как всеки втори човек в живота ти да бъде новия татко.Виждала съм много такива изпълнения и не искам да съм част от тях.Да,гаранция никога няма,но каквото зависи от теб си длъжен да го напавиш.

Прочети още веднъж това, което съм ти написала, а може би и собствения си пост. Нито говоря за детето, нито за нов баща. Дали търсиш съвет или оправдаване на някакви твои действия в бъдеще, не мога да разбера. Опитах се да те успокоя, че няма нужда да се притесняваш от нова връзка, но ако искаш да възприемаш добронамерените съвети като критика - тук вече в нито един форум не могат да ти помогнат.

# 12
Точно защото е в по-нестабилно състояние, може да не съумее да прецени човекът отсреща и това да доведе до страдание на по-късен етап. А и нали знаеш в началото всички се представят в най-добрата си светлина и като запърхат пеперуди в корема, трезвата оценка отива някъде назад и си леко неспособен да видиш червените светлинки. А отсрещната страна може да се възползва от тази ѝ нестабилност, особено ако дава вид на жена, на която ѝ липсва мъж.

# 13

Прочети още веднъж това, което съм ти написала, а може би и собствения си пост. Нито говоря за детето, нито за нов баща. Дали търсиш съвет или оправдаване на някакви твои действия в бъдеще, не мога да разбера. Опитах се да те успокоя, че няма нужда да се притесняваш от нова връзка, но ако искаш да възприемаш добронамерените съвети като критика - тук вече в нито един форум не могат да ти помогнат.
Не възприемам поста ти като критика.По-скоро  да дадеш пример като задръжки(защото това е много общо понятие),за да помисля в тази насока, дали има нещо,което не осъзнавам.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 16:41 от bebeshok0326

# 14
Witchcraft за оставането сам е ясно.Човек трябва да затвори напълно страницата,за да отвори нова.Познавам хора,на който 5 години не са им достатъчни да прежалят случилото се,други и 20,на трети единствения им начин е "от един клон,да се хванат на друг".Та за всеки това е различно.Колко е времето всеки сам решава.Какво ,утре срещаш човек и се отказваш,защото не е минало достатъчно време?
Относно пърхането на пеперуди едно е на 20,друго 30+,ако на 20 си се надявал на някакви неща и че човекът Х има еди какви си косури,но виждаш ли той ще се промени,на 30 ти е ясно ,че това няма как да стане и или го приемаш или не.С времето хората гледаме много по-реално на нещата,няма да коментираме "вечно заблудените" и "изпечените лъжци"

Общи условия

Активация на акаунт