Януарски бебета 2019! Тема 3

• 17 552
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Аз давам биберон и работи доста добре Simple Smile

И аз пробвам, рядко се получава. Изплюва го още на секундата. Моята гърда е биберон, защо и е друг. Кака и започна много да ми помага, гледа я в нейната стая, бърше я, ако е повърнала. Чете и книжки, пее и. И обикновено спечелвам малко време да хапна, да сготвя, онзи ден дори ударих една дрямка за половин час. На мен ми е нанагорнище, защото преди това тя си седеше, където я оставя и се усмихваше. Заспиваше си, както си гледа играчките, но от 2 седмици все едно не е моето бебе.

# 211
Аз съм упорита,  ставам и отново давам о по таз причина,  дори днес, вместо в 4 се събуди в 6 Simple Smile

# 212
Аз няма да го махам нощното, защото не ми тежи особено, пък и искам да запазя лактацията по-дълго. С каките го махнах като ми писна някъде около годинка и нещо без особен проблем.

# 213
Ние все още си хапваме като новородени, горе долу на три часа денонощно. И на мен не ми тежи нощното и поне засега не виждам причина да го спираме. Гледам да се водя по бебчо, щом се буди и иска да яде, значи има нужда, не мисля, че е просто навик. Той си спи по принцип от към 20 до 6 часа, събужда се на три часа, примрънква, слагам го на гърда, цока 5-10 минутки със затворени очи и го връщам в леглото заспал.

Сега малко паузирахме захранването докато сме на морето, че не вървеше много добре и да не го тормозя допълнително на чуждо място. Дадох му обаче да си близне малко авокадо и пъпеш и определено му харесаха, започна да ги суче, много бешв смешен. Без да искам го захраних и с газирана лимонада с бъз и джинджифил. На бъзик му подадох моята сламка, защото не вярвах, че ще пие от нея, но той се оказа доста оправен. Веднага я дръпнах разбира се, но той успя да смукне малко. Направи ужасена физономия и го изплю.

Иначе на морето добре изкарваме, но има защо да е станал пословичен израза с деца на море. Вчера правихме опити да седнем на ресторант, но въпреки цялата ни изобретателност плановете ни се провалиха. Филм си е като цяло, но определено е забавно и ще има какво да разказваме.

# 214
Ние все още си хапваме като новородени, горе долу на три часа денонощно. И на мен не ми тежи нощното и поне засега не виждам причина да го спираме. Гледам да се водя по бебчо, щом се буди и иска да яде, значи има нужда, не мисля, че е просто навик. Той си спи по принцип от към 20 до 6 часа, събужда се на три часа, примрънква, слагам го на гърда, цока 5-10 минутки със затворени очи и го връщам в леглото заспал.

Сега малко паузирахме захранването докато сме на морето, че не вървеше много добре и да не го тормозя допълнително на чуждо място. Дадох му обаче да си близне малко авокадо и пъпеш и определено му харесаха, започна да ги суче, много бешв смешен. Без да искам го захраних и с газирана лимонада с бъз и джинджифил. На бъзик му подадох моята сламка, защото не вярвах, че ще пие от нея, но той се оказа доста оправен. Веднага я дръпнах разбира се, но той успя да смукне малко. Направи ужасена физономия и го изплю.

Иначе на морето добре изкарваме, но има защо да е станал пословичен израза с деца на море. Вчера правихме опити да седнем на ресторант, но въпреки цялата ни изобретателност плановете ни се провалиха. Филм си е като цяло, но определено е забавно и ще има какво да разказваме.
Дара, а ходите ли на плаж?

# 215
Аз като безхаберна майка кисна на плажа с беб по цял ден. Ако е много топло се крием на бара приблизително между 13-16 ч., но днес например е облачно и подухва и сме под чадъра.
Скрит текст:

Сменям снимката:

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 17:46 от Jillian

# 216
Ауууу, ама много е сладък! 😍

# 217
Jillian, голям е бонбончо! Как издържате по цял ден на плажа, какво го правиш, само на сянка ли лежи? А къде сте вие?
На мен ми е първо дете, пък и съм си малко притеснителна по принцип и затова повече му треперя. Излизаме сутрин и вечер, и изобщо не го показвам на слънце, че е много беличък. Предимно си правим разходки с него, а докато спи аз слизам до басейна. На плаж веднъж сме го водили, много му хареса да рови крачета в пясъка, топнахме го и малко във водата, но за броени минути стана целия в пясък, а разбира се всичко в устата се пъха. Утре сутрин ще опитаме пак, взели сме му една палатка като навес от лидл и евентуално така ще го опазим, но той пък не седи много на едно място и не знам колко ще издържим. Догодина вече ще може повече неща да правим с него.

# 218
Само на дебела сянка под хубав чадър седим. Тук са плетени от някаква тръстика и пазят добре. Аз така или иначе на слънце не излизам от години. Връщам се от море с почти същия тен както при тръгване. Гушкане, търкаляне, игра, спане на шезлонг или в количката. Общо взето същото, което бихме правили вкъщи, само че вместо това сме на плажа. Не влизам много в морето. Използвам докато спи. На пясъка почти не съм го оставяла, веднага намира начин да събере кърпата и да го докопа. После сто часа миене на ръце пада. Обаче доста тен е направил въпреки пазенето.

И аз му треперя, ама като видя, че всичко е наред, стисвам зъби и така.

Лимонче, благодаря Grinning

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 10:20 от Jillian

# 219
Да си искарате много хибаво на морето , до колко е възможно с мъниците 🤗 Да ви попитам ползватели басейнчета и такива неща и колко ги оставяте във вода , понеже са мънички още ? 💙

# 220
Julian, много е сладък. Малко моряченце! Тук, мръсният въздух в София едва ли е по-полезен. И аз исках юни моренце, но мъжът ми може юли. Дано Бог да ги пази дечицата. Мъжът ми иска да и носим басейнче. Но тя много си лапа ръцете и ще погълне морска вода на 100 %. Сега много го мисля, едно време с каката отпрашихме за Китен, посред август. На година е била, но все пак. Даже има снимка със сладолед. Тогава идея си нямах за бебетата. Всички около мен моми. Думата колики не знаех преди да наближи да раждам. Яде пясък, пи вода, стоя на слънце. Колко безгрижна съм била. Направо се хващам за главата. Била съм на 26.Сега съм пълна със страхове и много информация.

# 221
То може би и за децата е по-добре да са малко по-куул родителите, ама пусти страхове. Ние ще ходим в началото на септември в Гърция и от сега ме е затресло. Макар че ще е на почти 8 месеца и предполагам ще седи, ще сме заместили хранения и т.н. и като цяло доста по-голяма от сега.
Къде ви спят бебоците когато не сте вкъщи? Ние досега й взимахме едно "гнездо" с нас и спяхме заедно на едно легло, но вече не става в гнездото, голяма е.

# 222
  • София
Ние сме чак септември на море. Но и преди бебето ходихме само по веднъж на плаж и към 12 се изнасяме, защото става нетърпимо. А следобеда ни примързява да правим втори плаж и най-много около басейна да се завъртим.
Та ще видим сега с бебчо как ще е. Едва ли ще е различно.
Иначе си има едно нощно кърмене. Но то към 5-5.30 си е по-скоро сутрешно. След него ставаме, защото будува известно време и примерно към 8 заспива пак за малко.
Не ми пречи, но спрях да цедя вечер, защото става много късно и не ми достига сънят с това ранно ставане.

# 223
Ние взехме с нас надуваемо басейнче подарък от едната баба. Пробвахме го два пъти, но е малък още за него. Не може да седи сам и трябва да го държиш. Хареса му да се плицика, докато не ми умаляха ръцете.

За спането с нас си носим кошара, но на доста места предлагат като кажете, че сте с бебе.

Струва ми се, че като са по-малки е по-лесно. Слагаш го да легне някъде и то няма избор. А като пролази не можеш на едно място да го удържиш и всичко може да докопа само.

# 224
Ние не сме взимали нищо за къпане и вода, защото още не може да седи стабилно и преценихме, че няма как да се ползва.

Общи условия

Активация на акаунт