Януарски бебета 2019! Тема 3

• 17 555
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Има едни надуваеми "вани за къпане" се водят на Janè, които имат преграда по средата,  да не се пързаля бебо. Според мен стават и за плаж.
https://www.jane-uk.com/Mobile/en/Jane-Inflatable-Bath---3-Posit … s30L/m-m-100.aspx

# 226
Аз мисля да и топвам крачетата в морето. Миналата година плувах с корема в морето Simple Smile

# 227
Не знам дали от смяната на климата или просто си му е дошъл момента, но преди два дена ми дойде. Много е странно усещането след повече от година  Flushed Обаче е доста оскъдно, даже днес почти изчезна, а четох, че при повечето от вас първият път е било по-продължително и обилно. Та се чудя дали е нормално да е така?

# 228
Радвай се, при мен беше ад. Едвам уцелях.

# 229
И при мен беше доста обилен.

# 230
  • София
Момичета като започнахте да захранвате по колко горе-долу изяодаха бебоците.
При нас повече избутва, отколкото изяжда. Т.е. вчера и днес е изял няколко нанограма морковено пюре Stuck Out Tongue Winking Eye .
То вярно, че го давам като дохранване след сукането, но може би му трябва някакво време да свикне с идеята за прием на друга храна.
Пари вас как беше първите дни?

# 231
Първите дни от даден зеленчук беше по-ентусиазирана, след като минеха 3-4 дни със същото пюре обаче,  не го искаше. В момента не въвеждам нови зеленчуци,  защото въвеждам каша,  но сега вече й ги редувам и смесвам по два зеленчука и всеки ден хапва различно, та тези дни изяжда 150-160 гр. и може да се каже, че заместихме хранене, макар че пак си пийва понякога мляко, но след като си е изяла пюрето. Това след около 32 дни захранване (водя си дневник).
Според мен пробвай първо пюре и после мляко. Сега щом е след  млякото, се нахранва и е нормално да не иска друго.

# 232
Започнах с 1-2 лъжички и постепенно увеличавах. Днес стават 3 седмици от както започнах захранването и изяжда около 120 гр. И после му давам да суче. Определено още му е странно да яде пюрета, но и не съм много настоятелна. Продължавай да опитваш и постепенно увеличавай количеството.

# 233
 При нас станаха 3 седмици и още изяжда по около 70-80 грама. Независимо дали му харесва дадено пюре, в един момент отказва повече и си иска млякото.
  С кашата мислех, че има повече шанс, но същата работа. Радва се, отваря устата, 6-7 лъжички и до там. Няма да заместим хранене скоро.

# 234
От самото начало и се усладиха зеленчуковите пюрета и си хапваше с завиден апетит.Изяждаше по цяло 190 гр. бурканче,но напоследък не повече от 100 гр.При плодовите пюрета нямахме особен интерес не ги хареса,но кашата си е хапва без проблем.

# 235
Вие сте добре, моята яде 4, 5 лъжици. Дадох морков, тиква, картоф, броколи, бананова каша и ябълка. Първите 4 лъжици ги суче, не отваря устата, после напълно спира, затваря устата и върти главата. Иска си цицата и това е. И кака и беше същата. До втората година само на мляко. Останалите храни просто ги опитваше. Дадох и даже два, три пъти кора от пърленка да смуче. Засмуква леко, но не настървено. Четох, че е добре глутен да се въведе до 7 м, защото после често развивали глутенова непоносимост.

# 236
А сега де, някои източници след 7, даже 8 м. препоръчват даване на глутен. Ето това в захранването ме подлудява. Хиляди теории, методи и най-често противоречащи си. Засега спазвам една средна линия, мисля и така да карам.
А суров банан, просто намачкан или пасиран дали става да се дава вместо пюре?

# 237
Моята дъщеря някъде на 15 ден от началото на захранването замени обедното хранене. Осем дни въвеждах само картоф, лъжичка по лъжичка, първите 4-5 дни не беше супер ентусиазирана, не е плакала или да се дърпа, просто не ядеше с кеф, но я оставих да изучава новата храна. Когато достигна пълна порция от картофеното пюре започнах да въвеждам тиквата, тоест в картофа добавях 1-2-5 и т.н. лъжички тиква, докато не достигнах около 10 и вече и дадох само тиква. Всеки един зеленчук въвеждам по този начин, добавяйки го в малки количества към вече въведения.

# 238
https://m.bg-mamma.com/?topic=1125168, ето тук има някакво видео за новите тенденции в захранването.

# 239
Аз се допитвам до педиатърката. Опитна е. Глутен по-нататък ще въведа. Май моркова обостри коликите и оставям зеленчуците засега. Ще пробвам бананова каша.

Общи условия

Активация на акаунт