Електронни четци - тема 23

• 45 349
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Моят след един от ъпдейтите беше почнал да се рестартира, докато чета. На следващия ъпдейт май се оправи. Много неприятно, уж са здрави машинки, но винаги има изключения... Поне черният петък наближава Hug

# 421
Здравейте ! Постоянно чета книги на телефона и вече реших да си взема и аз електронен четец . Някой има ли този модел - https://www.amazon.de/Amazon-Kindle-Paperwhite-Wasserfest-Doppel … nQ2xpY2s9dHJ1ZQ== Не знам дали е добър ,изобщо не ги разбирам . Назад в темите доста четох ,но напълно се обърках . Този модел е с подсветка ,която може да се изключи напълно нали ? И също да питам могат да се качват и книги формат ePub и pdf или трябва задължително да са mobi ?

# 422
  • Варна
Не може epub, а pdf е скапан формат за книги на четец. Само в моби чета аз, макар че има и други съвместими.

# 423
Чете и txt, но не е проблем да си сваляш книгите в .epub и после да си ги конвертираш в .mobi чрез Calibre. Много хора правят така и нямат никакви проблеми. А pdf зависи как е направен, не всички книги са скапани в този формат.

# 424
здравейте
имам стар модел кобо kobo glo n613. има уай фай и се свързвам с кобо store. през гсма съм си инсталирала и приложението на кобо. на него си импортвам книги, свалени от читанка, но когато синхронизкрам с четеца не ми се появяват. някаква идея как мога да ги кача, освен с кабел както правя в момента.
п. с. книги безплатни от кобо store, които съм изтеглила на гсма през приложението и се качват без проблем естествено на четеца

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 18:36 от Elvira_123

# 425
Имам проблем с електронния ми четец - има 20% батерия, но, когато го включа да се зарежда, не се зарежда. Смених кабели, зарядни и пробвах всякакви варианти, но не и не. Каква може да е причината? Зареждан е преди 2 седмици, не е удрян, не е мокрен... какво му е?! Четецът е Pocket Book Ink Pad 3.

# 426
Голямо четене падна и най-накрая май се спрях на Pocketbook touch hd 3  https://www.pocketbook-int.com/bg/products/pocketbook-touch-hd-3
 Ако някой го е ползвал ще напише ли някакви впечетления ,че четците слабо ги разбирам

# 427
Аз си купих такъв преди месец и половина. Ползвала съм Киндъл 3. Много ми харесва Покетбук. Мъничък, лек, удобен, няма нужда от конвертиране, копчетата са удобни за прелистване...някъде не много назад в темата бях давала вече коментар за това.

# 428
Аз си купих такъв преди месец и половина. Ползвала съм Киндъл 3. Много ми харесва Покетбук. Мъничък, лек, удобен, няма нужда от конвертиране, копчетата са удобни за прелистване...някъде не много назад в темата бях давала вече коментар за това.

Благодаря Ви

# 429
Хора, четецът (pocketbook touch lux 4) ми угасна, както си четях и сега не тръгва! Някакви идеи? Включих го в компютъра, а той дори не го разпознава. В мрежата също не тръгва да зарежда. Изпратих мейл до поддръжката, н ще ми отговорят до 36 часа. имам го от 2-3 месеца. Гаранционен е. Някой пращал ли е за ремонт и колко време се бавят?

# 430
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте! Това лято купих на сина си Paper white.
Мислех си, че ще може и учебниците да си ползва на него, но... явно не.
Писах на издателството с молба да ни изпратят учебниците или дори да си ги купя, но не можело, заради авторските права.
Някой може ли да сподели опит - има ли смисъл да дълбая по въпроса - по издателства и МОН или е загубена кауза.

# 431
Хора, четецът (pocketbook touch lux 4) ми угасна, както си четях и сега не тръгва! Някакви идеи? Включих го в компютъра, а той дори не го разпознава. В мрежата също не тръгва да зарежда. Изпратих мейл до поддръжката, н ще ми отговорят до 36 часа. имам го от 2-3 месеца. Гаранционен е. Някой пращал ли е за ремонт и колко време се бавят?

На мен ще ми се наложи да дам на сервиз моя Покетбук. Малко по-горе писах, че не зарежда. Четецът работи, но батерията не зарежда. И на поддръжката писах, но нямам отговор. Ти от БГ ли си го купувала?

# 432
Аз вече се насочих към Кобо. Масово Покетите се развалят , нямам идея защо след като цената им изобщо не е малка , а иначе като характеристики са много добри. Серивизите са били пълни с тяхни четци. Нямам идея дали всички серии дават дефекти ,но според мен е на късмет . Не очаквах да е толкова трудно да си избереш четец. В крайна сметка се спрях на Kobo Clara hd . Ще пиша за отзиви след известно време

# 433
Не знам дали е на късмет или не, но моят Покетбук за година и половина и един дефект не е дал до момента, а не е да не го ползвам. Друг вариант е качеството на тези в България да е значително ниско и затова да се развалят толкова бързо. Аз моя си го взех от немския Амазон, при това на много по-достъпна цена, отколкото е в България. Странна работа newsm78

# 434
Много нестстоятелни обобщения правите.
За 4,5-5г съм купила 4 мои и 2 за подарък,всички си работят.
Кобо-то е също добро,и кобо аура съм подарявала,3г вече работи.
В моята лична класация първо е покетбук,после кобо

Общи условия

Активация на акаунт