Косопад Тема 16

• 60 618
  • 754
  •   2
Отговори
# 615
Аз се сетих да ви споделя, относно болките в скалпа пък. Чела съм тук, че и при други дами ги има понякога. Знаете, мисля, за какво говоря - едно чувство като скубане и повишена чувствителност. При мен се появиха някъде около 2 години, след като започна косопада и бяха на периоди. Ту има, ту няма. Наскоро някъде ми попадна статия, че това в повечето случаи се дължи на неврологична основа, на схванат нерв на врата и около врата, или на шипове. Тогава зацепих, че мен наистина много често ме боли вратът. Донякъде и аз съм си виновна, защото често заставам на стола в офиса по неправилен начин. Реших да пробвам мазане с магнезиево олио/ което си бях купила пак след обсъждане тук във форума за косопада/, защото го дават като отпускащ схванати мускули и подобряване на кръвообращението. И воала - подейства. След може би 5-6 намазвания вечер преди да си легна, болките във врата ми изчезнаха, както и тези в скалпа. Сега при най-малката поява на болка във врата, веднага се мажа с олиото, за да ме отпусне.

# 616
  • София
Сега ме подсети за нещо, Шарпи.
През зимата се епилирам мноого рядко. Не по тези причини, не Joy Просто нямам нужда, всичко расте много много бавно.
Друго важно е, че съм с бледа кожа и винаги ми се виждат едни червени точици. Като побягам малко или се кача високо в планината, изчезват.
Може би се сещате, че говоря за оросяването, което по скалпа е на същия принцип с това по тялото, навсякъде са фоликули. Та, мисля си, разни шипове и подобни дали имат връзка и достигат до скалпа (за главата и мозъка ясно).

# 617
Та, мисля си, разни шипове и подобни дали имат връзка и достигат до скалпа (за главата и мозъка ясно).
Имат, да.
http://www.glavobolieto.bg/headaches/%D0%9E%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0 … D0%B3%D0%B8%D1%8F

# 618
  • София
Ооо на мен тези болки в скалпа са ми по-голям проблем и от косопада!
Също имам и постоянни схващания във врат, рамене и гръб.При мен започнаха преди много години, но винаги съм ги свързвала със стойката ми, постоянно се изгърбвам.
Болките в скалпа започнаха около 6месеца след началото на косопада, при мен усещането е като изгаряне.
В моментите, в които нямам болки, нямам и косопад.
Това, което съм чела е, че при обилен косопад са често срещани заради някакъв простагалдин Н ли беше Р ли беше ще ви излъжа...Бях се засилила да чета, но материята ми се видя много сложна и се отказах.
Това, което беше дадено като противодействие е Капсаицинът.Единствения препарат, който намерих на нашия пазар подходящ за скалп са едни писалки на Биотрейд- Себомакс гел.
Купих ги, мазнах 2-3 пъти, не усетих никакво облекчение и ги зарязах.

Ще пробвам и с магнезии, sharpy благодаря за идеята!
Купила съм си магнезиеви соли и си правя олиото сама.

# 619
И аз имам периодични болки в дясната част на главата при допир. Сега като чета се замислям дали именно не е болка в скалпа, защото усещам болката само при допир и ми е невъзможно в тези периоди да си измия косата с шампоан. Дори сега при допир в тази област усещам адска болка в главата, все едно е нерв.

# 620
  • София
Questar, и при мен при допир се засилва, но измиването с по-хладка, направо към студена вода ме облекчава незабавно.

Поправям се...
Значи не става въпрос за просталгини както писах по-горе, а за Субстанция П (substance P) ако на някой му е интересно може да се разрови по темата.

# 621
Пробвайте с магнезия, почти съм сигурна че ще ви помогне. Това се и баш неврология. Доста изчетох тогава и на достаместа видях мазане с магнезиево олио при схващане. Не вярвах, но ми помогна.
Важното е като се намаже врата и плешките, лек масаж за 10-на минути. Аз дори правих движения с главата - надолу, нагоре, настрани, раздвижване един вид. И ето, че поне от 2 месеца тая болка в скалпа я няма. Преди, особено когато се къпех, така "стягаше" там, че имах чувството че сякаш косата ми мокра е един тон тежка и ще падне.
Questar, при мен болката също беше основно в дясната част на главата.

# 622
Колко много неща човек научава тук, момичета. А аз за тези болки в главата си мислех, че са от неудобен сън или от шнола за коса. Сега май ще се окаже, че има връзка с косопада...

# 623
  • София
sharpy, прочети и за Substance P, аз по-горе се редактирах...
Trichodynia is defined as a painful sensation in the skin of the scalp or the hair without an underlying cutaneous disease. ... The most accepted hypotheses are increased expression of the neuropeptide substance P, underlying psychiatric disorders, nutritional deficiencies, and perifollicular inflammation.

Интересното е, че вече близо година почти всяка седмица съм на масаж и болките във врат и рамене изчезнаха на 99%, много рядко се схващам, но болката в скалпа остава...
Минаваха ми мисли за неудобна възглавница, матрак, тц...не е от това.

# 624
  • София
Странно, а, придърпване не съм усещала, само като се разчопля. Имам понякога едни люспички, които не се ронят сами, аз си ги захващам. Пърхот нямам. Направих няколко курса с Низорал и Кетозал, ама няма разлика. Бях решила, че е дерматит, но май не е.

# 625
  • в огледалото на живота
Момичетата тук взимат лактоферин и на повечето им помага. Балансира стойностите. И аз ще правя курс, защото моят беше около 20, което пак си е доста ниско.
Знете ли ,колко е допустимата дневна норма на прием лактоферин?

# 626
  • София
Май 200мг, ама нека някой от по- вещите се изкаже.

# 627
Преди време ми бяха изписали Фемикур покрай едни нощни изпотявания, някой тук пил ли го е и по някакъв начин отрази ли се на косопада?

# 628
  • София
В листовката на Биозин Мама пише какъв е дневния прием
https://apteka.framar.bg/30017026/биозин-мама-табл-30

orchid77, аз пила съм Витекс, което е основната съставка на Фемикур.
При мен той влоши много косопада, защото съм с висок Кортизол.
А при висок Кортизол прогестеронови добавки и препарати трябва да се избягват, защото кортизола се храни от прогестерон.
Още едно нещо, което “люмимите” ми доктори не знаят....а аз научих по неволя.
При нисък прогестерон и висок кортизол, първо трябва да се нормализира кортизола.

# 629
Някаква връзка има ли според вас оформянето на прическа със сешоар и косопад?
Честото миене или липсата на такова?

Общи условия

Активация на акаунт