Косопад Тема 16

• 60 856
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, и моля помагайте!!! Шампоан за мъжко оплешивяване, "предната част най-вече" или нещо което би помогнало да поникне отново коса, и съответно да спре косопада? Пробвал съм почти всички шампоани на пазара...Благодаря!
Здравей! Докато търсех информация как да се справя с моя косопад, попаднах на сайт на мъж, който беше постигнал значителен успех в борбата с оплешивяването, използвайки масло от розмарин. То е инхибитор на ароматазата.
Аз самата използвам масло от ему, което също е инхибитор и имам много нови растежи навсякъде. Пия и желязо и още много добавки.
Здравейте,освен желязо,какви други добавки пиете?

# 421
Желязо не се пие безразборно!!! Само при установена нужда.

# 422
  • Близко съм
Момичета, добър вечер и от мен, забелязах нещо друго при мен, макар че ме е страх вече да го кажа, явно от наваксване на протеини омазняването леко понамаля, но за сметка на това косопад продължава явно е не само от алопецията а и в момента от самия сезон характерен за косопада, Миноксидил купих и от 2 и 5 процента, честно казано не съм почнала и се отказах да се мажа, заради страха и  ефекта на по - силен косопад и силно омазняване. Да изкара колкото живот има. Sad

# 423
Много неща не се пият безразборно. Тук да включим и прехваления селен, от който всички очакват чудеса, а от ендокринолог знам, че ако няма установен дефицит, приемът му може да доведе дори до ИР.
Няма човек, който да е напълно ясно с всички процеси в организма си и всички тези приеми на добавки са риск, който помага за едно, но вероятно пречи на друго.
Аз сега пия Цинк и Приорин и осъзнавам, че цинкът вероятно ми намалява нивата на мед и желязо в организма... Няма пълно щастие с добавките!

# 424
Значи първо за Алпецина. Medicinal всичките са хубави,но за косопад определено  Special, не знам дали се намира в БГ, и кофеиновия(синия).
Относно желязото,ако няма дефицит,приема на таблетки желязо може да доведе до големи проблеми. Предозирането е по-опасно може би от липсата му. И не само желязото,има витамини които при предозиране причиняват по-големи вреди отколкото ползи.

# 425
Има ги онлайн всички видове тоници на Алпецин. Аз лично съм много предубедена към Алпецин, не съм пробвала шампоаните, т.к. повече момичета споделяха, че от шампоана се засилва косопада. Сега напоследък пък чета добри отзиви за тониците Алпецин, така че ще пробвам тоник.

Лятото дадох почивка на косата и не я третирах с нищо. Използвах KräuterhoF шампоан, от който получих страшни сърбежи по скалпа...но както и да е, изразходих го и минах на Mediceuticals Bioclenz и прием на цинк 30 мг дневно. Донякъде имаше подобрение, по-малко коса падаше, а скалпът ми беше спокоен.
НО от края на август някъде пак косопадът е налице. Появиха ми се сърбежи по скалпа, а все още си ползвам Медисютикълс и нищо друго, освен че добавих и прием на Приорин. Не разбирам от какво се провокира този сърбеж, миналата година, когато започна косопадът ми, пак ужасно ме сърбеше скалпът Sad  
Ето я и моята програма с новите оръжия, които включвам в борбата този сезон:

- дълбокопочистващ шампоан на label.m - от темата за професионалните серии разбрах, че се ползвал 2-3 пъти месечно. Икономично излиза, пък е и много важно скалпът да е добре почистен, че да поема максимално добре третиранията срещу косопад.

-основен шампоан ще ми е Plantur 39. Вдъхна ми доверие линията, нищо, че съм много под 39 години. Ако имате наблюдения за шампоана, ще се радвам да споделите.

-ще направя курс един месец с ампули против косопад на Алфапарф.

-тоник Алпецин (все още не съм решила кой точно)

-продължавам с Приорин и евентуално ще го заменя с витамините на Допелхерц.

# 426
  • Deutschland
На мен нито Алпецин ( синия), нито Плантур (зеления вариант) ми помогнаха,
освен това изсушават косата безобразно.
От Алфапарф има ефект, но ми останаха две ампули, а тук не се продават.

# 427
Фрау Скитница, след колко време от ползването на ампулите усети резултат?

# 428
  • София
Храниш ли се добре? Протеините са много важни, те са строителния материал на клетките. Приемаш ли достатъчно и правилните?
Аз вдигнах моите и косопадът ми спря наскоро. Имам и много нови растежи забелязвам - дължина около 3-4см - горе-долу от времето в което започнах да обръщам внимание колко протеини консумирам.
Само от храна ли са ти протеините, или приемаш допълнително? Горе-долу какво количество дневно са ти в менюто?

# 429
  • Бургас
Здравейте, моля ви за помощ. Имам огромен косопад и като казвам огромен е наистина такъв. В дни на къпане губя хиляди косми, а в останалите по около 600-700. Имах много дълга, гъста и хубава коса и от два месеца насам всичко се преобърна... В безизходица съм... направих си всякакви изследвания...щитовидна, ПКК,желязо, д3, цинк...единственото, което ми излезе извън норма беше цинк с резултат 11.8 при мин. норма 12. Пия хомеопатия, капсули Ревалид, цинк, д3 и селен на добавки. Мажа се с ампули Ревалид, хининова вода. Започнах да ползвам шампоан Фитовал, с чесън се мазах, вече съм безсилна главата ми прозира, мисля дори за перука....не ми се живее...всички ми казват трябва време, но с тези темпове, аз просто го нямам

Tакъв косопад имах когато бях на диета, без глутен, млечни, захар...косата ми много пострада, а заедно с това беше силно нацъфтяла. Бях отслабнала много, беше кошмар с косата ми! Спрях всичко и вдигнах килограмите, косопада намаля веднага

# 430
Шампоан Алпецин не съм ползвала и нямам представа как действа,но те са 10 вида и ако не е подходящ за определени скалп и коса е напълно естествено да създаде лошо впечатление.Тониците вече съм ги коментирала,аз съм с много сухи скалп и коса и не съм забелязала да изсушават допълнително.
Онзи ден бях при една фризьорка и тя се оплакваше от силен сърбеж,а ползва само професионални продукти.Каза,че е забелязала,че когато ползва по-дълго време един и същ шампоан,получава сърбежи.Последните дни и мен ме сърби главата и ми светна,че вече трета седмица ползвам един и същ шампоан Questar според мен Меди е по-хард продукт и не бива да се ползва като основен шампоан,както и Алпецина,те са по-скоро медицински шампоани,аз бих редувала с някой мек шампоан без никакви вредни съставки.ДПШ на Лейбълм имам и аз,но е доста силен.Ако не ползваш силикони и водата не е много варовита,ти препоръчвам да го ползваш най-често един път на две седмици.
Що се отнася да Плантур,там винаги съм имала някакви резерви,не знам защо,но съм си мислела,че е слабичък.Разрових се из немските сайтове и установих,че и Алпецин и Плантур са на един и същ производител,и имат сходно действие.Разликата в двата Плантура я обясняват така:
 "Plantur 21 засилва растежа на младите корени на косата и ефективно предотвратява преждевременния косопад. Plantur 39 е идеален за коса от 40 години, продуктите са перфектно съобразени с нуждите на променения хормонален баланс. Грижи се за косата и предотвратява загубата на коса".
Шампоан Plantur 21 : За растеж на косата
Plantur 39 Phyto кофеинов шампоан : За фина чуплива или оцветена коса
Всеки сам може да прецени кой от двата е за него.

# 431
Скрит текст:
Храниш ли се добре? Протеините са много важни, те са строителния материал на клетките. Приемаш ли достатъчно и правилните?
Аз вдигнах моите и косопадът ми спря наскоро. Имам и много нови растежи забелязвам - дължина около 3-4см - горе-долу от времето в което започнах да обръщам внимание колко протеини консумирам.
Само от храна ли са ти протеините, или приемаш допълнително? Горе-долу какво количество дневно са ти в менюто?
Само от храна, да. Старая се протеините ми да са около 25% от дневните калории като тези протеини са само от животински източници.

# 432
И аз сега чета отзиви за Плантур 39, действително има и други хора, които се оплакват от изсушаване, обаче аз вече го купих продукта и ще го ползвам, какво да се прави... Може ли да го ползвам като основен шампоан Плантура - 3 пъти седмично си мия косата?

# 433
Krauterhof как са шампоаните?

# 434
  • Deutschland
Фрау Скитница, след колко време от ползването на ампулите усети резултат?

Още след първата ампула, но е нужно постоянство. Аз забравям да мажа редовно и както казах, моите са на привършване.

Общи условия

Активация на акаунт