Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 860
  • 663
  •   1
Отговори
# 315
  • Другата България
Ма Ко, Laughing точно защото го разбрах буквално, затова и написах каквото написах - буквално.
Явно ти не ме разбра.
Но няма значение.

# 316
  • при късмета
Е как си разбрала буквално, че казвам, че няма такива, а аз казвам, че аз не съм виждала. Според мен буквалното на двата термина е много различна

# 317
 Тинти....не може да побългаряваш както ти прилегне.

Нищо не си разбрала...да. Твърдя го съвсем отговорно.

МАСОВО СТОПАНИТЕ И ТУК ПРИЗНАВАТ, ЧЕ ТЕ НЕ ИСКАТ И НЕ СПАЗВАТ РАЗПОРЕДБИТЕ.
Това са техни думи. Не наши....
Ти твърдиш обратното. Несериозно е.

# 318
  • Насред хаоса
Алма, кучето досега не е хапало. Има си и намордник. Въпреки това, трябва да отрежа грубо не детето, а майката. Защото детето не разбира, мисли, че галенето включва и скубане, дърпане, че и ровене в устата. И когато животното го заболи, ще реагира по своя си начин. Не, според много от тях аз съм длъжна да позволя детето да се порадва и да си поиграе. Ами хубаво, обясни му първо какво значи това и тогава имай претенции към мен. Ако кучето реагира, кой ще е крив? И няма да има значение, че не аз съм отишла на забранено за кучета място, а те са дошли при мен. Затова, за да не пострада никой, грубиянствам, като се налага. Защото живото куче не е играчка и аз нося отговорност за него. По същия начин действам и с племенниците си, когато почнат да прекаляват, нищо, че тях ги познава.

# 319
  • Другата България
Е как си разбрала буквално, че казвам, че няма такива, а аз казвам, че аз не съм виждала. Според мен буквалното на двата термина е много различна
Laughing Е нали после конкретизирах, че става въпрос за виждане? Издребняваш, но както и да е. Стана ясно предполагам какво искам да кажа. Безпредметно е да го нищим повече точно това.

Към ключ върви темата....

# 320
Алма, кучето досега не е хапало. Има си и намордник. Въпреки това, трябва да отрежа грубо не детето, а майката. Защото детето не разбира, мисли, че галенето включва и скубане, дърпане, че и ровене в устата. И когато животното го заболи, ще реагира по своя си начин. Не, според много от тях аз съм длъжна да позволя детето да се порадва и да си поиграе. Ами хубаво, обясни му първо какво значи това и тогава имай претенции към мен. Ако кучето реагира, кой ще е крив? И няма да има значение, че не аз съм отишла на забранено за кучета място, а те са дошли при мен. Затова, за да не пострада никой, грубиянствам, като се налага. Защото живото куче не е играчка и аз нося отговорност за него. По същия начин действам и с племенниците си, когато почнат да прекаляват, нищо, че тях ги познава.
Еми режи ги. Кой иска от теб обратното? Непознати хора много често налитат на децата ми и се налага да съм груба. Правят обидени физиономии, но това слабо ме вълнува.

# 321
не мога да си представя някой да ми каже "не ми е приятно да ми галите кучето" и той да настоява да го гали, или пък детето му...това е просто абсурдно. Даже не е и нужно да е заради безопасност, твоя си работа дали даваш или не даваш да бъде галено от непознати хора. Не знам какви са тия хора...

Лимонче и моето дете все искат да го мачкат или пощипват, радват му се хората, но аз не давам. Човек има пълно право да си защитава кучето или детето от чужди апетити.

# 322
Ами заключвай я...

Респект и адмирации към стопаните, които СПАЗВАТ ЗАКОНА и водят на повод!
Останалите ... съзнателно го НАРУШАВАТ , неосъзнавайки нещо елементарно_ че така застрашават живота и здр.на хората. Жалко за всички. Тази самонадеяност....толкова отявлена, е отблъскваща.

# 323
  • Rock & Roll feeling ...

Не, не се притеснявам от насилие над животни, заради случките последните години, през които постоянно биват нападани и тормозени изяждани и хапани хора, и въпреки това никой не се затрогва. Е, от тогава не ми пука за насилие над кучета и котки и толкова! Явно тях има кой да ги жали, няма да съм аз! Отраснала съм с животни, като дете сме имали три кучета и две сиамски котки. Кучетата са били стоварени на гърба ми от много ранна възраст, заради несериозните ми родители и съм ги гледала до смъртта им, котките пък си бяха изначално мои и аз съм се грижила за тях, сменяла пясък, чистила, при мен са спали и тн. на женската съм й израждала котенцата за сефте като бях на 8 годинки, защото я бяхме изпуснали.  На първото си куче сама съм му кормила, чистила и готвила замразена риба, защото не ядеше никакви изкуственяци, беше северно куче, пак някъде 4ти клас. И въпреки това, кресливите животнозащитници човеконавистници ме отвратиха от животните, а кучкарите от кучетата. Докато не видя някакви мерки за човешката и детската безопасност, докато детето ми няма къде да играе и не мога да го пусна по тревичка в града, защото всичко е осрано, докато по села и градове изяждат хора, няма как да ми пука за насилие над животните. Когато безчинстването от страна на кучета и кучкари спре, може пак да ми запука. Дотогава аз нямам милост, да ги трепят и толкова.

За мен този начин на мислене, който е изразен в поста е ограничен. Не бих повярвала на човек с такова мислене,че му пука за хората.

# 324
Не знаеш за такива хора, но ги има. Пълно е с хора, които не могат или не искат да си контролират децата, не знам защо се чудите и какво се хванахте за тази ситуация. А после като се случи нещо, паднало, ударило се, или по-лошо, започват да търсят виновни.
Миналото лято котките ми бяха виновни, че одраскали детето на наш познат. А това, че повторих 100 пъти на детето и на тях, "че така не се прави", никой не го брои. Животните не са играчки и вместо хората да се цупят, трябва да използват тази възможност за възпитание на децата.

# 325
Кактус...ти спаваш ли закона и имаш ли куче? На повод ли го водиш?

# 326
  • Другата България
Ами заключвай я...

Респект и адмирации към стопаните, които СПАЗВАТ ЗАКОНА и водят на повод!
Останалите ... съзнателно го НАРУШАВАТ , неосъзнавайки нещо елементарно_ че така застрашават живота и здр.на хората. Жалко за всички. Тази самонадеяност....толкова отявлена, е отблъскваща.
Grinning Де да можех....
Въртим се в кръг, точно като на въртележка.
Нищо конструктивно няма да излезе от цялата работа.

# 327
Ми да...зави ми се свят и ми се гади от това въртене....слизам аз от въртележката.....

# 328
Тинти....не може да побългаряваш както ти прилегне.

Нищо не си разбрала...да. Твърдя го съвсем отговорно.

МАСОВО СТОПАНИТЕ И ТУК ПРИЗНАВАТ, ЧЕ ТЕ НЕ ИСКАТ И НЕ СПАЗВАТ РАЗПОРЕДБИТЕ.
Това са техни думи. Не наши....
Ти твърдиш обратното. Несериозно е.

Добреее... ще кажа какво твърдя, за да не ми се преписват чужди идеи.
Твърдя че:
     Между хора,създаващи едва ли не умишлени условия за нападения от кучета иобгрижващи любимците си собственици ,има разлика.
     Личностите използващи изрази, като всички кучкари , кучкарите и придружаващи те ги епитети, трябва да бъдат по умерени.

Ти даде пример, със законите от римско време аз просто ти написах, че закони има , но институциите не следят за тяхното спазване .

Намам отношение към" масовите" стопани , ние живеем извън населено място и на километри няма кой да изпищи ако види куче

# 329
  • Rock & Roll feeling ...
Кактус...ти спаваш ли закона и имаш ли куче? На повод ли го водиш?

Имам, да. На повод го водя.  Поводът ни е ей такъв - с фенерче и контейнер за торбички.  В градска среда го пускам или в кучешкия парк ( зад Хилтън ) или в оградени пространства. Аз нямам проблем със правилата. Имам проблем с жестокостта - нея не я понасям.

Сега малко по темата. Ето клип на стопанина и едно от 5те кучета убийци - https://video-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t42.9040-2/64154704_69200883 … b&oe=5CFD712A

Общи условия

Активация на акаунт