Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 885
  • 663
  •   1
Отговори
# 255
almablanca, не трябва, но и никой не е искал нейчия животинска смърт да е с по-голям отзвук. Всеки акт на насилие трябва да е важен в нашето общество.
Тези, които убиват животни, не са далеч от убиване и на хора, нали знаеш? Колко човека обръщат реално внимание на това?

има разлика между насилие НАД ЖИВОТНО и УБИЙСТВО НА ЧОВЕК. УБИЙСтвото на човек задължително трябва да има по-голям отзвук. Само психопат приравнява важността на животно с важността на човешко същество.  Актовете на насилие не са еквивалентни. Ако настъпя червей няма да ми е супер добре, но не ми е равностойно на това да блъсна дете на пешеходна пътека, нали ме разбираш. Убийството на една 80 годишна жена е стотици пъти по-страшно и от най-жестокото убийство на животно. Поне за здрав човек.

Летящ Кактус, е нали кучкарите са виновни за кучетата убийци? Или кучкарите са по-нисшия вид?  Тук не мога да не се съглася, наистина сте Simple Smile))
В крайна сметка, при убит човек реакцията трябва да е по-силна.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 15:50 от almablanca

# 256
Така е. Различни са двете престъпления.
Според НК за убийство на гръбначно животно / тук червейчето не влиза😊 споко/, се дава ДО 3г лишаване от свобода.

За убийство на човек - от 10г НАГОРЕ, в зависимост от състава на престъплението.

Законодателят ги е разграничил също. Нормално е да бъде така.

# 257
Каква е разликата? Че единият извършител е с малко по-болен мозък от другият. Извинявай, но не вярвам, че чак до такава степен не разбираш какво ти се говори.
И двамата представляват еднаква опасност за обществото. Нямам причина да мисля, че някой който е способен да нареже животно за собствен кеф, няма да ме цапне и мен с някоя тесла в главата.

Трябва да се обръща внимание на всичко, а не да се кряка по-форумите кое е по-важно.

# 258
  • София
Аз пък мисля, че извергът, който отсече лапичките на котето си със секира и после пусна снимки в соц. мрежа, и извергите, които насилват баби по селата, са еднакво опасни за нас като общество. И не искам нито първият, нито вторите, да се измъкват преди да са излежали едно 20 години.

# 259
Каква е разликата? Че единият извършител е с малко по-болен мозък от другият. Извинявай, но не вярвам, че чак до такава степен не разбираш какво ти се говори.

Лекция по право няма да ти изнасям. Попрочети или попитай...или продължи да казваш на черното бяло Wink

Щях да те попитам дали се правиш на неразбрала нарочно, или е от някакъв дефицит, но ми е все тая...

# 260
  • Насред хаоса
Само психопат приравнява важността на животно с важността на човешко същество.  Актовете на насилие не са еквивалентни.
Значи съм психопат, понеже за мен насилието е все насилие. Само че човекът е този с разума, висшият, с ценностна система, и може да реши дали е или не е редно. Докато насилието от човек към животно е много по-отвратително, защото се прави съзнателно, за удоволствие, за пари, за облаги, за задоволяване на гнусни мераци, което си е проява на психопатски характеристики. И това го обясняват криминални психиатри и специалисти, занимавали се години наред с ненормални убийци. Които са почнали именно от изтезаване и убийство на животни, за да го пренесат по-късно на хора. Та можем да поспорим къде точно е психопатията.

# 261

Май ти не схващаш? Разликата е, че в единия случай е убит човек, а в другия случай куче или котка. Жертвата е различна. За мен една старица не е еквивалентна на една котка или на едно куче. Един човек за хората е безкрайно по-ценен от едно животно. Заради това убийството на човека не е равностойно на убийството на животното. Ние изпозлваме животни и ги убиваме с най-различни цели. Но хора не ни е позволено. Заради това, ако застрелям пуснато куче и обясня, че ме е страх от него, че е било агресивно към мен, нищо няма да ми се случи.

Ла Сомбра, насилието е насилие, но да изнасилиш дете и да изнасилиш овца не е едно и също. Да убиеш дете и да го изядеш и да убиеш овца и да я изядеш също не е едно и също. Да умре старица не е еквивалентно на това да умре куче. Всичко това е акт на насилие, но здрав човек няма да поставя знак за равенство. 

# 262
  • Другата България
Заради това, ако застрелям пуснато куче и обясня, че ме е страх от него, нищо няма да ми се случи.
Дали?

# 263
Да разрешат само пинчери,пък да видим Simple Smile
Точно пинчер е кучето на съседите.По-безмозъчни животни не съм виждала.Налита всичко живо, денонощно лае, нахвърля се и на много малки деца.А те съседите милите го галят по празната кратунка,и му викат браво.Стопаните са виновни,не животните

# 264
Всъщност е наказуемо, освен ако не е при самозащите. Според НК това.

# 265

Май ти не схващаш? Разликата е, че в единия случай е убит човек, а в другия случай куче или котка. Жертвата е различна. За мен една старица не е еквивалентна на една котка или на едно куче. Един човек за хората е безкрайно по-ценен от едно животно. Заради това убийството на човека не е равностойно на убийството на животното. Ние изпозлваме животни и ги убиваме с най-различни цели. Но хора не ни е позволено. Заради това, ако застрелям пуснато куче и обясня, че ме е страх от него, че е било агресивно към мен, нищо няма да ми се случи.

Вече навлизаш в зоната на фантастиката.
Жертвата може да е различна, самият акт на насилие е еднакво притеснителен.

# 266
Заради това, ако застрелям пуснато куче и обясня, че ме е страх от него, нищо няма да ми се случи.
Дали?
Била съм свидетел на такъв случай. Беше без последици за човека.

Елунария, престъплението не се определя смо от акта, а и от това върху кого се извършва. Ако убиеш и изядеш овца, обезглавиш кокошка и я свариш, това е акт на насилие, за някой веган е притеснително, но не е същото ако свариш и изядеш дете. Ако отидеш на лов за глигани, за вълци и тн, това е акт на насилие, но не е еквивалентно на това да отидеш да ловуваш хора. Животните не са равностойни на хората като ценност, заради това не е нормално отзвукът за убито коте да е по-голям от отзвука за разкъсана и убита баба.

# 267
Имам куче, обаче някои стопани списващи в темата ме изумяват. Ако не ходите на места, където има деца то никой няма да ви пипа безценния пес... сори, ама за мен кучета нямат място, където играят деца. За 4 години нито веднъж не ми се случи някое дете, камо върволица от деца да “нападне” кучето ми да го гали, скубе, бърка в ушите. Защо ли? Ами просто е, не извеждам кучето, където са площадките и ако се налага да мина, то заобикалям възможно най-отдалеч. Значи, хем искаме да са толерантни към нас, хем ние да им се качим на главата. Баш, както писаха в началото, на олигрофени го докарваме. Значи аз мога да го водя само на повод и да чистя и да изминавам километри с автомобила да го разтичам извън града в пустошта, ама заради вас никой не ни вижда нас и влизаме в общия кюп на агресивните кучкари. И не и аз не съм толерантна спрямо вас. И ако вашето псе пуснато дойде до моето с кеф бих го оставила да му откъсне главата и след това следващия пес ще си го държите вързан.
Има закон и той трябва да се спазва от всички и от сто кладенеца вода да донесете съвсем ясно го нарушавате и чакате потупване и толерантност. Е няма как да стане.

# 268
И в яслите сред децата ежедневно се намира по някое, което да хапе другите. Хапят до кръв. Причината за това не е , че трябва да бъдат обезопасени с намордници, а че липсва подходящ контрол. И с камъни се замерят. Не съм видяла заради това да се слагат белезници. Отговаря се, че те са просто деца. Ежедневно стават побоища и някой хомосапиенс напада друг себеподобен, но по-често по-слаб от него. Едва ли някога ще са въведе наредба за това, че всеки над 170 примерно, трябва да излиза навън окован, защото е потенциално опасен. Отново причината за това е липсата на адекватна реакция, когато е имало предишна подобна проява.
Чета тук някои здраво зациклили, че могат разпознават буквите (законите не са буква, имат свой дух). Да не говорим какви загубени държави има в тази тъпа Европа. Всеки тръгнал нанякъде с куче, в моловете си ги разхождат (да, и страшните им големи кучета си разхождат там). И понеже европейците са рядко тъпи (няма как да не са щом бг мама специалистите не харесват отношението им спрямо животните), никой не се сеща, че намордникът ще оправи работата и не е сложил катинар на устата на кучето си. 

# 269
Евала, Сиви.
Боже...мислех че няма да доживея да чуя това от стопанин.
Малко ми възвърна надеждата...☺

Общи условия

Активация на акаунт