Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 880
  • 663
  •   1
Отговори
# 270
  • Другата България
Заради това, ако застрелям пуснато куче и обясня, че ме е страх от него, нищо няма да ми се случи.
Дали?
Била съм свидетел на такъв случай. Беше без последици за човека.
Ако е при самозащита - да.
Ако не е - върни се и прочети моя разказ.
Идва полицията веднага, на такива сигнали се отзовават немедлено.
По-притеснителното е когато нападение на куче над човек остава без последствия, което е абсурдно. И което подозирам, че ще се случи и сега. Затова са всичките ми разсъждения и писания в тази тема.

# 271
  • София
Заради това, ако застрелям пуснато куче и обясня, че ме е страх от него, нищо няма да ми се случи.
Дали?
Била съм свидетел на такъв случай. Беше без последици за човека.

Елунария, престъплението не се определя смо от акта, а и от това върху кого се извършва. Ако убиеш и изядеш овца, обезглавиш кокошка и я свариш, това е акт на насилие, за някой веган е притеснително, но не е същото ако свариш и изядеш дете. Ако отидеш на лов за глигани, за вълци и тн, това е акт на насилие, но не е еквивалентно на това да отидеш да ловуваш хора. Животните не са равностойни на хората като ценност, заради това не е нормално отзвукът за убито коте да е по-голям от отзвука за разкъсана и убита баба.
Тоест, можеш да гръмнеш куче, да кажеш, че щото те е било шубе, и хоп, няма последствия. Чудно!

Сиви, не ги водим по площадки с деца, заставаме ДО площадката, отстрани. С вързани кучета. Но пък когато си пуснем кучетата по алеи за кучета, задължително случайни хора се отбиват от пътя си и идват да галят, без да питат може ли. Иначе поздравления, ти си стопанин за пример. Аз не съм, това е положението.

# 272
tetka75, говори се за нещо конкретно, а не хората или животните са по-важни.
Вземи прочети някоя книга, или по-лесно, изгледай някой филм за насилниците. 99% от тях са показали и насилие към животни. Двете неща вървят ръка за ръка.

almablanca, отзвукът къде?? Тук в темата ли, по принцип ли, само в твоята глава ли? Не видях нито един човек тук, на който да не му пука за загиналият мъж или пък да е готов да протестира против убиването на тези кучета.

Не омаловажавам убийството на хора, ТИ омаловажаваш насилието срещу животни, което е доказано, че води до такова и срещу хора.

# 273
Мери_Ан, и аз мисля, че последствия няма да има в случая...Този човек явно има някакви връзки в местното управление.

Елунария, ОТНОВО БАВНО И С ГЛАВНИ БУКВИ: НАСИЛИЕТО НАД ЖИВОТНИ НЕ Е ЕКВИВАЛЕНТНО НА НАСИЛИЕТО НАД ХОРА, ТЪЙ КАТО ХОРАТА СА БЕЗКРАЙНО ПО-ВАЖНИ ОТ ВСЯКО ЕДНО ЖИВОТНО. Насилието на животните е ЛОШО, насилието над хората е МНОГО ПО-ЛОШО. и отново, за да няма объркване ХОРАТА СА ПО-ВАЖНИ ОТ КУЧЕТАТА ВИ!

# 274
  • Rock & Roll feeling ...
Разликата е, че в единия случай е убит човек, а в другия случай куче или котка. Жертвата е различна. За мен една старица не е еквивалентна на една котка или на едно куче. Един човек за хората е безкрайно по-ценен от едно животно. Заради това убийството на човека не е равностойно на убийството на животното. Ние изпозлваме животни и ги убиваме с най-различни цели. Но хора не ни е позволено. Заради това, ако застрелям пуснато куче и обясня, че ме е страх от него, че е било агресивно към мен, нищо няма да ми се случи.

Ла Сомбра, насилието е насилие, но да изнасилиш дете и да изнасилиш овца не е едно и също. Да убиеш дете и да го изядеш и да убиеш овца и да я изядеш също не е едно и също. Да умре старица не е еквивалентно на това да умре куче. Всичко това е акт на насилие, но здрав човек няма да поставя знак за равенство. 
Чета ти коментара най-внимателно. Първо даваш паралел за убийство на куче и човек. Да, естествено,че човешката жертва има по-голяма стойност. Не виждам да съм казала нещо,което да противоречи на това.
Ако имаме жертва човек и жертва куче загинали при едни и същи обстоятелства не мисля,че ще се говори за кучето.
Но аз говоря за друго, за умисъл и жестокост при извършване на дадено посегателство над живо същество,а ти ги омаловажаваш,защото не са извършени на човек, а на  куче или котка. Това е едностранчиво. Аз мразя садистичността проявена във всичките й форми без значение от обекта. Затова няма как да се разберем.

# 275
  • Другата България
.... или пък да е готов да протестира против убиването на тези кучета.
Тук наистина няма такива хора, но не съм следила изобщо новини и реакции в публичното пространство, щото ме е яд. В тази връзка изобщо няма да се изненадам, ако се появят такива хора, разни защитници, организации от рода на "Четири лапи" и подобни и накрая въпреки всичко кучетата останат живи.

# 276
  • София
.... или пък да е готов да протестира против убиването на тези кучета.
Тук наистина няма такива хора, но не съм следила изобщо новини и реакции в публичното пространство, щото ме е яд. В тази връзка изобщо няма да се изненадам, ако се появят такива хора, разни защитници, организации от рода на "Четири лапи" и подобни и накрая въпреки всичко кучетата останат живи.
Абсолютно безсмислено би било, въпреки че съм против насилието. По-добре да се евтаназират. Кретенът, който ги е гледал, да лежи като за убийство и толкоз.

# 277
  • Другата България
Моето мнение е същото.

# 278
Елунария, ОТНОВО БАВНО И С ГЛАВНИ БУКВИ: НАСИЛИЕТО НАД ЖИВОТНИ НЕ Е ЕКВИВАЛЕНТНО НА НАСИЛИЕТО НАД ХОРА, ТЪЙ КАТО ХОРАТА СА БЕЗКРАЙНО ПО-ВАЖНИ ОТ ВСЯКО ЕДНО ЖИВОТНО. Насилието на животните е ЛОШО, насилието над хората е МНОГО ПО-ЛОШО. и отново, за да няма объркване ХОРАТА СА ПО-ВАЖНИ ОТ КУЧЕТАТА ВИ!

А кой е твърдял обратното?

# 279
Елунария, чудесно, щом си съгласна.

# 280
Разбира се, че съм съгласна, хората са по-важни от животните и никой тук не е казал обратното, за да се създава отново фалшив конфликт.

Но, ако теб не те притеснява толкова това, че някой е способен да убие животно по жесток начин, за удоволствие или каквото там изпитват, то мен ме притеснява. Знам достатъчно за тези случаи, за да съм наясно, че днес може да е някое куче, утре човек.
Просто не мисля, че се обръща достатъчно внимание на тези неща, като под внимание имам предвид, че няма достатъчно добри наказания.

# 281
  • Насред хаоса
Имам куче, обаче някои стопани списващи в темата ме изумяват. Ако не ходите на места, където има деца то никой няма да ви пипа безценния пес... сори, ама за мен кучета нямат място, където играят деца. За 4 години нито веднъж не ми се случи някое дете, камо върволица от деца да “нападне” кучето ми да го гали, скубе, бърка в ушите. Защо ли? Ами просто е, не извеждам кучето, където са площадките и ако се налага да мина, то заобикалям възможно най-отдалеч. Значи, хем искаме да са толерантни към нас, хем ние да им се качим на главата. Баш, както писаха в началото, на олигрофени го докарваме. Значи аз мога да го водя само на повод и да чистя и да изминавам километри с автомобила да го разтичам извън града в пустошта, ама заради вас никой не ни вижда нас и влизаме в общия кюп на агресивните кучкари. И не и аз не съм толерантна спрямо вас. И ако вашето псе пуснато дойде до моето с кеф бих го оставила да му откъсне главата и след това следващия пес ще си го държите вързан.
Има закон и той трябва да се спазва от всички и от сто кладенеца вода да донесете съвсем ясно го нарушавате и чакате потупване и толерантност. Е няма как да стане.
Кой каза, че непременно на площадки се случва това? Там е работата, че аз на площадки и изобщо в центъра на града не го водя. Обаче не живея в гората, а в квартал. И при извеждане я във, я пред входа, я по пътя се срещат майки с деца. Няма как да прелетя, а също имам право да минавам оттам. Какво да направя, че се засилват, кучето е на повод и не може да избяга, а майките им се тросват, че не позволявам кучето да се пипа? А не позволявам, защото не се знае кучето как ще реагира на дърпането и бъркането, и естествено, после пак гадната кучкарка и мръсното псе виновни. Поради същите причини и по същия начин не позволявам и на племенниците си да правят това, какво остава за възрастни и хора, които не са познати на кучето.
Освен това изрично писах къде пускам големия, та не смятам и че ме мързи и че имам претенции да ходи пуснат в града по площадките.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 16:34 от La Sombra

# 282
Започвам да се чувствам засегната, че моето куче явно е някакво грозно и никой не примира да го “тормози”. 😂😂😂 Редки са случаите, в които някой проявява чак такава еуфория и иска непременно да погали непознато куче.. ама нали моето е грозно и сигурно за това.. но в редките случаи на проявили желание обяснявам как се подхожда към непознато куче, защото има неща които и най-послушното и добро не обичат и приемат за заплаха.
Таис, да стопанин съм за пример и се гордея с този факт, но лошото е, че няма кой да попие от добрия пример. Неприятно ми е, когато всички стопани на кучета ни слагат под една графа, защото към неспазващите правилата и разпоредбите и аз нямам добро мнение и отношение.

# 283
  • Насред хаоса
Не знам за твоето куче, но децата около нас се купчат на всяко, с изключение на ротвайлерите и овчарката - поне за това акълът на майките им се задейства. И за да се стигне до груб отказ от моя страна, означава, че предупрежденията не са свършили работа - карат ми се, че не давам "детето да си поиграе". Ами да се карат, аз таралеж в гащите няма да си сложа, само защото някои родители смятат, че всичко трябва да е позволено на децата им и освен че не си поемат отговорността да обяснят какво може и какво не и да използват случая за възпитание на децата по отношение на животните, се сърдят, че кучето или стопанинът му не позволява дърпане, скубане и бъркане в устата.

# 284
  • при късмета

Съобразяване няма да има поради простата причина, че някои хора искат кучета изобщо да няма. Или ако има, то всеки с куче да е длъжен да се съобразява с тях, но те с него - никога. 
Няма как с такава убеденост да твърдиш, че някой друг иска нещо. Съвсем отговорно ти заявявам, че не е вярно. Не искам собственика на куче да се съобразява с мен, а със закона и разпоредбите. Ето, че собствениците изобапачавате всичко, а несобствениците се обвиняват в някакви несъществуващи претенции. по ясен пример за това, от който си дала ти самата няма

Общи условия

Активация на акаунт