Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 888
  • 663
  •   1
Отговори
# 240
  • Rock & Roll feeling ...

Тъкмо дебна един такъв тук и ще му разкатая фамилията, ако го хвана. Ама иначе животните били гадни.
А би ли дебнала престъпник, който застрашава хора, или куче, което застрашава хора и стопанина му, или дебнеш само отровителите на кучета?
А ти би ли реагирала  срещу човек, който застрашава невинно животно, така  както бихте ритали лаещо куче или натровили вече изродено куче ?
Сравни това с реакцията за осакатеното от брадва коте или премазаното от кола куче... Защо по селата разни хорица имат по-малко значение от животните и защо постоянно вниманието и съчувствието е към животните, при положение, че има УБИТИ хора? За едно убито уче присъда до 3 години, за убит човек от кучета максимумът е 5 години...е не може да се поставя знак за равенство между убит човек и убито куче.

Това въобще не е така.Погледни за пример нашата дискусия. Посочи някой,който нехае за убития човек ? А това,че дискусията започва да криволичи и измести фокуса си е поради хора,които излизат с мисленето "няма куче - няма проблем" и други хора,които са на мнение,че не кучето е проблема,а олигофрена зад него и започва диалог по отношение на тези две гледища.

Казано честно нито за убито куче дават затвор толкова, нито наказанията за стопаните на кучета убийци са адекватни. Според мен хора, които се гаврят с животни трябва да бъдат третирани като садисти,извратеняци и убийци. И такива които са нехайни към своите четириноги машинки за убиване направо да бъдат съдени като убийци, а не като човек който не се грижел за притежавано животно ( Ъ?!!).

Не знам двете реакции, за които говориш, но мога да кажа следното: Когато един човек се гаври с невинно животно,защото се наслаждава на страданието му или най-малкото няма нищо против...  Не е едно и също  с насилието от животно към човек.  Което не значи,че второто е допустимо! Преди да са ми се извадили думите от контекста... А значи,че когато има по-голяма форса към случай с насилие над животно, то не е защото животните са сложени над хората, а защото тогава има проява на особено голяма умишлена жестокост и садистичност.  Ето това буди още по-голямото възмущение. Поне при мен.

Човекът който се гаври с животни или изнасилва жени и деца или прави нещо към някой беззащитен има умисъл, психическа нотка на търсен ефект и  задоволяване. Той не е просто насилник, а извратеняк.
  Мразя извратеняци. И никога  не се правя на разсеяна, когато по един или друг начин ставам свидетел на престъпление с особена жестокост нито когато става дума за хора, нито когато става дума за животни. Да, това че не са хора или че и хора страдат по света, не ми пречи да съм съчувствитена или да имам отношение към проявената умишлена жестокот към животни.

Ла Сомбра, няма как да ме е грижа за съдбата на кучетата, при нонстоп зверства към хора в България. При положение, че полицията е пълна пародия и постоянно има претрепани и изнасилени старци за 50 лева, няма как да се загрижа за зоополицията и садизма на хората към кучетата. Достатъчно трагедии и зверства има към хора в нашето общество. За мен е патология да се квичи постоянно за животните, при положение, че много хора живеят по-зле от кучета.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма!" Алфонс Дьо Ламртин

# 241
  • Другата България
Никой не те е псувал, нито заплашвал. Отгледай си чувство за хумор, твърде буквално приемаш постовете. Ще ти е полезно и извън темата Simple Smile
Laughing Аз затова прекрасно го разбирам, същия буквалист съм. Но не го оправдавам за обидите и грубото отношение, категорично. Мисля, че и го писах някъде, но в замитането на докладвани постове може да е отишло и то в коша.
Old_Behrman, разбирам, че си афектиран, но успокой топката. Не става по този начин.

# 242
Скрит текст:
Аз още в началото на темата го казах - обичам животните. В нас сме имали всичко без куче или котка - проблем с алергии, и други обстоятелства. Никога не бих си позволила да поставям всички собственици на животни под един знаменател - това е абсурдно. Но разбирам и отсрещната страна, на останалите, които поради една или друга причина изпитват страх, или подобно чувство от тях. Затова съм на мнение, че трябва да се спазват правилници, наредби, закони и трябва да има елементарно съобразяване на едните с другите. Не е толкова сложно, нито трудно. Но предвид тази тема, която до известна степен е и олицетворение на обществото и нагласите в него смятам, че е невъзможно. И не е далеч момента, в който наистина някой ще стигне до саморазправа, което всъщност е, или поне ще стане трагично.
В случаят нито кучешките ресторанти, нито приюти, нито пък лежането им по легла (втф?) пречат на някой. Нито пък означава, че хората, които си гледат така животните, слагат на кантар хора и животни. Защо винаги се появяват тези доводи и то все от едната страна?
Laughing Защото така искаш да ги видиш, и така да ги разбереш. В случая това не са доводи, а Василена си разсъждава по въпроса. Което не значи - предполагам, че е против и приютите, и магазините за кучешка храна, а е против всичко споменато по-горе - неспазването на правилата, воденето без повод и всичко останало. Не мисля, и че пречат на нея или на който и да било. Но ако го прочетеш буквално, като мен - да, може и така да се разбере.

А как да ги видя и разбера на фона на темата и създаденият конфликт? Тя може да си разсъждава колкото иска, нейно право е. Но при положение, че оставя и нейните 20 стотинки тук, трябва да очаква реакции и въпроси.

Ако Василена иска да каже, че кучетата трябва да се водят само на каишка, то трябва да каже точно това.
Никой не е длъжен да интерпретира през девет планини в десета, какво всъщност е искал да каже авторът.

# 243
  • Насред хаоса
Затова съм на мнение, че трябва да се спазват правилници, наредби, закони и трябва да има елементарно съобразяване на едните с другите. Не е толкова сложно, нито трудно. Но предвид тази тема, която до известна степен е и олицетворение на обществото и нагласите в него смятам, че е невъзможно. И не е далеч момента, в който наистина някой ще стигне до саморазправа, което всъщност е, или поне ще стане трагично.
Съобразяване няма да има поради простата причина, че някои хора искат кучета изобщо да няма. Или ако има, то всеки с куче да е длъжен да се съобразява с тях, но те с него - никога. Самата тема показва - от бойни и агресивни кучета и защо се е стигнало дотам, се стигна до всякакви укори и обиди към кучкарите изобщо. Не разбирам тази неприязън към животните и мисълта, че хората са единствените, които имат право да живеят и дишат, но приемам, че има и такива хора. Говорят за престъпниците кучкари, в същото време споменават неща, които биха превърнали тях самите в престъпници, обаче това не го забелязват. Какво толкова, едно животно там нищо не е. Но е - животните са били тук много преди нас и ще останат и след нас, макар че се имаме за много умни и върха на света.
Освен това в чужбина хората и в моловете си водят кучетата, тук подскачат от такива на улицата. Това си е чисто и просто непоносимост. Имат право да я изпитват, останалите пък имат право да не се чувстват виновни, че някой не понася животни. Освен това там се отнасят изключително добре към кучета-водачи и стопаните им. Тук един кретен беше настъпил куче-водач ей така, от садизъм и нарочно. И кучето пак не е реагирало, а е изтърпяло кротко издевателството. Вярно сме в 10 век, ама във връзка с отношението към животните.

# 244
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз още в началото на темата го казах - обичам животните. В нас сме имали всичко без куче или котка - проблем с алергии, и други обстоятелства. Никога не бих си позволила да поставям всички собственици на животни под един знаменател - това е абсурдно. Но разбирам и отсрещната страна, на останалите, които поради една или друга причина изпитват страх, или подобно чувство от тях. Затова съм на мнение, че трябва да се спазват правилници, наредби, закони и трябва да има елементарно съобразяване на едните с другите. Не е толкова сложно, нито трудно. Но предвид тази тема, която до известна степен е и олицетворение на обществото и нагласите в него смятам, че е невъзможно. И не е далеч момента, в който наистина някой ще стигне до саморазправа, което всъщност е, или поне ще стане трагично.
В случаят нито кучешките ресторанти, нито приюти, нито пък лежането им по легла (втф?) пречат на някой. Нито пък означава, че хората, които си гледат така животните, слагат на кантар хора и животни. Защо винаги се появяват тези доводи и то все от едната страна?
Laughing Защото така искаш да ги видиш, и така да ги разбереш. В случая това не са доводи, а Василена си разсъждава по въпроса. Което не значи - предполагам, че е против и приютите, и магазините за кучешка храна, а е против всичко споменато по-горе - неспазването на правилата, воденето без повод и всичко останало. Не мисля, и че пречат на нея или на който и да било. Но ако го прочетеш буквално, като мен - да, може и така да се разбере.

А как да ги видя и разбера на фона на темата и създаденият конфликт? Тя може да си разсъждава колкото иска, нейно право е. Но при положение, че оставя и нейните 20 стотинки тук, трябва да очаква реакции и въпроси.
Ако Василена иска да каже, че кучетата трябва да се водят само на каишка, то трябва да каже точно това.
Никой не е длъжен да интерпретира през девет планини в десета, какво всъщност е искал да каже авторът.
А, ето с това съм напълно съгласна, затова и се допълних. Не трябва да се интерпретира, нали?
Затова съм на мнение, че трябва да се спазват правилници, наредби, закони и трябва да има елементарно съобразяване на едните с другите. Не е толкова сложно, нито трудно. Но предвид тази тема, която до известна степен е и олицетворение на обществото и нагласите в него смятам, че е невъзможно. И не е далеч момента, в който наистина някой ще стигне до саморазправа, което всъщност е, или поне ще стане трагично.
Съобразяване няма да има поради простата причина, че някои хора искат кучета изобщо да няма. Или ако има, то всеки с куче да е длъжен да се съобразява с тях, но те с него - никога. Самата тема показва - от бойни и агресивни кучета и защо се е стигнало дотам, се стигна до всякакви укори и обиди към кучкарите изобщо. Не разбирам тази неприязън към животните и мисълта, че хората са единствените, които имат право да живеят и дишат, но приемам, че има и такива хора. Говорят за престъпниците кучкари, в същото време споменават неща, които биха превърнали тях самите в престъпници, обаче това не го забелязват. Какво толкова, едно животно там нищо не е. Но е - животните са били тук много преди нас и ще останат и след нас, макар че се имаме за много умни и върха на света.
Освен това в чужбина хората и в моловете си водят кучетата, тук подскачат от такива на улицата. Това си е чисто и просто непоносимост. Имат право да я изпитват, останалите пък имат право да не се чувстват виновни, че някой не понася животни. Освен това там се отнасят изключително добре към кучета-водачи и стопаните им. Тук един кретен беше настъпил куче-водач ей така, от садизъм и нарочно. И кучето пак не е реагирало, а е изтърпяло кротко издевателството. Вярно сме в 10 век, ама във връзка с отношението към животните.
За пореден път съм напълно съгласна с написаното от теб. Затова и казах, че някой ще стигне до саморазправа - независимо от коя страна се намира. Което не бива да се допуска.

# 245
Летящ кактус, по мои наблюдения е точно обратното, хората, защитници на животните, имат две сърца. и това, което отговаря за хората, е каменно сърце.

Пак не разбирам защо смъртта на куче или котка, дори по особено жесток начин, извратен, болен и тн, да предизвика по-голям отзвук от смъртта на старицата, или този човечец? Тук става дума за много по-голяма жестокост, която е свързана с пълно безхаберие, безочливост, студенина и безсърдечие. Тя дори не е задоволила нечия страст, а се е случила, защото тези хора не са важни. Те са бедни, болни хорица на село, за които на никой не му пука, що да не ги разкъсват и кучета. На обществото не му пука, иначе щеше да се вдигне шум при присъдата на тази баба. Това за мен е много по-жестоко, нищо, че не е свързано с директен садизъм за задоволяване. просто пълен непукизъм за съдбите на слабите хора.
Не съм сигнализирала за зверство срещу животно, защото пред мен не е ставало друго зверство, освен собственик сам да си пребива кучето. Правила съм забележка на собственика да не го смазва от бой, защото кучето се озлобява. Естествено, отговорът е типичен за кучкарите "Ти на мене ли ма, алоу, ква си ти ма". Споменах, че има закони, но не съм сигнализирала. По принцип, не си падам по сигнали. Ако съм свидетел на зверство, предпочитам да се намеся лично. Така ми се струва, че бих реагирала. Виждала съм и кучета затворени в коли при много високи температури. Отново при забележка "а, у, ало , шш, маа," и тн.

# 246
  • София
Именно. Съобразяването все трябва да е от посока на стопанина, към другите без кучета. Сори, няма как да стане и съответно много стопани просто махват с ръка. Което пък насъсква още повече отсрещната страна, както стана видно и тук.

В чужбина са една вселена разлика от нас - в БГ е диво средновековие, там се влиза в магазин с пес и околните се усмихват, не се зъбят. Въпрос на възпитание и среда. Докато тук третираме кучетата като мръсни, кофти животни както един потребител написа, нагласата ще е отрицателна.

# 247
А там къде има песове на детски площадки? къде има песове в забранени за песове зони? Колко западняци ще кажат "когато законът е глупав, аз не го спазвам"?
къде има песове без каишки? къде има изядени , ухапани, блъснати и тн от кучета? Имам общо почти 20 години, живяни в западни държави и никога не съм виждала таков поведение на кучкарите, каквото е тук в България. Там за най-малката проява на агресия към човек, кучето се евтаназира. При неспазване на правила следват солени глоби.

А не като теб, Таис, да си избираш кой закон ти пасва на темперамента и ежедневието и кой не. Заради това са и тези случаи, защото сте много важни кучкарите.

Ла Сомбра, ти сама разказа за дресирано куче, убило чихуахуа. Проблем не е само кучето, гледано по престъпен начин. Всяко куче може да ухапе. Заради това, законът изисква да се води на каишка. Законът изисква да не се води по детските площадки. Тук отново и отново се философства, че това няма защо да се спазва, защото е тъпо. Ние не ви обиждаме абстрактно. Поне аз ви обиждам за конкретни поведения, които са в разрез с българското законодателство. И понеже постоянно се разправям с такива като вас, знам, че само с лошо става. И в живота с кучкари и техните кучета  подхождам само с агресия и с лошо, и винаги става това, което аз искам. А с добро и учтивост получавам само това, на което сме свидетели в този форум. Уви, няма друг начин.
Никога не бих отишла при някой кучкар и куче, които са далече от мен, и да им обяснявам каквото и да е било, или пък да им се натрапвам, но съм брутална, когато те се натрапват.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 15:42 от almablanca

# 248
Законът е ЯСЕН...ВСЯКО куче се извежда С ПОВОД! Дори това с размерите на въшка. Без повод...само в местата, оградени за целта.
НЕ ГО СПАЗВАТ закона. Това е.

Казахме го ясно. Няколко пъти. Искаме каишки. Не искаме свободно тичащи сред хората кучета!

Вие- кучкарите, откровено признахте, че ще ПРОДЪЛЖАВАТЕ
 да нарушавате закона?!?
Въпреки изядените хора и деца, въпреки молбите ни, въпреки ЗАКОНА....

На умрели лисици се правите.

Това ОТВРАТИТЕЛНО ДЕБЕЛОКОЖИЕ ще изиграе лоша шега на кучетата ви, за жалост.

# 249
almablanca, не трябва, но и никой не е искал нейчия животинска смърт да е с по-голям отзвук. Всеки акт на насилие трябва да е важен в нашето общество.
Тези, които убиват животни, не са далеч от убиване и на хора, нали знаеш? Колко човека обръщат реално внимание на това?

# 250
  • Насред хаоса
Ами и аз не съм виждала поведение на непонасящи кучета и изобщо животни като това в България. Там къде някой идиот ще прегази посред бял ден кучето на съседите? Къде някой ще метне куче от 8 етаж? Къде ще си позволи да издевателства над куче-водач? Няма да си позволи, щото не само солени глоби, а и съд със затвор за подобни престъпления има. И не е като тук да се махва с ръка, ами се преследва до последно.

# 251
  • София
Къде има нападнати, ухапани и умъртвени хора от кучета? Вие сериозно ли? Навсякъде. И в САЩ, и на Запад, и тук.

Англия - като чета, са по-зле от нас:
https://www.theguardian.com/uk/dangerous-dogs

# 252
Не разсъждавайте и не се оправдавайте с другите,  а ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ законите.

Лесно е. Без излишни философствания...

# 253
  • Rock & Roll feeling ...
Летящ кактус, по мои наблюдения е точно обратното, хората, защитници на животните, имат две сърца. и това, което отговаря за хората, е каменно сърце.

Пак не разбирам защо смъртта на куче или котка, дори по особено жесток начин, извратен, болен и тн, да предизвика по-голям отзвук от смъртта на старицата, или този човечец? Тък става дума за много по-голяма жестокост], която е свързана с пълно безхаберие, безочливост, студенина и безсърдечие. Тя дори не е задоволила нечия страст, а се е случила, защото тези хора не са важни. Те са бедни, болни хорица на село, за които на никой не му пука, що да не ги разкъсват и кучета. На обществото не му пука, иначе щеше да се вдигне шум при присъдата на тази баба. Това за мен е много по-жестоко, нищо, че не е свързано с директен садизъм за задоволяване. просто пълен непукизъм за съдбите на слабите хора.
Викаш, ако се случват нещата,за да задоволят нечия страст е по-малко жестоко от просто на някой да не му пука. В първия вариант,все пак има печеливш Joy УжасТ!

Не се е случила,защото тези хора не са важни, а защото тези които трябва да вършат някаква работа не я. Те не я вършат и когато става дума за животни, въпреки,че предполагам за теб това не е от значение.
Така функционира системата. Или няма закони или не се прилагат добре. Има принципна безотговорност от контролиращите органи, не конкретно целенасочена към бедните,болни хорица на село.

Не самата смърт. Престъплението извършено от по-висш индивид към по-низш с умисъл и съзнание не е еднозначно с престъпление извършено от по-нисш индивид към по-висш на база странични фактори указали влияние.

# 254
  • Другата България
Пак не разбирам защо смъртта на куче или котка, дори по особено жесток начин, извратен, болен и тн, да предизвика по-голям отзвук от смъртта на старицата, или този човечец? Тук става дума за много по-голяма жестокост, която е свързана с пълно безхаберие, безочливост, студенина и безсърдечие. Тя дори не е задоволила нечия страст, а се е случила, защото тези хора не са важни. Те са бедни, болни хорица на село, за които на никой не му пука, що да не ги разкъсват и кучета. На обществото не му пука, иначе щеше да се вдигне шум при присъдата на тази баба. Това за мен е много по-жестоко, нищо, че не е свързано с директен садизъм за задоволяване. просто пълен непукизъм за съдбите на слабите хора.
Ето за това говорех, когато написах, че не бива животинския фактор да измества човешкия такъв. Факт е, че явно има случаи, които са направили впечатление и на други хора, освен на мен.
Моят град има група в нета, нещо като тукашния Клюкарник.
Един ден един възрастен човек отишъл във фермата си извън града с автомобила си и група пишлемета незабелязано му вързали за автомобила на връв куче. Предполага се, че може и да е било живо, когато е вързано, а може и да не е-по-скоро не е. Чист садизъм от страна на келеметата, това не го оспорвам изобщо. За зла участ човека изобщо не забелязал, и си тръгнал за дома, до който трябва да стигне, минавайки през почти целия град. Значи през времето, до което е стигнал до дома си имаше ....дузина снимки в групата, коментари стотици, наричан беше...не искам и да пиша как, разни самозванци тръгваха с оръжия да го търсят, за да го "наказват", клаксони по пътя, сигнали до 112, до полиция...а човека стар, не е усетил изобщо какво се случва. Чак когато стигнал до дома си видял кучето, което било умряло. И след малко дошла и полиция. Намерили го по автомобила, чиито номер бил продиктуван от свидетелите.
Както и да е, стана ясно, че не е виновен, но думата ми е за обществената реакция в един малък град. Този човек беше едва ли не подложен на задочен публичен линч от стотици непознати хора....
В същото време, след време, глутница бездомни кучета нападна жена, за щастие без някакви сериозни наранявания, успяла да ги прогони някак. Съответно публикува пост в същата тази група, с цел да се знае къде пребивава тази глутница, да знаят минаващите, за да се пазят и съответно институциите да вземат някакви мерки с цел предотвратяване на бъдещи инциденти.
Рехави коментари, "ценни" съвети защо и какво търси там като знае, че има кучета, тук-там някой адекватен коментар или отношение, съответно никакви мерки - кучетата още са там, защото и аз минавам понякога и ги виждам.
Няма да коментирам написаното, надявам се става ясно какво искам да кажа и защо съм на позицията, на която съм.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 15:50 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт