Тъкмо дебна един такъв тук и ще му разкатая фамилията, ако го хвана. Ама иначе животните били гадни.
Това въобще не е така.Погледни за пример нашата дискусия. Посочи някой,който нехае за убития човек ? А това,че дискусията започва да криволичи и измести фокуса си е поради хора,които излизат с мисленето "няма куче - няма проблем" и други хора,които са на мнение,че не кучето е проблема,а олигофрена зад него и започва диалог по отношение на тези две гледища.
Казано честно нито за убито куче дават затвор толкова, нито наказанията за стопаните на кучета убийци са адекватни. Според мен хора, които се гаврят с животни трябва да бъдат третирани като садисти,извратеняци и убийци. И такива които са нехайни към своите четириноги машинки за убиване направо да бъдат съдени като убийци, а не като човек който не се грижел за притежавано животно ( Ъ?!!).
Не знам двете реакции, за които говориш, но мога да кажа следното: Когато един човек се гаври с невинно животно,защото се наслаждава на страданието му или най-малкото няма нищо против... Не е едно и също с насилието от животно към човек. Което не значи,че второто е допустимо! Преди да са ми се извадили думите от контекста... А значи,че когато има по-голяма форса към случай с насилие над животно, то не е защото животните са сложени над хората, а защото тогава има проява на особено голяма умишлена жестокост и садистичност. Ето това буди още по-голямото възмущение. Поне при мен.
Човекът който се гаври с животни или изнасилва жени и деца или прави нещо към някой беззащитен има умисъл, психическа нотка на търсен ефект и задоволяване. Той не е просто насилник, а извратеняк.
Мразя извратеняци. И никога не се правя на разсеяна, когато по един или друг начин ставам свидетел на престъпление с особена жестокост нито когато става дума за хора, нито когато става дума за животни. Да, това че не са хора или че и хора страдат по света, не ми пречи да съм съчувствитена или да имам отношение към проявената умишлена жестокот към животни.