Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 641
  • 663
  •   1
Отговори
# 615
Кафе..прекаляваш!

Вермилион21 я разбирам много добре, з.моята история е подобна. Не съм намразила кучетата, но страхът не мога да преодолея.

# 616
  • при късмета
Защо реши, че се кефя? Още в началото като го споменах назад, казах че това беше лошата страна на най-старата система която помня. И тук не съм го казала като кефене, а като критика. Няма как да се разграничават на 100% когато четеш, а не слушаш, защото няма как интонация да се пише.
И знам колко е гадно, моята приятелка изгуби така домашен любимец. Имаше боксер, с който и аз бях всеки ден и много обичах това куче. Беше при дядо си, в село до София, на които сега казват квартали, но понеже кучето не се гледа основно там не беше обезопасено, оградата беше обикновена, с мрежа. Измъкнало се под оградата и въпреки, че за общинарите е видно, че е породисто куче, не улично са го застреляли. Съсед минал по другата улица го видял и дошъл да каже.
Беше много по-добре, когато влезе разпоредба първо да ги прибират. После защитниците писнаха, че не били евтаназирани, а убиване по нехуманен начин и си вкараха в закона "кастрирай и върни". Средното положение беше най-добре, най-справедливо и както е в белите страни. Ако ти приберат домашното куче, ако си го искаш обратно като отидеш и глобите ще си платиш и информация за редовно безхаберните стопани ще има събрана на едно място. Като станат няколко пъти и други санкции ще ти наложат, може да залегне и изобщо да не може да притежаваш куче. Ако не искаш да го взимаш, след определен период, ако не се намери и друг собственик се евтаназира. Изобщо не се кефя на това, но до тук е доказано, че друг начин няма и не съществува. И при това, не само у нас, никой не е измислил по-добра система, в нито една страна

# 617
  • София - Рим и обратно
Сега те разбрах.

# 618
С мечове ли ще ходим по улиците? Joy
Знам, че е горещо, но моля да си пускаме климатиците или да стоим повече на сянка. Rolling Eyes

Да живеем нормално и "по европейски" е лесно:
1. Спазваме законите.
2. Глоби за тези, които не спазват закона.

Не са нужни пистолети, мечове, ножове, лъкове, арбалети, прашки и камъни в джобовете... Weary

# 619
Аз съм си мислила за свирка за кучета..от онези които само те чуват. Обаче имам притеснение да не го раздразня и да постигна обратен ефект. Това ме спира на този етап.

Иначе с една голяма сопа мога да се развъртя, в навалицата покрай агресивното животно да отупам и собственика...ей тъй, без да искам..Joy

Елунария...повикай, повикай...и за стопаните, които са си забравили повода вкъщи...

# 620
Сигурна съм, че ще дойдат заради това, да. Виж за ненормалници с мечове, е по-вероятно.

# 621
Забранено е да се носи хладно оръжие. Стига писахте глупости.

Поведението на домашните кучета е отговорност само и единствено на стопаните им. В случаите тук има отвратително неглижиране.

Не знам вие къде се движите, аз и друг път съм казвала, за 32 години точно веднъж съм се почувствала застрашена т куче, но то нищо не ми направи, освен да ме ръмжи.

Честно казано, такива теми са абсолютно безсмислени, винаги се намират някакви нецивилизовани идиоти, за които животно=палто и пържола и нищо повече. Както и една друга група на вечно изплашените, които, колкото и да ги съжалявам, не съм съвсем съгласна с мисленето им.

Уличните псета рядко нападат. Те се страхуват от вас.

# 622
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Още един случай:

https://dnes.dir.bg/intsidenti/pitbul-napadna-baba-v-montansko-z … tazobedrena-stava

# 623
Питах за закон, не разяснения на закона.

Освен това, носенето на ножчета и мечове предполага контакт с животното. Без извинение, но хора, които изпадат в ступор и аха да се напикават при вида на каквото и да е псе, въобще не трябва да носят каквото и да е оръжие. Първо, няма да могат да го ползват заради психологическите спирачки, второ, дори да опитат да го извадят, най-много да се самонаранят.

От което пак стигаме как решението на проблема не е да се правиш на Лъва на Алианса, а да се принуди целият зает с кучета апарат - държавен и НПО - да си погледне съвестно работата.

Мен много повече ме притеснява разсъждаващ човек с палци, който ще се въоръжава заради 30 крилца недохранен уличен пес, отколкото самият пес.

Тета, не съм стопанин на куче. Поддържам тезата стопаните да полагат грижи, държавата да полага, НПО да полага. Всеки Божи ден минавам край кучета. Не ми преиначавай думите.

# 624
Дай ми цитат от закона, кокто позволява.

Ти си потърси в кой закон кое оръжие е забранено, пък всичко останало, щом не е забранено, е разрешено, според принципите в правото.

Изобщо не ти преиначавам думите, ти самата писа, че си съвсем ок, дори ти харесва, безстопанствени кучета и стопанствени такива да се разхождат свободно навред....кво толкова, казваш, те и без това  не хапят...
Ама не е твоя работа да разсъждаваш, не го разбрахте-то е измислено и вкарано в закон. От там насетне-изпълнявате закона и не го коментиране. Закон не се коментира...

# 625
Я пак, къде съм писала, че е ок и ми харесва?

# 626
В поста си.

# 627
Би ли цитирала, ако обичаш, къде точно? Че аз не виждам друго.
Освен това също пиша, че законът трбва да се спазва, а не хора със съмнителен самоконтрол да реализират филмови сценки.

# 628
Вие се смеете, но на познат преди известно време му подариха меч. И понеже не знаел какво да го прави, си го развозвал известно време в колата. В един хубав ден, след засичане на пътя, някакъв му излязъл с бухалка. И нашият човек, какво да прави, взел меча, без ясна идея какво и как се прави с него и също слязъл от колата. Мутроподобният с бухалката, само като го видял, се обърнал и се прибрал обратно в колата. Joy

Сега сериозно, вместо меч и надъхване от филмчета като “Forged in fire”, по-добре специалист за фобии и средство за самозащита, с което няма да си отрежеш ръката.

# 629
  • при късмета
Уличните псета рядко нападат. Те се страхуват от вас.
Темата не е за уличните кучета, но никак не нападат рядко. Преди всеки идиот да се сдобие с куче, инцидентите бяха предимно с бездомни, а тези с домашните единици. Аз преди галех всичко, което видя по улицата и така съм от малка. Дори храна съм давала, докато проумея, че изобщо не им правя услуга. Бях бременна и вървя с майка ми. Тя е същата като мен, обича животни, даже няколко години гледахме един много стар пекинез, защото тя го беше взела от битака, видимо тормозен от собственика. Та няма да мине и редовното "ми те кучетата усещат хората". Минаваме съвсем спокойно покрай улично куче, продължаваме и се отдалечихме на повече от 20 метра по улицата. Кучето ни догони, без докато минаваме покрай него да прояви никакви признаци, хвърли се на майка отзад и доста голямо парче от якето го откъсна. Добре, че беше с яке тип канадка и беше по-дълго, защото ако не беше докопало якето щеше да захапе нея. Противоречи на всякаква логика, ама ей на, стана. Беше самО не в глутница и ни догонва на голямо разстояние, не нещо да го е провокирало волно или неволно докато сме в по-близък контакт с него.
Въпреки инцидента не исках детето да го е страх от кучета, но там плановете ми наруши, хохавелника дето извика кучето си, че да го ухапе.
Тета, имах кучегон. Не свирка, а електронно устройство с бутон. Макар и да действа не е сигурно, че ще е при всички кучета и си го пише дори в упътването. На повечето действа и процента, които не го отразяват е малък. Но има и предупреждение, че при много агресивно куче може да го раздразни още повече, не ми се е случвало. Иначе му дават 10 метра за действие, когато има пряк контакт с кучето, но хващаше и от 7 етаж. Разгонвала съм не веднъж глутницата, която беше станала на старото място

Ако премахнат закона "кастрирай и върни" и в общинските приюти се прибират не само бездомните, и за всяко куче попаднало там правилата са едни и същи, то с една промяна ще се решат два проблема. И друга ефективна мярка и за едните и за другите, няма. Това за кучетата, за хората си мисля, че само глобите не са достатъчни, дори да ги събираха на 100%. Не казвам, че трябва да отпаднат, казвам, че трябва да има И други мерки, например възможността да ти вземат кучето, за да работи. У нас само и единствено с глоби нищо не се е оправило

Общи условия

Активация на акаунт