За края не мисли, в 10 клас си вече ти

• 44 312
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Чикаго / София
Моте са се отдали на безметежно лято. Нищо не пипват. Шляят се из София. Днес Дени се прибира от лагер из Пирин. Какза, че са изкарали чудесно една седмица из планината. Гледали залеза от вр. Вихрен, правили нощни преходи, абе забава като за тинейджъри Simple Smile Имало момче, което живеело в Белгия и било много яко като говорел на френски. Виви, мился Иво няма да има никакъв проблем с момичетата, освен, че си е хубавец, щом им заговори и на френски - всички ще са негови Joy

# 181
  • София
Пффф, да. Simple Smile
Пък и какъвто ми е кавалер.....
Сега на лятната ни почивка ходихме с корабче около Скирос. Имаше група тийнейджъри от Белгия. Май на нещо като лагер бяха - всичките имаха едни и същи кърпи вързани кой където си решил. Първо ги помислих за французи - заради езика, и се възмутих, че кавалерите във Франция са измрели. Ами.... момчетата седяха на едни пейки - момичетата стояха прави около тях. Това моят син няма да го допусне. Не.
Та мисля... като отстъпи място на момиче 1-2 пъти... това да вземе да се окаже едно добро начало. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 182
  • Русе
Viv, белгийските принцеси ги дръж под око. Да вдигнем международния имидж. Аз съм набелязала испанските или датските. Моето расте малко дърво в туй отношение, но е поне мил. В по-голяма част от времето, кат не се заговори по определени теми.

# 183
  • София
Нашите принцеси ще са от Франция. Simple Smile
Тези белгийките от корабчето хич не го отразиха. Simple Smile Simple Smile Ама и той тях.

# 184
Виви, четох те в гръцката тема и ти завиждах за Скирос.
Амбър, имам повтарящо се архаично и измъчено издание на Тютюн - 1 том. Мога да ти я изпратя по Еконт, ако искаш.

# 185
  • Русе

Амбър, имам повтарящо се архаично и измъчено издание на Тютюн - 1 том. Мога да ти я изпратя по Еконт, ако искаш.
Много благодаря, обаче не мога да лиша аз един десетокласник от таквоз безценно четиво. Задействала съм две дружки, едната от която е учителка по БЕЛ и ми се е обещала

# 186
Имаме два броя на първи том, ако размислиш или не го намериш, веднага сигнализирай.

# 187
  • София
Кое издание на Тютюн ще им давате да четат? Чувала съм, че ние сме чели някакво цензурирано издание. Аз специално съм чела това от 1979 г и него имам на хартиен носител. Това в Читанка какво точно е - оригинално или цензурирано?
Извинете за тъпия въпрос, обаче карам по спомени от преди повече от 30 години. Сега се замислих дали и аз да не прочета книгата, че да му стъжня живота на набора. Нещо много се е отпуснал Rage

# 188
  • sofia
Нашето издание на Тютюн е от 1964 г. Направо го зашеметих набора с годината на издаване. Да не говорим, че като го взех от родителите ми, намерих хербарии на около 30 г. , които съм си правила между страниците на книгата. А на корицата прабабата на набора си е писала числата от тотото. Истинска семейна ценност се оказа тоз Тютюн. Grinning

# 189
  • Русе
Мисля, че аз не съм го изучавала в училище. Ама аз съм древна. А и да си кажа честно не съм чела почти нищо , от това което се учеше в училище. Много четях, на два езика от гимназията, ама не и това, което учехме. Почвах го, ама.....

# 190
  • sofia
Тютюн има два варианта, като единия е с партизански образи (някава Лила ми изниква в съзнанието), които авторът бил принуден да добави в произведението. Споням си, че навремето четох и двата варианта. В началото на 90те бяха издали и без партизаните.
Дано не бъркам, ама почти съм сигурна, в това което пиша Sweat Smile
И аз бях убедена, че имаме някакво издание при майка ми, ама не можах да го открия. Ще взема от библиотеката.

# 191
Ох, то имало нова тема Grinning
Синът иска Тютюн без Лила, успяхме да я намерим за 40 лева, стори му се много и каза, че ще си затваря очите на частите с нея, ако много го дразнела щял да си вземе книгата с парите от стипендиите. Междувременно се хвана сериозно да спортува и спря яденето на боклуци и смъкна 10 кг. за 3 седмици, постоянно е с дъмбелите в ръцете.
На есен ще са с нова класна.

# 192
  • София
Значи това е било разликата! Ще обясня на набора и ще чете каквото имаме. 40 лв ще ги спестим за друго. Много благодаря за припомнянето!

# 193
  • София
Еййй, божееее... Сериозно ли? Със и без партизанския образ.... Аз имам стар вариант с Лила 😁. Надявам се Саша все пак да прочете двата тома, защото си заслужава романът.
Амбърче, и аз съм древна. Учила съм Тютюн. Помня, че много ми хареса. Филмът също е прекрасен.

# 194
  • Русе
 Ние още сме на пазарлък дали само 1 и 16 глава да прочете, които за заложени по програма, или както аз настоявам 1 до 16 глава. Не че се е справил с първа глава.За втора част и през ум не ми минава, че мога да го накарам или че ще го увлече. Или още не е дорасъл или се развива с други вълнения.
    Напоследък споделя едни негови си проблеми и междуличностни отношения. Давам съвет - без да губи достойнство, да уважи и да изслуша позицията на другия . Май добре се справя , поне доколкото ми разказа. Прецени, че е допуснал грешки , но също се е защитил пред опонента, че ако някой има претенции, е добре да му ги каже лично, и да не се стига до напрежение и конфронтации. Понякога вади някоя мърдост и зрялост, противно на ежедневното му лековато ,както ми се струва, поведение пред мен.

Общи условия

Активация на акаунт