За края не мисли, в 10 клас си вече ти

• 45 239
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
За 4 клас
Скрит текст:
точките от матурите са по 100 на всяка матура. А че НГДЕК са решили да ги делят на 5 си е техен проблем. В свидетелството пише 100 точки и нямам основание да не вярвам на свидетелство, издадено от МОН, а да вярвам на администраторка в НГДЕК (точно).
На МОН ли да вярваме или на видяното в свидетелството за "матурите" (т.е. НВО за малките 4ти клас) https://www.mon.bg/bg/97
Във всички публикувани варианти за 4те НВО има публикувани критерии за оценяване... все са до 20т.

А до 90т. от "матурата" по БЕЛ може да е за НВО 7 клас... Thinking

Ей много матури много нещо, ще изтрещим докато дойде време за 10токласните "малки матури" т.е. поредното НВО Smiling Imp

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 15:08 от peneva_a

# 286
  • София
Накъдря ми се косата само като ви чета. А и аз съм в групата с четвъртокласник.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 15:02 от rosi_ta

# 287
Peneva, права си, неточно съм го написала. За НГДЕК НВО по БЕЛ се удвоява и макс. е 40 + оценките по БЕЛ, мат, ЧЕ и ЧО прави 64. Няма начин да са 100 или 90, това имах предвид.

# 288
  • София
На МОН ли да вярваме или на видяното в свидетелството за "матурите" (т.е. НВО за малките 4ти клас) https://www.mon.bg/bg/97
Във всички публикувани варианти за 4те НВО има публикувани критерии за оценяване... все са до 20т.

Ей много матури много нещо, ще изтрещим докато дойде време за 10токласните "малки матури" т.е. поредното НВО Smiling Imp

Ей ма като сте се заинатили и туй то. Тестът е със 20 задачи и оценяващите могат да поставят 1 точка за вярна задача и нула точки за невярна. Затова са 20. За да няма вариант Гошко да е видял 3 от 5 триъгълника и да му дадат 3 точки за тази задача, на която отговорът е 5. Това е само инструкция към учителите.

В електронния дневник, бележниците и удостоверенията, в балообразуването на всички (освен НГДЕК) резултатите са включени като 100 точки.

Аз може да съм много луда, ама не чак толкова, че да си изпратя детето на матури по ЧО и ЧП за седми клас.

А защо НГДЕК е взела 20 точки мога само да гадая. Все пак, когато има и други оценки нещата трябва да се калиброват. Не може Среден (3) по ЧО от свидетелството за 4 клас да се равнява на една грешка на матурата като тежест. Не съм следила техния прием. Видях че в един момент имаше драма, че граничните деца бяха много с еднакъв бал. Дори не зная как излязоха от ситуацията. Дали не добавиха нов клас?

# 289

Ей ма като сте се заинатили и туй то. Тестът е със 20 задачи и оценяващите могат да поставят 1 точка за вярна задача и нула точки за невярна. Затова са 20. За да няма вариант Гошко да е видял 3 от 5 триъгълника и да му дадат 3 точки за тази задача, на която отговорът е 5. Това е само инструкция към учителите.

В бележниците и удостоверенията, в балообразуването на всички (освен НГДЕК) резултатите са включени като 100 точки.

Аз може да съм много луда, ама не чак толкова, че да си изпратя детето на матури по ЧО и ЧП за седми клас. (там дори предметите не се казват така)

А защо НГДЕК е взела 20 точки мога само да гадая. Все пак, когато има и други оценки нещата трябва да се калиброват. Не може Среден (3) по ЧО от свидетелството за 4 клас да се равнява на една грешка на матурата като тежест. Не съм следила техния прием. Видях че в един момент имаше драма, че граничните деца бяха много с еднакъв бал. Дори не зная как излязоха от ситуацията. Дали не добавиха нов клас?
Да не бъркаш точките с проценти?

# 290
  • София

Не са проценти, точки са.
Ето удостоверението

# 291
И двете сте прави. Joy
Оценката на ученика на всеки от изпитите по ал. 3 се изразява като процент от максималния брой точки и се записва в точки, които се приравняват към оценките по чл. 9, ал.1.

# 292
И двете сте прави. Joy
Оценката на ученика на всеки от изпитите по ал. 3 се изразява като процент от максималния брой точки и се записва в точки, които се приравняват към оценките по чл. 9, ал.1.
Значи обръщат точките в проценти и тези проценти записват като точки?!

# 293
Така излиза. В моделите, които публикуваха няма фиксиран максимум. Предполагам, че точките на конкретните изпитни теми може да варират през годините, като идеята е в удостоверението за завършен начален етап на основно образование да е осигурена някаква съпоставимост с приравняването на максимума към сто. Текстът е същият и за седми и десети клас, но в седми клас така или иначе точките поне досега си бяха сто. Ще видим дали има промяна, като публикуват моделите.
Сега се сещам, че и при някои олимпиади в седми клас, резултатите от които могат да участват в балообразуване за прием, също се извършва такова преобразуване.

# 294
И двете сте прави. Joy
Мноооого забавно - дават тест за 20т, "губиш" 1 или 2т. и... оппа! Имаш  90т от 100! малеее, звучи страшно, почти като 10 грешки Astonished Ама верно са се поуляли с това, досега не съм го чела Thinking

# 295
И двете сте прави. Joy
Мноооого забавно - дават тест за 20т, "губиш" 1 или 2т. и... оппа! Имаш  90т от 100! малеее, звучи страшно, почти като 10 грешки Astonished Ама верно са се поуляли с това, досега не съм го чела Thinking
Ама може и да се окажеш със 100, ако няма безгрешни 😉

# 296
  • София
Не, не може. Процентът е от максималния брой точки на теста, а не максималният брой изкаран от участник. Имахме такъв спор за олимпиадата по биология в 7 клас. Там максимално получените бяха 75%, първите 15 деца в България стигаха до 60%, но им зачетоха от 75 до 60 точки. На жалбата ни отговориха, че така пишело н'намси къде.

# 297
  • София
Хора, заболя ме главата само докато ви прочетох със сутрешното кафе....Pensive

# 298
Хора, заболя ме главата само докато ви прочетох със сутрешното кафе....Pensive
Не се предавай! Виж ме мен, явно съм се научила да минавам на дзен режим Smiling Imp Синковеца ми съобщава, че си е "ресетнал" компютъра, но с опцията да се изтрие всичко... "Ама нещо не си виждам MS Office?" Rolling Eyes е къде да го види, като е затрил всичко! И то защото при ъпдейта на Играта (неслучайно е с главно И) вървяла много бавно и лагвала, не трябвало да е така! Добре, че офиса е абонаментен и има шанс да се инсталира пак, че шъ гу убия! Ама той предвидливо прави тези глупости докато е при баща си, да не мога да му врътна гръцмуля! А за книгите - "Не ми пращай, тука ги има не'кви!", ден по-късно "Те нали се местиха в новия апартамент има само няколко за Java и не'кви медицина за 2ри курс видях... Няма какво да чета!" Close Казах му да почва тях, да не забрави буквите нещо! Ама всичкото това без много да се ядосвам, просто констатирам факти! Омнннн!

# 299
Аз съвсем се обърках вече.
Ники ми развива една теория, явно сами се навиват, че НВО за тях щало да има тежест само като текуща оценка.

Общи условия

Активация на акаунт