СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 91 541
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 120
Наложително е! Форумът вика Светкавица! Моля, Светкавичке, пишеш синтезирано и делово, спретни писание до МОН-човци! Веднъж вече го проиграхме! Явно този набор влиза и излиза от седми клас с диалог с МОН!

# 121
  • София
На колкото и изпити да съм се явявала, винаги са били листи, а не свитък. Аз и за математиката се притеснявам, където обикновено се ползват доста чернови. Дъщеря ми обикновено решава задачата на чернова, след което я пренася на беловата. При пренасянето трябва да отгръща 5 листа и да преписва, а не просто да си го сложи пред себе си, както е редно. При преписването е възможно да се забрави, докъде е стигнато, както и да не се пренесе всичко точно и вярно. Да не говорим колко повече време се губи така.
И аз съм за писмо!!!

# 122

Какво ще кажете да се организираме бързо с по някое писъмце към МОН в полза на искането на Стаматов? Или да опитаме да включим медиите?

Писмо едновременно до МОН и медиите е добър вариант.
Но мисля, че няма много време за реакция.
А и инструктажа за квесторите е минал вече.

# 123
Много сте готини, искрено се забавлявам с вас Blush
Вчера от училището са раздали на всеки  седмокласник по един комплект от изпитните листове по БЕЛ и МАТ, които циркулират в И-нет пространството да си ги разглеждат и опознават (замислих се колко много хартия са изхабили...чак ми стана жал за дръвчетата, от които е направена), като са им обяснили и ролята на черните правоъгълници - да ограничават полето в което трябва да се пише, че само до там се сканира. Това, което ме замисли беше, че на беловата за преразказа такива ограничитители има само на първата страница, на следващите листове липсват ограничители и така някое дете може да забрави и да се отплесне да пише и извън редовете и съответните думи няма да се виждат при сканирането Thinking

Нистина не е добре да са свързани листовете...ЗА действие, но реално има три дни, изпитните комплекти сигурно са подготвени..

# 124
  • София
6tiplio, аз, доколкото виждам, всички страници за създаване на текст, т.е. преразказа, са с редове, като от двете страни има полета. Т.е. пише се само до полето, но не и извън него.

И съм "за" писмо до МОН. Това прелистване е огромна предпоставка за грешки, а не виждам причина да не могат да се отделят белова и чернова. Нали така или иначе ще сканират само беловата, т.е. трябва да се отделят двете?!

# 125

priemna@mon.bg

Адресът на МОН, на който писах миналата година

Огромни, огромни извинения, че не мога да реагирам / както ми се полага- Светкавично Simple Smile/, но наистина ме притискат служебни ангажименти с невъзможен срок

УСПЕХ!

# 126
  • Бг-мама
Е , не тези наистина са големи тъпаци. Не им ли стига на децата притеснението , ами и за пренасянето на отговорите да се тревожат. То бива малоумщина , ама тяхното на нищо не прилича.Бясна съм. Ще има много грешно преписани неща . Аз не виждам как изобщо ще успее някое дете да си препише примерно преразказа , ако трябва да прелиства на всяко изречение. А и по математика преписването на вече разписани задачи е предпоставка за грешки. #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 127
  • Бургас
Благодаря за темата!
Нека следващата седмица е успешна за децата!

# 128
  • Sofia
Здравейте,

Аз продължавам да съм на вълна оnline кандидатстването.... Simple Smile
Моля, да ме извините за повтарящите се въпроси, но дали в момента системата за онлайн кандидатстване може  пробно се види.

# 129
Ако имате служебна бележка, може да пробвате.

# 130
Направо ми се развали настроението като прочетох за тази тъпотия.
Какво ли още се готвят да ни сервират до 17-ти..

# 131
И по математика ли са закачени...? Синът ми греши много при преписване на условията , какво остава ако трябва да обгръща...? Това ще е много малоумно, ако и по математик ае така...?

# 132
  • София
В пети клас учиха с допечатки към учебниците, сега ще пишат на свитъци, закачени с телбод!!!!

МОН - добре ли сте? На нас вече ни омръзна от експериментите ви!

# 133
6tiplio, аз, доколкото виждам, всички страници за създаване на текст, т.е. преразказа, са с редове, като от двете страни има полета. Т.е. пише се само до полето, но не и извън него.
Да, редове има, полета също, но черните правоъгълници, които са допълнителен  ориентир в полетата ги няма...е по-бял кахър е, но все пак може да прецака някое дете..

# 134

ДО
Министерство на Образованието и науката

А П Е Л

от родители на седмокласници, набор 2005 г.
по повод Указанията за работа с изпитните
материали на предстоящите изпити за
Национално външно оценяване 2019 г.

Почитаеми господа,

Силно безпокойство предизвика у нас забраната изпитните материали да бъдат разделяни преди окончателното приключване на изпита. То обезсмисля възможността децата да работят на чернова, тъй като ползването й ще бъде силно затруднено. Връзката между чернова и белова създава предпоставки за много технически грешки при пренасяне на отговорите, отнема време при прехвърляне на чертеж или словесен текст - теза или преразказ, а външно влошава атмосферата в стаята и смущава концентрацията на децата поради шума, създаван при прелистване.
Настойчиво молим за промяна в дадените указания и разрешаване след приключване на работата върху черновите листове, последните да бъдат внимателно отделяни с помощта на линийка, с цел да се ползват удобно за пренасяне на резултатите в подлежащото на проверка място.

С УВАЖЕНИЕ:
Родители на деца набор 2005 г. от цяла България

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 12:59 от Шарлот

Общи условия

Активация на акаунт