СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 91 524
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 105
Днес са имали инструктаж в училище за пликовете. Нищо не бил разбрал. Добре, че сте вие със схемите за пликовете и видео файла.Довечера ще  му ги покажа дано му стане ясно.

# 106
  • София
Дъщеря ми винаги добавя по някое изречение в преразказа, тъй като малко хаотично й тече мисълта и й бях казала изрично да попита. Ще се доверим на учителката и така ще го направи на изпита, ако й се наложи.
Не мисля, че чак толкова трябва да се вманиачаваме в притеснението си за оставянето на знаци. Има се предвид ясни и категорични знаци.
Прочетох и аз писмото на Стаматов за разделянето на чернови от белови. Абсолютно резонно е искането и дано се вразумят тиквите и да помислят, колко е алогично това нововъведение. Ужасно ме притеснява обаче, че няма достатъчно време да се отреагира и нещата ще си останат така. Определено нашите са ощетени. Във всички посоки. Не може да направиш добра проверка и въобще да пренесеш правилно, ако трябва да разгръщаш 5 страници. Аз съм сигурна за себе си, че няма да успея да се справя, а  какво остава за деца под стрес.

# 107
  • София
Добре де всички тези символи звездички,цифри и т.н. няма ли опасност да се счетат за знак към проверяващия?
Извинявам се за глупавия въпрос!

Аз се бях леко филмирала миналата година по този въпрос, тъй като дъщеря ми беше вмъкнала изречение по този начин /не помня със звездичка или с цифра, но няма значение/. Не се смята за знак, точно така се прави, просто се отнемат точки за графично оформление. Но госпожата им беше казала, че ако трябва да избират между графично оформление и съдържание, решението винаги да е в полза на съдържанието.

# 108
Сънувам тази нощ, че съм на някаква тайна сбирка на бг-мамма матурното общество. Срещата е посветена на измислянето на таен знак, който да си дадем при излизането на резултатите, за да не вземе да се срине сайта, на който излизат. Повтаряше се някакво изречение, обаче много тихо. Адски бях притеснена цял сън, че не го знам сега тоя таен знак, не съм го чула и няма как да видя резултатите.
Като се събудих, си викам - е много изтрещя тоя път, мила моя майно льо, много изтрещя. После си викам, бе не е лоша идеята.

# 109
И всички тези пликове, кодове и т.н. само за да се имитира прозрачност, която напълно липсва при четвърто класиране...

# 110
Сънувам тази нощ, че съм на някаква тайна сбирка на бг-мамма матурното общество. Срещата е посветена на измислянето на таен знак, който да си дадем при излизането на резултатите, за да не вземе да се срине сайта, на който излизат. Повтаряше се някакво изречение, обаче много тихо. Адски бях притеснена цял сън, че не го знам сега тоя таен знак, не съм го чула и няма как да видя резултатите.
Като се събудих, си викам - е много изтрещя тоя път, мила моя майно льо, много изтрещя. После си викам, бе не е лоша идеята.

Охххх, смях се с глас.......... Много сънуваме, илачи забъркваме,отвари варим, розмарин, жасмин и пророчества ни се явяват за изпитния тест. От белото ще е да знаете. И да се уточним само партия с листи ли ще редим или тайно матурно общество ще оформим, за да съм сигурна в какво посока да се подготвя. При цялата тая енергия дето е в темата, няма да остане неприето дете в желано от него училище. Wink Thinking Hands Pray

# 111
  • София

Убивате ме! Joy Ех, ако беше жив Фройд...
Според мен проблемът е в недостатъчтото пиене. Smirk

# 112
  • някъде ... тук ...
Мдаа, и аз така мисля, Санака Simple Smile
Не сънувам матури и прочее притеснителни сънища.

Дребният го е обхванала някаква апатия и не може да го накара човек да погледне нещо по-сериозно. Май се и примири, че по физика няма кога да го изпитат с тоз един час седмично, в петък.
А снощи се беше натопорчил и едва го изтърпях. Добре, че се покри в детската и каза да не го закачаме. Реших да не си тровя нервите с него.

# 113
Вчера  им е направен инструктаж, на който им е казано, че на черновата се пише само от едната страна. Черновите били само два листа и за БЕЛ не се притеснява, там нямало време да пише и на черновата, но за математиката не и стигали два листа и на последния ПИ са имали разправия с госпожата, че не можело по-вече от тези два листа и да пише по сбито.

# 114
  • София
Някой няма ли да сънува най-накрая какво се пада на матурите? Какви са тия безполезни сънища дето ги сънувате.Joy

Аз нищо не сънувам. Толкова съм претрепана, че лягам и умирам. Явно ми е много белото. JoyJoy

# 115
Леко встрани, но вземам повод от поста на Ради. Ходихме на консултации в НГДЕК. Очевидно са решили да направят 2 в 1 от изпита по история и бившия (отпаднал към днешна дата) тест за обща култура. Дават цитат от документ. "Челите" картинките към учебниците ще се сетят, че иде реч за женски дружества, създавани с благотворителна цел преди Руско-Турската война. Дотук - добре, но следващият въпрос е: ако действието се развива в съвременни условия, каква ще е организационната форма?! Питам колеги - юристи. Отговорите се въртят от сдружение с идеална (нестопанска) цел до НПО. Правилният отговор, обаче, е "благотворително дружество" (каквото баш не съществува).

Та защото сме лейдис и майки, да спретнем едно благотворително дружество. Третите ползващи се лица естествено са и ще бъдат низходящите.   

# 116
Аз съм сигурна за себе си, че няма да успея да се справя, а  какво остава за деца под стрес.
Хубавото е, че ще е еднакво за всички. Колкото стрес за твоето, толкова и за моето.
Дано да го променят наистина, голяма тъпня звучи. Въпреки, че не ме касае, както казах, моят чернови не пише, и все пак е тъпо за другите деца, които са се старали да научат как да пишат чернова, а после белова.

Оле, вие сте в един филм с НГДЕК. Аз съм доста далече от тази материя, не бих могла с нищо да бъда полезна на тийн.

# 117
Тези изпитни свитъци не са ли вече готови разпечатани.
Кога ще ги делят на части. Нали всеки лист е с уникален баркод.
Ииии телбод на работи, които ще се сканират.
Изтрещяха калинките  Close

За добавянето на изречение (абзац) в преразказа - както sanaka е описала. Съветите на учители е да се избягва. Вреди на оформлението, не се гледа с добро око Simple Smile

# 118

Кога ще ги делят на части. Нали всеки лист е с уникален баркод.

Ако разрешат да се разделят от децата и укажат, че се ползва линийка, хлапетата ще се справят, въпреки че формата е на брошура. Само да кажат "амин"!

# 119
  • Варна
Добре де, при матурите на 12-класниците имало ли е такива ,,нововъведения"? Или може би, там няма листи за чернова.
Мислех, че писането на име с печатни букви е еманация на некадърността в МОН. Но това с листите за чернова и белова и телбода го надминава! И какво точно го налага това изискване се чудя? За да стане добре сканирането, би трябвало да са разделени листите един от друг.

Какво ще кажете да се организираме бързо с по някое писъмце към МОН в полза на искането на Стаматов? Или да опитаме да включим медиите?

Общи условия

Активация на акаунт