СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 275
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 1 410
Много моля без обидни класификации към държавни институции и с молба да се спазва добрият тон в темата.

# 1 411
Здравейте! Моят синковец днес беше на матурата по БЕЛ за 7 клас. Казва, че добре се е справил, но е задраскал една дума в беловата на преразказа-не както е по инструкции в скоби и черта, а както той си знае. До какво води това-отнемане на точки или неща по-лошо?

# 1 412
  • Пловдив
Дъщеря ми е правила поправка в беловата, като грешното е слагала в скоби. Учителката й така е казала, а квесторите са казали само задраскване. Кое е вярно и следва ли отнемане на точки?

# 1 413
Дъщеря ми си провери отговорите - 1 грешка на първия въпрос, как го е чела, отбелязала е "разцвета", вм. "традицията", много се засрами, щеше да се разреве от яд. Страхувах се точно от такива грешки - на лесни въпроси от бързане, недочитане, поне е само -1 т. Така че, 58 т. засега!

Относно задраскванията и добавянията се притесни, че в преразказа е сложила знак за добавяне, но после размислила и го задраскала. Дано не се приеме за знак...

# 1 414
На модела на бланката пише - задраскване с хоризонтална черта.

# 1 415
  • волно калдъръмче
Тестът е съвсем коректен. Май им е за първи път.

# 1 416
За сега 1 грешка за 2 точки и тезата не се знае колко ще има. Така, че поне 57 точки, ако помни правилно отговорите.

# 1 417
При така наложените ограничения предлагам да си говорим за плетки. Ще вплетем и уменията на седмокласниците, на някои от учителите им също, ама ще се ограничим с това, че за другите е обидно.

# 1 418
Тестът е съвсем коректен. Май им е за първи път.
А "леснопреносими"!? Интересно ми е, ако бяха избързали с отговорите и още не бяхме го нищили тук, какво щеше да пише.

Иначе да, като цяло коректен, както изказах предположение и сутринта - като първи вариант се предполагала, че е най-пипнат и добре измислен.

# 1 419
  • волно калдъръмче
Не бе, сменяте ругатните с някой вид китка. Като в един виц.

# 1 420
Тестът не е чак толкова лесен, според мен, но не е и нереално труден.
По публикуваното на страницата на МОН съдя, че са се усетили за грешката.
И на дъщеря ми квесторките са казали, че НЕ трябва да се зачерква., освен че НЕ може да разкача листовете.
Не искам да ги обиждам тези квесторки, само на ум си казвам какви са ... Така разрешено ли е?

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 20:44 от Rosita

# 1 421
Първият лист на изпитния комплект съдържа указания за работа. За мен е по-логично да се прочете, вместо да се пита квестор.

# 1 422
Ясно е защо е забавянето. Доста им подсказахме тук.
Изчакаха да им кажа верните отговори, същите като моите са Grinning

# 1 423
  • Бг-мама
Дидева, признах те ! Успя да разгадаеш как ще излязат от положение мончовците! Laughing Laughing

# 1 424
  • волно калдъръмче
Няма 15 грешки.

Наречието "лесно" пояснява както единия, така и другия компонент в съчинителното словосъчетание "преносим и достъпен", пред втората дума е пропуснато, защото се подразбира. Видях го вече обяснено.

Общи условия

Активация на акаунт