СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 444
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 1 425
Няма 15 грешки.

Наречието "лесно" пояснява както единия, така и другия компонент в съчинителното словосъчетание "преносим и достъпен", пред втората дума е пропуснато, защото се подразбира. Видях го вече обяснено.

Добре, но не мислите ли, че е сложно за нивото на 7 клас? И изобщо изучавано ли е през годината това правило?

# 1 426
Дъщеря ми няма грешки на теста!
Остава да видим с колко точки ще я оценят на 25 въпрос и на преразказа.

# 1 427
  • волно калдъръмче
Няма 15 грешки.

Наречието "лесно" пояснява както единия, така и другия компонент в съчинителното словосъчетание "преносим и достъпен", пред втората дума е пропуснато, защото се подразбира. Видях го вече обяснено.

Добре, но не мислите ли, че е сложно за нивото на 7 клас? И изобщо изучавано ли е през годината това правило?

И защото не е учено, но за сметка на това е в потока на верните думи, някой пак ще бъде недоволен. Не мислите ли, че е странно? Едно ромче може да не разбере думата "сполука". Да премахнем текста, за да не го объркаме или да адаптираме за него специален текст?

# 1 428
Дъщеря ми няма грешки на теста!
Остава да видим с колко точки ще я оценят на 25 въпрос и на преразказа.
И моята досега подскача от радост, обаче  после видя, че е пропуснала пълния член в 17 задача... Всичко зависи от тезата и преразказа, да се надяваме на благосклонен проверяващ...

# 1 429
  • Разпиляна във въображението
Квесторът не е дал да се разделят листовете и да не е трябвало да пишат заглавие и задание. Не разбирам такива противоречия. В сряда ще е с разпечатано писмо.

# 1 430
Щастлива съм. Много добре се е справило детето. Отдъхнах си. За нас НВО - Бел. е по- важният изпит. По мат . в сряда каквото стане и нищо да не направи, ние сме си вътре в нашата  паралелка. Амин! 😀

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 18:15 от Elea Lea

# 1 431
Скрит текст:
Няма 15 грешки.

И защото не е учено, но за сметка на това е в потока на верните думи, някой пак ще бъде недоволен. Не мислите ли, че е странно? Едно ромче може да не разбере думата "сполука". Да премахнем текста, за да не го объркаме или да адаптираме за него специален текст?
[/quote]
Незнам за какъв поток "на верните думи" говорите, но съм сигурна, че обяснението което дадохте:  "...другия компонент в съчинителното словосъчетание "преносим и достъпен", пред втората дума е пропуснато, защото се подразбира" не е изучавано до 7 клас.

Ако в горния курс вече е застъпено в материала, може в матурите след 12-ти клас да се включи.
И не става дума за ромчета или българчета и адаптиране на текста, а просто подбиране на подходящ за изучения материал текст.

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 23:56 от MoSt new

# 1 432
Елеа, коя е вашата паралелка?Blush че ми стана любопитно.

# 1 433
  • волно калдъръмче
Незнам за какъв поток "на верните думи" говорите, но съм сигурна, че обяснението което дадохте: "...другия компонент в съчинителното словосъчетание "преносим и достъпен", пред втората дума е пропуснато, защото се подразбира" не е изучавано до 7 клас.
Ако в горния курс вече е застъпено в материала, може в матурите след 12-ти клас да се включи.
И не става дума за ромчета или българчета и адаптиране на текста, а просто подбиране на подходящ за изучения материал текст.
Исках да стане ясно, че всяка дума в текста крие риск от отпадане поради ред причини, от които най-често се открояват две: 1. детето може да не знае какво означава, 2. правилото не е изучавано в училище.

Е, точно това правописно правило не е изучавано, затова и тази дума ще липсва в ключа за отговори, освен това е и коректно написана. Което ще рече, че дори детето да е написало друго, то въобще няма да се гледа.

Търсенето на грешки в тестовете стана вече национален спорт.

# 1 434
Има една грешка - пропуснала е една от редакционните.
Не си харесва тезата.
Дали са им да отделят черновата от беловата.
Писали са име на разказ (в кавички) име на автор.
Две деца са си объркали идентификационните бележки, подменили са ги.
Имали са пауза между двата модула, докато чакат преразказа.
Чели са преразказа от уредбата.

И сега малко смях - едната квесторка е попитала - от това ли ще ви четат? - и е посочила климатика. Много са се смели всички.

# 1 435
Ей, нямате изчитане Simple Smile Аз бях затрупана с работа днес, не ми остана време за темата... Обаче синът се обади около 12, очакваното време, каза, че се е справил добре и е доволен. Пратих го за сладолед и когато му звъннах по-късно да го чуя за подробности, тъкмо излизаше да играе. Не съм имала шанс да го разпитам, не се е прибрал. Важното е, че е доволен от себе си.
Сега да стискаме палци за математиката!

# 1 436
Ние сме с 3 грешки (-6 точки). Тезата и е много добра. Освен това е същата като на последния пробен на Регалия. Тогава беше оценена с 5 точки и каза, че сега я е подобрила. Силно се надявам! Силата и е в преразказа и дано навакса там!

# 1 437
"Преповтаря" от въпрос 3 литературно издържано ли е?

# 1 438
  • Sofia
Една грешка (-2т.), тезата била горе -долу. И по-добри преразкази имала, но и тоя не бил зле Grinning
Почерпили се добре ми каза, надявам се само с храна Grinning

# 1 439
  • София
Сверила е отговорите моята. Каза, че няма грешки. Да видим. Важното е как ще й оценят тезата и преразказа. Масово децата са или без грешка или най-много с 1-2. На фона на ПИтата които правеше в СМГ, каза че този бил  ниво като за брат й. (2 клас е той).
Очаквам много високи резултати като цяло на тази матура.

Общи условия

Активация на акаунт