СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 91 723
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 2 175
Това намерих за СФ миналата година...
В София във второто класиране участваха над 3400 ученици. По- малко от половината успяха да се предвижат напред.

Значи да речем около 1500 са се прекласирали.. това колко частни училища или с не-НВО-прием са ?
Както казах по-нагоре, много ученици от други области подават пробно в големите градове и после не се записват.
Мда, намерих и разширен обзор:

В първото класиране не се явиха да се запишат 517 ученици в София, 455 ученици са от училища без квоти, а от училища с квоти са 49 момчета и 63 момичета. Има ученици с бал около 200 и няколко точки, които са написали само желания за прием в паралелки, в които балът е 300 и няколко точки.

Значиии от паралелка да се освободят по 1-3 места като цяло май ?!?

# 2 176
Много мъчно ми стана като чета за плачещи деца..... ( милите, разбирам ги)
При нас цари пълно спокойствие. Днес детето отиде за 20- 30 точки( аз съм казвала и преди, че математиката не я разбира)
По наши сметки излизат над 50 точките.
Ми доволни сме отвсякъде.
Но аз съм преценила силите на детето и отдавна сме избрали паралелка по интерес и бал.  С две думи съм очарована и от двата изпита- даже бала ще ни е превисок за въпросната паралелка и се чувстваме вкъщи успешни😀
Поставихме си по- ниски летви и сме доволни , предоволни. Разпускаме и така.
Спокойна съм вече.
П.п   В петък е на НВО - английски.

# 2 177
  • София
Е да, ама като ни събираха доброволци, да подпечатваме карираните листи за следващите кандидатстващи, успях да си набия печат и на предварително закупения и подготвен фалшив бележник. По-късно го представих на нашите за оригинал от края на 9 клас  Stuck Out Tongue
А съм била учителка, а съм решила да дам подпечатани листове за царски пищови.

Миа, много сме, силни сме!
Понякога си мисля, колко добро ми е детето! Joy
О, аз също бях много добро дете: тихо, мълчаливо, с перфектно подготвяни планове за престъпление Wink Дори в 11 клас не разбраха защо дипломата ми е по-ниска, от тази, която очакваха. Със съжаление и притеснение им обясних, че акутила ще е лекарството на бъдещето, но уви те нямат късмета да го ползват и са пленници на старческото оглупяване.

Както и да е, имах предвид предпоставките за злоупотреби. Това не премахва възможността да се измисли "просто и елегантно" решение. Няма как да няма такова.

# 2 178
Чела, недочела съм за калкулаторите. Все ми е дефицит времето, и все по диагонал следя. Като магаре на мост се бях запънала, че и 10 лева съм вътре.Stuck Out Tongue Winking Eye

Какво бело пиете? Да влизам в час вече.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 179
  • София
Дидева, благодаря.
Както винаги експедитива и точна.
Значи да обобщя правилно ли съм разбрала с нагледен пример.
Има дете с оценки от училище 6 по БЕл и 6 по мат.
На НВО изкарва примерно 80 и 90 т.
Бала му е 450 точки хипотетично (не съм изчислявала точно). Има други деца със същия бал, да кажем още 5 деца, със същото първо желание.
Първо се вземат на тези деца с равен бал сбора от точките от матурите , т. е. в хипотетичния случай 80+90=170
Обаче от петте деца с еднакъв бал има още три със същия сбор от 170, другото е с по ниски точки. Отпада само 1 дете.
Тогава се взимат оценките от дипломата от балообразуващите предмети, приравнена към 100 да кажем че балообразуването е бел и мат, т.е.200 т
Обаче от останалите три други деца две от тях също имат шестици.
И така отиваме на вариант 3, при който се смята средноаротметично на 7 клас от всички предмети по ЗП. Е в последния случай вероятността от еднаквост е минимална.
Правилно ли разиграх ситуацията?

# 2 180
  • София
Правилно я разигра! Joy Само аритметиката ти е грешна. Stuck Out Tongue Winking Eye

ПП При еднаквост в последния случай, децата се приемат надпланово.

# 2 181
  • София
Хора, мина, но изобщо не съм спокойна. Мноого бело ще се излее при  мен тази седмица до резултатите.
При нас квесторите са били супер - адекватни, позволили са разделяне на черновите, готови били да помогнат при нужда. Питах дъщеря ми дали е можело да се преписва или подсказва, тъй като и такива истории съм чувала, но тя отсече, че катерично е било изключено. Гледали са си добре работата, но тя сама се е закопала и никой не й е виновен.
Ходихме да се черпим за приключената сага, но само аз се почерпих  Joy , че много ми дойде всичко.
Говорихме си много с госпожицата. Казах й, че пред себе си ще има още много изпитания и изпити и животът не свършва с този конкретно, а тя ме гледа нещастно и аха да се разплаче отново. Малки са още за този стрес и не са готови да се справят с него. Казах си аз за себе си" Майната му на изпита" , но ще ми трябва време и нея да я убедя.

# 2 182
  • София
Санака, 😂мерсаж
аз си написах, че сметките са ми грешни, застраховах се предварително  😎😂
Имам усещането, че тази година ще станем свидетели за пръв път в действителност на тези хипотетични до скоро ситуации. А може би това е предварително режисиран тренд..???
Но.. Поживьом-увидем

# 2 183
  • София
О, всяка година има такива случаи. И при голямата ми дъщеря имаше приети две деца с еднакъв бал в една от паралелките - едното над определената с план-приема бройка /тогава още изкарваха списъци на входа на училището и беше видно за всички/. Не е хипотетична ситуация, макар и не толкова честа.

Jenap, рано е за филосовски анализи и крайни изводи, бе човек! Кокошките още не са снесли, а вие броите пилците. Резултати не са излезли, статистики няма, а вие развяхте белия флаг. Много ревлив набор, ей! Нямам предвид децата, а майките им. Joy Чак и аз си сипах едно розово. Развалихте ми диетата, а след десетина дни ще се показвам по бански! Frowning1 Ако продължавате така и в следващите дни, и аз, като хамстера, вече няма да играя! Joy

# 2 184
Ще избягаме от лудницата в София, за да чете детето история на прохлада. Първо ми беше мъчно, че не сме приключили с изпитите. Сетне се убедих, че времето ще мине по-лесно, ако е целенасочено организирано, а не е редовото ежедневие. Ще се включвам рядко, защото ще съм само с телефон, а писането от него е тегаво. Толкова съм благодарна на  старшите майки! И сега те са или гласът на разума, или изпълнена с любов утеха. Как на Дидева не  й омръзна да повтаря писани неща, а Слънчо, Русалка и Санака, освен че ни вразумяват, ни приласкават и  дават кураж сякаш  сме объркани деца.

Нека доброто, което правите,  се връща към вашите рожби, майки на предходни наборчета.

Късмет и успех на всички!

И умната с течностите!

# 2 185
  • София
Аз вчера кротко удавих мъката без сълзи. Голямо разочарование от изпита по математика Confused. Шансът за желаната гимназия отлетя.
В една от изпитните зали едната квесторка седнала на последния чин и си чела книга Grinning, явно не я е страх от камерите.

# 2 186
Адреналинът явно още ме държи, будна съм от един час.
Чета ви и си мисля, че е и до вътрешни инструкции цялата тази работа с обърканата организация. Нашето училище явно е от малкото, в които не е имало напрежение в това отношение. Инструкциите за черновите са спазени, не е имало проблем да ги отделят, квесторите и ръководството са оказали пълно и бързо съдействие на 3 случая със сгрешени идентификационни бланки. Дъщеря ми каза, че са се държали адекватно, съдействали са им с инструкции кое къде и кога се слага, изглеждали са загрижени. Но аз бях много впечатлена от нашата зам. директорка, която се занимава с въпросите по НВО, още на първата информациионна среща, която проведе през април. Загрижена, информирана и организирана - съвпада с описанието на дъщеря ми и за квесторите. Така че, въпреки капаните, които МОН заложи, явно си е и въпрос на вътрешна организация гладкото преминаване на НВО.

# 2 187
Абсолютно е така, Мартеа! И в нашето училище е имало стройна организация. На Математиката всички са си разкачвали черновите, квесторите са били отзивчиви и са съдействали. Моето момиче разказва, че на втората част се е разтреперала, пребледняла и разплакала, едната дама я изкарала навън да си наплиска лицето и да пие вода...голям страх беше тази математика, чак отказва тотално да говори за задачите, поплака си вчера, излезе с приятелки и вечерта седнахме и измислихме план Б, ако положението е съвсем оцапано Simple Smile

# 2 188
Моето момче цяла нощ бълнува и толкова неспокоен сън имаше.Само повтаря, че вече иска да идва 27 и да се приключва.

# 2 189
Взел е допълнителен лист чернова, но квесторката му е казала, че той не се слаг в плика и не се проверява, а сега де? Аз доколкото знам се води протокол и се търси този лист...Даже са го попитали дали му се рискува с тази чернова, че тя е от училището и не се проверявала...
Не се притеснявам много, но все пак...дали може да има последствия?

Не знам, но моята Убавица е взела 2 чернови и са ги запечатали и тях.

Ох...ужас..някой друг с мнение и съвет? Трябва ли да се притеснявам и за какво? Трябва ли да подам някъде запитване, ей сега май доста се притесних...
Нововзетата чернова е с печат на училището, това не е ли някакъв вид знак като частично разкриване на анонимност.
Дали да не разговарям със заместник директорката, която отговаря за НВО-то?
За тези неща отговарят квесторите, инструктирани от съответното училище и те са го инструктирали така...

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 07:13 от 6tiplio

Общи условия

Активация на акаунт