СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 91 540
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 2 250
  • София
Налагам си търпение и хладнокръвие до излизането на резултатите, но е трудно, много трудно! Давайте съвети, защото бЕлото вече не помага.

Ракия, раздумка за чужди мъже, медикаментозна кома? Joy

И аз, като Лоренца, се запритесних за елита. Confused Като чета тук и слушам около мен - никой няма да ходи там. Ще си останат без ученици! Scream Нулева година за СМГ, НЕГ, Испанската и останалите. А в Бузема ще трябва да открият няколко допълнителни паралелки. А как се намират нови учители посред лято, как?!
ГолЕм рев за 2-3 сгрешени задачи! По 200т. ли очаквахте всички? Joy Естествено, че са допускали грешки, включително глупави такива, не от незнание, а от стрес. 'Ми, деца са, изпит е това! Я, по един-два шоколада за вас и за децата, да запълните изчерпаните от толкова емоции депа на допамин, че страшна депресия лъха от темата. Weary Като излязат резултатите и статистиката, ще видите, че нещата изобщо не са толкова трагични. Hug

# 2 251
Monza,  миналата година не са се гледали чернови, но тази  аз чух с ушите си Таня Михайлова по телевиЗОРА как каза, че чернови ще се гледат.
Малко е обаче вероятно да имат физическо време за това и най-вероятно ще се претупва.

Възможно е да са променили регламента. Дано! Не се надявайте на най-благоприятен резултат. Квестотите само се чудят за какво да режат. Това най-много си личи на изпита по БЕЛ. Мои познати, които са гледали изпитните работи на децата си все недоумяват, защо им било изрязано това или онова.

# 2 252
  • София
Като ви чета, виждам само въпроси, въпроси, догадки......никакви достоверни отговори от никъде.

# 2 253
  • нейде там, където ....
...
Особено в София има толкова алтернативи, че ако едно дете има желание да учи, винаги ще намери къде.
...
Моето мнение е малко по-различно.
В София е най-неприятно за кандидатстване след 7-ми клас.

Да, училищата са много, но ... кандидатите също са много.
Освен това не е все едно дали ще учиш в желано, удобно като транспорт и свързано с интересите училище, или просто ще заемеш свободна бройка в едно от многото училища.

Не случайно най-високите балове всяка година са в едни и същи училища.
Това, че едно училище е много желано, не значи че е подходящо за всички деца. Колегата срещу мен е завършил 91НЕГ преди няколко години и ми каза, че не всички деца от класа му научили немски. На някои езиците им били трудни и петте години в това училище не са им донесли желанмите ползи. И не говореше за парашутисти. На някои им върви математиката и изкарват висок бал, но езиците са им трудни и не се справят. Същото е и да забиеш дете в СМГ без то да има афинитет към математиката. В края на краищата децата попадат в паралелки с деца на тяхното ниво, което е добре, защото ритъма с който се преподава се определя от средното ниво на класа и то е по силите на повечето.

Не става въпрос за амбиции и "забиване" в неподходящо училище, от зор, че да не се "изхаби" изкараният бал. Има паралелки, които нямат аналог, 1-2 за цяла София. Децата го знаят и работят упорито, но накрая кофти организация им пречи да покажат наученото. После те няма попаднат в паралелка с деца на тяхното ниво, в сигурно поне 7-8 от 10 случая.

# 2 254
  • София
Права е sanaka,  че много депресарско стана в темата. Чипровска трагедия с елементи на депресия и тук там комедия . CryJoy
При нас общочовешката драма е, НЕ че няма да влезе в хубаво училище, а че няма да влезе в единственото, което иска.  Знам че е още рано за лоши прогнози, но когато дори и не си си мислил, че ще стигнеш до тях е като да се изтърсиш по гъз от много високо. Болииии  Cry JoyJoyJoy

# 2 255
В контекста на последните коментари..интересно е дали и как ще се оценява, ако една задача е написана на мястото на друга, ако са разменени местата им...Споменаваха се такива случаи. И в стаята на сина ми е имало такъв случай. Не знае дали е преписан целият свитък, едва ли, времето няма как да е стигнало. ..

# 2 256
  • София
Очевидно е от всички коментари до тук, че никой не може да даде точен и коректен отговор на този въпрос. И още 5000 пъти да се зададе, не виждам смисъл. 😂

# 2 257
Навеждате ме на мисълта, че би било удачно да увеличат времето, за да работят спокойно децата, да си проверят, да изпълнят всиките бюрократични изисквания.
Иначе ми звучи като едно бясно препускане по задачите и бързане, а защо...

# 2 258
Да, депресарско стана. Особено като от време на време четеш в темата колко лесна е била матурата и как ще ги орежат точките.
А детето въобще не съм питала къде е писало, отстрани или не. За чернови също, защото още повече ще я депресирам и нея и себе си. Чакам със свито сърце то 27- ми, някой спомена 25- ти?

# 2 259
  • София
А залагам на 26-ти в 15:30 часа. Simple Smile

# 2 260
По скоро 17:30, за да няма кой да вдига телефоните, ако ги подпалим.

# 2 261
Сутринта се разделих с вас за определен период от време, но не било! Обадиха се от училището на детето с известие, че то е било в контакт с дете, болно от хепатит, тип  А!  До това води безумната организация на НВО с единствена дата. Майката на детето, болно от варицела, беше в двоумение какво да прави. Родителите на "нашето" дете не са се чудили - просто са го изпратили заразноболно, а ден след това в училището е пристигнало известие от ХЕИ. Пускам поста най-вече заради майките на шестокласниците/петокласниците, които надничат в нашата тема. Действайте за извоюване на резервна дата за доказано болни деца. Другото поставя в риск  не само пряко болните към момента на изпита, но в нашия случай още 9 деца. Хепатитът на е варицела. Той може да осакати човек за цял живот!

# 2 262
А залагам на 26-ти в 15:30 часа. Simple Smile

Оптимистка:joy:

# 2 263
  • На планетата Земя
Залагам на 27.6 в 15,30 часа. Няма как да смогнат за по-малко време тази година. И имам усещане, че ще имат проблеми с това сканиране. Дано не съм права.

Права е Санака, по-ведро, майчета! Свърши се с ученето и голямото напрежение. Ще се изненадате приятно и ще се намери подходящо място за всяко едно форумно дете.  Peace

# 2 264
Не виждам логическата връзка между факта, че едно дете няма да попадне в желаната от него паралелка и това, че там където ще учи то ще е над-общото ниво и ще бъде подценено. 
Като се върна години назад, мога да кажа, че моята дъщеря която се постара много в сседми клас и не влезе в двете гимназии, които ни бяха приоритет си намери мястото. Дори в началото си мислеше, че ще си кара без да учи и се беше озовала в позорната групичка. Накрая се стегна и на матурите беше от най-добре представилите се във випуска. Колкото и да ми се искало моята дъшеря да е най-умна от всички, осъзнах, че има и по-интелигентни деца и че трябва да я приема такава каквато е и да я подкрепям там, където е силна и добра за да може да подреди живота си добре.

Общи условия

Активация на акаунт