СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 498
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, звъннах в Инспектората и ме отрязаха отвсякъде. Казаха, че след като е с варицела няма право да се яви на матурите. Не знам какво да правя, ще видя как се чувства и ако е добре отива, мисля че след 5 дни няма да е заразна.
E, такива неща ме вбесяват. Ами ако на въпросната инспекторка детето и е с варицела, дали така ще отговори. Пожелавам детето да се чувства добре и честно казано аз като родител бих проявила пълно разбиране ако детенце с варицела дойде на изпитите, нали е заразно и 2 дни преди пъпките и се движи сред хора....
И аз. Повечето деца са карали варицелата. Тези, които не са, ще стоят далече от нея пък в крайна сметка. По-добре ще е за тях да я изкарат сега, след изпитите, отколкото например като мен, два дни преди бала. В стаята на сина ми са 13 деца, ще има по чин празен сигурно тук там. Дерзай!!!!!! Как ли пък не. Да забравят им кажи Wink  Опитай да издействаш с директорката отделно помещение, ако не ти влязат в положението, знаеш. Някой знае ли, че имате варицела?
От кога е болно детето? Варицелата е заразна в периода на избиването на обрива - около 5 дни от появата на първите пъпки. Спрат ли да избиват нови пъпки, вече не е заразно детето.
+ горното. 17-ти е петия ден, ако днес е първия. Свиркай си!

# 496
  • Варна
Включих се в кампанията за бебе Джони. През платформата става за по-малко от минута.

И си давам сметка, колко глупави са притесненията ни свързани с матури, оценки и т.н... Нека да са здрави децата ни, пък всичко друго ще се нареди!

За момиченцето с варицелата....подсили максимално организма ѝ в оставащите дни и я пращай на матурите. За всеки случай измоли някоя бележка от лекар/може и да не е личния/, че не е заразна.

# 497
Навсякъде може да се кандидатства в осми клас, стига да има свободни места в паралелките. Просто ще се води преместване в друго училище.
Е, Дидева! Wink Преместване при наличие на свободни места, каквито в топ гимназиите на практика няма, не е опция за кандидастване след 8-ми клас. Вече няма прием след 8-ми клас, какъвто имаше преди. А иначе можеш да се преместваш и в 9-ти, и в 10-ти клас, стига да има места.
Има, има, 2 деца освободиха места в моя клас за 5-годишния период на гимназиалното обучение. За прогресивното става дума.  Ако си имаш любимо училище и си мотивиран, следиш си местата и си поддържаш нивото.

# 498

А по темата - хиляди благодарности за информацията и за усилията Hug  Има нещо, което доста ме притесни - биографичните данни. Със сина ми водим спор от няколко дни и той ми твърди, че учителят на курсовете им бил казал, че нямало да има такива въпроси. Това ми се струва доста странно, при положение, че тези данни са част от учебния материал, но по една или друга причина до момента се въздържам да звънна и да питам господина. На вашите деца казвано ли им е нещо подобно? Виждам, че някои са коментирали, че ще преговарят точно това...

И моят син твърди, че няма да има такива въпроси и не иска да ги преговаря.

# 499
Има ли закон или наредба, в която е написано черно на бяло, че болно дете, заразноболно или друго, няма право да се яви на НВО??
Това ми прилича на противоконституционно и на абсолютно нарушаване правата на детето.

# 500
  • Русе, София
Момичета, а за черновите може ли да се пише от двете страни, търсих, но не намерих?

# 501
  • София
Предвид реакцията на РУО за детето с варицела, не съм убедена, че е добра идея да се звъни в училището и да се разлайват кучетата. Smirk Твърде вероятно е да кажат като РУО, че "няма право да се яви" /Искам да видя къде го пише това./ Ако кашля и подсмърча, дали ще го спрат да се яви? Една бележка от лекаря за всеки случай и изобщо да не казва, че има варицела. Дъщеря ми вчера се прибра с такъв алергичен обрив по лицето и тялото, че прилича баш на варицела.  И аз бих проявила разбиране към явяващо се болно дете. Не е такава драма варицелата.

Косите на Вероника, в Наредба 10 вече е дефинирано, че свободни места /за целите на преместването/ са такива в рамките на утвърдения план-прием, а във всяка от топ гимназиите има между 2 до 6 деца в паралелка над утвърдения-прием. На практика - забрави за тях след 8-ми клас.

Момичета, а за черновите може ли да се пише от двете страни, търсих, но не намерих?
Да. http://ruo-sofia-grad.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/% … D0%BB%D0%B0%D1%81

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 12:41 от sanaka

# 502
  • София
Варицелата минава за 10 дни, дори да се зарази някой, което е нищо в сравнение с вашия залог. Пускайте детето на изпитите!
Понякога егоизмът е здравословен!

# 503
  • непостоянно
Може би наистина не е добре да се информира и училището, за да не рискувате отказ и от там Sad То явно в тая държава никой не оценява когато човек се опита да се държи отговорно.
Затова смело и безотговорно пращай детето на НВО (въпреки варицелата), но ако можеш снабди я с бележка от лекар за всеки случай.

# 504
  • Пловдив

А по темата - хиляди благодарности за информацията и за усилията Hug  Има нещо, което доста ме притесни - биографичните данни. Със сина ми водим спор от няколко дни и той ми твърди, че учителят на курсовете им бил казал, че нямало да има такива въпроси. Това ми се струва доста странно, при положение, че тези данни са част от учебния материал, но по една или друга причина до момента се въздържам да звънна и да питам господина. На вашите деца казвано ли им е нещо подобно? Виждам, че някои са коментирали, че ще преговарят точно това...

И моят син твърди, че няма да има такива въпроси и не иска да ги преговаря.
Дъщеря ми е запозната с основните неща от биографиите. Гледах тестовете от предходни години, не открих такива въпроси. Няма да навлизаме в подробности.
Следобед смятам да звъня на РИО Пловдив по въпроса с телбода.
За варицелата и аз бих пуснала детето, стига то самото да е добре. На 14 г. голям процент от децата вече са я карали. Дори някой да се зарази - дошло му е времето, това може да се случи навсякъде.

# 505
  • Бг-мама
Linkata , чакам с нетърпение отговорът им! Може и на лични, ако няма други заинтересовани тук в темата. За портокола от област Пловдив сме. bouquet

# 506
Има и други заинтересовани. Joy Няма да се криете на ЛС.

# 507
  • Пловдив
Имам отговор от РУО-Пловдив на пощата!

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 13:11 от Linkata

# 508
  • София

Така, де! Малко ли страници се изписаха по този въпрос? Ако няма други заинтересовани, вика... Joy

# 509
  • Бг-мама

Така, де! Малко ли страници се изписаха по този въпрос? Ако няма други заинтересовани, вика... Joy
Е от София имаше отговор , а от Пловдив не!
Сега в тази връзка в нашето училище им казали да не гледат София , за Пловдив било друго!!!!! #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Та затова ми беше мисълта. Joy Joy
Линката благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт