СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 358
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 555
Сега се замислям, че реално по Бел не им трябват отделени чернови, а отделени работни листи. Отговорите им са там, както и корекцията на текст и теза.

# 556
  • София
Кой ще разскача беловата от черновата - квесторът или децата? Те нямат антителбод. Предполагам ще се притеснят да не скъсат листовете.

# 557
Добре де, пращаме ги хипотетично с нещо разпечатано. Става спор и какво - децата тръгват да вадят листове от джобовете си ли? Мислите ли, че това ще доведе до благоприятен изход - да спорят на матура с вече изнервен квестор? Питам съвсем добронамерено, защото се чудя и аз за такъв вариант, обаче вътрешният ми глас крещи, че може да стане голяма драма за детето.

# 558
  • София
Не може да носите листове. Детето може да си използва тестовата книжка, а може и да дадат листове от самото училище като допълнителна чернова. Само че тези листове няма да влязат в големия плик и съответно няма да се проверяват.
А за отделянето на черновите - може и да настане хаос - някои знаят, че може да се отделят; други не знаят. Повечето квестори ще правят каквото каже директорът на училището, в което са разпределени, та дано директорите да са наясно.

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 19:35 от мюмла

# 559
  • София
Дидева благодаря!
Със сигурност ли това са формулите,които ще бъдат допуснати на НВО по математика?
Мартеа,ако възникне спор ще стане по-зле според мен.
Ето аз днес говорих с преподавател,който ми каза,че не се допуска разскачането на черновата от беловата.
Просто тези от МОН доведоха до такъв хаос...
Ще видим утре,какво ще ги инструктират в училище.

# 560
JoyJoyJoy
Мисля, че говорят за други едни листове.

Нямам представа. Изпратиха ги ми като свалени от служебния сървър за разпечатване. Реших да ги споделя с вас.
Поръчали сме проверка на още едно-две места. Утре ще се разбере със сигурност.

# 561
  • непостоянно
Пенсионирана русалка, невероятен труд. Свалих ги нещата, но за съжаление няколко са размазани и не се четат.
Не знам дали ти се снима пак и пак да ги качиш.
Ако не ти се занимава. Зарежи.
В пълния размер ли свали снимките?
Аз даже ги разпечатах, всичко се вижда чудесно ✌

# 562
  • София
Квесторите нали са външни? Директорът на училището по какъв начин се забърква с тях, прави им разяснителна среща ли? Дали да не взема да пиша на мейла на училището?

# 563
  • София
Сънчо, да - прави им инструктаж преди изпита.

# 564
Ти да видиш - имам отговор от МОН и според тях нямало противоречие

Нарочно не е в скрит текст за да се види от повече хора

ТОВА Е МОЕТО ЗАПИТВАНЕ :

Здравейте,

Съгласно Ваше писмо с изх.№ РУ01-17231/11.06 до Директорите на столичните училища е описано, че листовете за чернова могат да бъдат откъснати при необходимост.

В ГРАФИКА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НВО 7 КЛАС през учебната 2018/2019г. в точка 3 е указано, че листовете за чернова не се разкопчават.

С оглед на тази противоречива информация,   и  че първата дата от НВО е на 17.06., моля спешно да върнете отговор дали черновите могат да бъдат отделени от свитъка.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ОТГОВОР ОТ МОН

Във връзка с Ваше запитване с вх. № РУО1-17680/ 13.06.2019 г. относно листовете за чернова Ви обръщам внимание, че противоречие в посочените от Вас текстове няма. Листовете не се разкопчават по принцип. При необходимост е възможно, т.е. допустимо това да се случи и то няма да доведе до негативни последици като анулиране на работата на ученика, например. Най-важно е всички листове да бъдат поставени коректно в съответния плик, както и да не се смесят поради невнимание листовете на двама или повече ученици, тъй като баркодът на всички листове на един ученик следва да е един и същ.

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО
СОФИЯ-ГРАД

# 565
  • Пловдив
Аз мисля, че се е вдигнало достатъчно шум и квесторите ще са инструктирани.
Какво друго реално можем да направим, освен една разпечатка в джоба да им пратим?
Мислех да звъня в училището, но според мен квесторите си идват инструктирани и в училището едва ли ги инструктират допълнително.

# 566
  • Варна
Коментирахме ли дали с молив или химикал се чертае на беловата?  Сега ми изтърси,  че госпожата й казала с химикал.. Има ли го написано някъде,  да й го покажа?

# 567
  • София
И аз ги пуснах да се принтират и са ок, но ето ги снимани  за всеки случай с друг телефон. Няма ги само снимките с   формулите за ръбести и валчести, понеже  нагоре ги има в по-прегледен вид (потенциалните формули на МОН), оставих само основните здачи и доказателствата им.
Скрит текст:

# 568
  • София
Аха значи според писмото от РУО, деюре не могат да се разкачат, но дефакто могат. Всичко разбрахме. Няма противоречие.
Сънчо, теб нали те черпиха пиле с картофи, нещо повече не казаха ли? Kissing HeartKissing Heart

# 569
  • София
Във връзка с Ваше запитване с вх. № РУО1-17680/ 13.06.2019 г. относно листовете за чернова Ви обръщам внимание, че противоречие в посочените от Вас текстове няма. Листовете не се разкопчават по принцип. При необходимост е възможно, т.е. допустимо това да се случи и то няма да доведе до негативни последици като анулиране на работата на ученика, например. Най-важно е всички листове да бъдат поставени коректно в съответния плик, както и да не се смесят поради невнимание листовете на двама или повече ученици, тъй като баркодът на всички листове на един ученик следва да е един и същ.

И пак вдигнах кръвно. Rage Кога възниква хипотеза на необходимост? Или по-скоро, каква би била хипотезата на липса на необходимост? Таман бях решила, че вдигането на медиен шум вече е излишно. Сега не съм толкова сигурна. Rolling Eyes Значи, за да не си признаем, че сме извършили страшна тъпотия, правим витиевати формулировки, носещи  потенциал за още по-големи проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт