СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 158
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 735
На втория модул по БЕЛ не трябва да се пише заглавие и автор, щяло да се сметне за знак и да анулират работата Joy . Това не съм го чела никъде.
Друг с такава информация?
...и спокоен ден Nature High Brightness

# 736
Ами не, напротив - по-напред из темите обсъждахме кога на заглавието се поставят кавички и кога не, според това, дали е посочен авторът (не помня правилото,  а тази, която го знае, още спи). Пише се и заглавие, и автор, ако са посочени в материала. От школата им бяха давали текст без заглавие (според мен поради неавтентичността  -  в основата беше разказ от Д. Енев, доста преработен с учебна цел)..

# 737
  • Sofia
Добро утро и честито на патерица на дечицата от зодия Близнаци Gift Heart - това са Оправни хора, така че ще се справят с лекота на НВО.

Снощи изказвам своето притеснение пред ММ как ще съм цяло лято без да имам по какво да уча, а той - аааа, започвай за 8-ми клас! Да си подготвена!

# 738
  • България
21 задача - кръгова диаграма със съответните 3 подточки -отношение на нещо и нещо, уравнение, анализиране на верността на твърдение
22 задача - нещо с разлагане на многочлени и заместване със стойности, които обаче не са зададени директно, а се намират я след степенуване, я след най-голяма/най-малка стойност на израз, я след най-голямо/най-малко цяло решение на неравенство.
23 задача - задача ПИЗА , но този път геометрична - примерно  с имоти  и площите им, с цените им при продажба или с градинки и насаждения в тях в разни форми и  съответно нобходимо количество пръст/тор/семена на кв. метър или пък с околоблокови пространства и разстояния от входа  до спирки/пощи/аптеки/училища..
24 задача - текстова с две подточки за път; едната с попълване на таблица и съставяне на уравнение; втората с  допълнителен въпрос на база получения корен от първото и нужда от още едно уравнение
25 задача - геометрична; успоредник някакъв, с базово доп. построение, последваща еднаквост

Представяте ли си   сега хвърлената за гадаене леща да покълне в сряда и да се паднат тези задачи..
Русалке сигурна съм, че поне 3/5 си познала

# 739
Аз съм за " Неразделни", нали сънувах Калина преди време..

А тая сутрин се събудих в 6 и с ужас си помислих дали днес не е ДЕНЯ и не сме се успали.Няма май да се спи неделя срещу понеделник..

С малко закъснение- честито на рожденичката на Сънчо, да е жива и здрава!
Как е детенцето с варицелата? Като се сетя за оная бездушната служителка, дето е казала, че няма право да се яви на матурите и ми прикипява!

# 740
Добро утро, майчета! Аз днес се събудих с усещането, с което се събуждах, когато аз се явявах по изпити. За първи път спах неспокойно, в сънищата имаше нещо свързано с НВО-то, но не беше пророческо.
Аз се чудя защо досега не се е падал Алеко? И още за „Една българка” са ми мислите... Thinking
И нещо за МАТ: от школата (Регалия) са им казали нещо, което ме притесни. Да повторят чертежа с химикал, за да се виждал по-ясно. Не е ли нередно това?

Последна редакция: сб, 15 юни 2019, 08:35 от 6tiplio

# 741
Добро утро! Моля, някой да каже на беловата за преразказ най- отгоре се пише заглавието и автора? Нали така?  И кога се слагат кавички и кога не? Беше обсъждано, но не мога да го намеря.

# 742
Според "Милуниум", ако е посочен авторът на текста, се поставят кавички на заглавието. Ако не е посочен - не се поставят. Когато сега попитах детето, отговорът му беше: каквото напишат на дъската, такова пишем и ние. Има логика Simple Smile

# 743
Това за дъската знае и моят син. Явно това са последните инструкции. Правилното изписване е в изпитния материал.
Но това с чертежа много ме притесни, защото в последния момент го чувам и не е разисквано да е правилно.

# 744
  • Варна
И нещо за МАТ: от школата (Регалия) са им казали нещо, което ме притесни. Да повторят чертежа с химикал, за да се виждал по-ясно. Не е ли нередно това?

Това с химикала за чертежа по мат са го казали и на нашите в училище. Директорката минала и специално им е обърнала внимание, че за да се вижда те мислели, че трябва да е с химикал и щели да обсъждат въпроса. Обяснявах аз, какво пише в инструктажа, обаче детето съвсем се обърка от разнопосочни сигнали. Звъних в учището да ги питам има ли наредба за тази новост и сигурни ли са, че няма да се отнемат точки за чертеж с химикал - мънкат, че все пак да се виждало... Питах дали са пробвали да сканират една примерна работа, е те нямали скенер....
Луда работа!

# 745
Аз писах, но пак ще се повторя, че компютърната специалистка на работа(само тя има скенер) направи няколко чертежа по моя молба с молив и ги сканира. Идеално се вижда.

# 746
Сега като се замисля, може би има някаква логика и няма да се отнемат точки...Нали работата се сканира, не се проверява хартиения носител/оригинал. Ами на екрана е напълно възможно да не си личи, кое е написано с по-плътен молив и кое с черен химикал.
Така е Светкавица, въпросът, който ме притеснява са подадените инструкции към децата.
И да, доста неща ще се повторят последните страници, но не всичко е запомнено и притеснението си казва думата Kissing Heart

# 747
Момичета знам,че вече го обсъждате многократно,но не мога да намеря къде точно беше говорено за това как се пише по беловите и черновите-къде беше двустранно и къде едностранно.

# 748
  • Варна
Моят боб показа "На прощаване.."
Сънувах Ботев като пилот на изтребител!
След малко ще пусна клипа на младежа. Той щял "да преговаря" в неделя, за да не забравел до понеделник какво е чел Simple Smile

# 749
Вчера и беше последния преговор. За тези, които ще преговарят, в литературата на БГ учебник, на последните страници има таблици с най-важната информация за всяко едно произведение. Ние не учим по това издателство, но ползваме електронния вариант. Регистрацията става много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт