СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 184
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Iva1, на бланката с отговори се пише едностанно, на беловите и черновите двустранно като се гледа да  не се излиза от полето, че няма да го хване скенера и после дърво.

Някой нещо с някой интересен сън днес? Аз преди да заспя си мислех за Неразделни, (че моята много го харесва и все си го рецитира,че нали там силна любов, умират, все интересни неща), но пак нищо.
Някой беше споменал, че сега се чувства като на своите кандидатстудентски изпити. Аз пък сега съм по-напрегната в пъти повече.

# 751
И аз написах писмо.
После ревах.

В момента е на последно занятие в школата, после последен урок преди матурата.
От школата са ни пуснали писмо, от което ме стегна под лъжичката - след НВО БЕЛ децата да не се отпускат, защото НВО математика е по-трудното. И да решали НВО от 2017 и 2018. Не виждам как ще стане.

# 752
  • София
Привет! Размислила съм се за въпроса по БЕЛ, в който трябва да открият правописни и пунктуационни грешки.... Ако грешките са 14, но детето сложи някоя допълнителна (грешна) запетая например, взимат ли му точки? Или в този въпрос само дават точки за открита грешка?

# 753
  • София
Десимира - не, ако детето отбележи грешно/излишно нещо, не се отнемат точки. Точки се дават за откритите грешки.

При нас последен урок в школата по БЕЛ и после по МАТ. Притеснено ми е, но все се успокоявам, че децата знаят какво да правят, къде да пишат и т.н.

# 754
  • София
Ако няма нещо ново тази година, досега само даваха точки. Не се отнемат за допълнително открити "грешки". Личното ми мнение е, че това не е правилно.

# 755
Не - корекциите на правилни думи/изрази/пункт. знаци. не водят до намаляване на точки.

# 756
  • София
Еее, айде сега, по-трудното било! За кого?
Ако питате мен или моя син, НВО по БЕЛ беше в пъти по-трудно. Дори "по-трудно" не е на място... Нали не сте го цитирали това пред детето?
Всяко дете има своята силна (по-силна) страна и я показва. Успяват да се съберат и да покажат необходимото.
Вярвайте в децата си!
Сиси, прекрасно писмо беше написала!
Аз понеже имам младеж, та писмо не съм му писала, но му бях казала тези неща в изказ, подходящ за обяснение в любов на мъж. Joy
Пожелавам успех на децата ви!
Ако желаните училища са наистина тяхното място, ще се случат нещата, вЕрвайте ми! Знам какво ви говоря! Wink (и аз още един Симеончо, до Русалката)

Последна редакция: сб, 15 юни 2019, 13:48 от Слънчевата

# 757
Не - корекциите на правилни думи/изрази/пункт. знаци. не водят до намаляване на точки.
То и да нацъкаш запетайки след всяка дума не си е работа Simple Smile))

# 758
Еее, айде сега, по-трудното било! За кого?
Ако питате мен или моят син, НВО по БЕЛ беше в пъти по-трудно. Дори "по-трудно" не е на място... Нали не сте го цитирали това пред детето?

Споко. Естествено, че не съм. Споделям какво са пратили.

И точно това ми е чудно като твърдение - на едни БЕЛ им върви, на други математика, то е като да сравняваш диня и пържола, някак си.

# 759
  • София
Благодаря на тези,които ме поздравиха!Но празникът беше на щерката,тя е астрална близначка с дъщерята на Сънчо.
Мартеа,учудена съм на  Регалия.Кога да ги решават тези НВО-та?Във вторник ли?

Усещам,как ме хваща параноята...
И затова да попитам...Заглавието на преразказа се пише на беловата,както и автора,нали?Надявам се да не ми се смеете на на въпроса.

# 760
От пробните на Вектор във Варна, винаги средата на класацията по БЕЛ беше значително по-висока от тази по мат
Али, със закъснение, честито ти пораснало дете!

# 761
  • София
То и да нацъкаш запетайки след всяка дума не си е работа Simple Smile))

Не само за запетайки, но и за "поправени" вярно изписани думи не се отнемат точки. Например миналата година много деца бяха поправили инженери на инжИнери и не им бяха отнели точки. Въпросът проверява знанията за правопис и пунктуация, а поправката на вярна дума, слагането на запетая, там където не трябва /напр. въпреки, че/ носят също толкова информация за това, колкото и верните редакции. Дори повече. Когато пишеш текст, както е на преразказа, можеш да допуснеш неволна грешка /мислиш да напишеш едно, редактираш в движение и остава някоя излишна буква, някоя грешна запетая/, когато четеш написан текст, може просто да не видиш някоя грешка, но да поправиш вярна дума е целенасочено обмислено действие. Затова не разбирам логиката на МОН да не се отнемат точки за активни грешки, но пък това не е единственият случай, в който не разбирам логиката на МОН. Smirk

# 762
  • София
По-лесно е да се споменат случаите,  в които МОН-ската логика е разбираема. Я ги докара човек при броене до пръстите на едната си ръка, я не. Че иначе
можем да си говорим за случаите с липсваща логика и до утре.

# 763
  • София
Sanaka, тихо, тихо сега да не вземат да сменят правилата.

Скрит текст:
Мисля точно като теб и затова много се учудих, когато не взеха точки на дъщеря ми на един ПИ за грешно поправени верни неща и даже питах тук защо

# 764
  • София
Sanaka, тихо, тихо сега да не вземат да сменят правилата.

Joy
Няма! Много неудобно ще се получи за Кастрева. Joy

Русалка, абсолютно съм съгласна. Просто за този конкретен случай на липсваща логика стана дума.

Общи условия

Активация на акаунт