СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 522
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 1 155
Богатствата на момъка на Георги Русафов е преразказа

# 1 156
Моето дете излязло, каза че теста бил лесен. Сега какво е направило на преразказа ще видим на 27.06

# 1 157
Според мен се има предвид теста..

Обади ми се моят бързак. Готов бил. Лесно му било. Нямало превръщане на пряка в непряка реч. Тезата я били писали на курса (това дори и аз си го спомних). Не му било трудно. В приповдигнато настроение беше. Дано да се е справил добре.

Защо да няма превръщане? Бая диалог си има в разказа ако е Богатствата на момъка

Може би това е причената да няма "превръщане" в теста....ако е така, де..

Моето дете излязло, каза че теста бил лесен. Сега какво е направило на преразказа ще видим на 27.06

Капанчетата тепърва ще ги намерим..Thinking

# 1 158
Имам даже отговори (ама буквените Simple Smile )
Взаимствал от краката с формулите... и всичко си написал Simple Smile Simple Smile  .. т.е. отговорите на кракат де, не че е писал пищови там Simple Smile

Скрит текст:
ББГВАВБВВБВАВВАББА ... ако е преписал и издиктувал вярно Simple Smile
За шевиците каза, защото са на геометрични форми
изречението е сложно съчинено, само с един съюз ...
ии повече толкоз Simple Smile

супер хепи е и като заключващ коментар "само дето учихме толкова много" ... НО ще видим като излязат резултатите Misc Hammer

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 15:36 от duhi_puhi

# 1 159
  • София
Е то и в преразказа пряката реч не е нещо кой знае какво: "Дядото ми каза...", "Старецът ми предложи..." Не са някакви извратени диалози. За мен описанията на пейзажите са по-трудни, особено ако е от името на геройя.

# 1 160
  • София
Да, теста имаше предвид сина ми. Дам, доста описания има в текста за преразказ. Каквото-такова. Мина БЕЛ.

# 1 161
Ако тезата е цитираната по-напред, то тя е същата като тезата от последния пробен на Регалия.
Да! Точно в събота му четох ключовите думи по тезата, дадени от Регалия. Младежът иначе я има 2-3 написани тези по Бай Ганьо, я не. Дано поне нещо да се е сетил от съботното четене. Ама те са едни сложни изрази- "балканско-ориенталска ниска култура" (с което аз лично не съм съвсем съгласна), открояване на разкоша като най-голяма ценност на героя".

# 1 162
Имам обаждане и аз - колебае се за една грешка от 1 модул, от тезата каза, че е доволна, макар да не е преговаряла особено точно тази творба. От преразказа си обаче не е доволна. Sad Питах дали е заради това, че е е от името на герой, каза, че по принцип няма проблем с това, но е правила и по-хубави преразкази. Каквото-такова! Свърши.
П.П. Купила си е вода, но кой да се сети да ми звънне или пише поне..

# 1 163
  • София
Вече седя не на тръни, а на мигли! Rolling Eyes
Не се е обадил още, може пък да е за добро - значи мноооого пише SatisfiedWinkWink

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 12:14 от MariDi

# 1 164
  • София
И мойта не звъни. Немам нерви вече.

# 1 165
  • София - Младост 1А
И аз седя и вече се побърквам. Ще си метна телефона от терасата. Мълчи гадината.

# 1 166
  • Бургас
И моят син каза, че било лесно, дано да няма уловки.

# 1 167
  • София
Моята също не звъни no

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 13:24 от звездица

# 1 168
  • Пловдив
Вече са приключили,дъщеря ми се обади преди 5мин.Според нея всичко е било лесно

# 1 169
Обади се младежът. Звучеше доволен.За  преразказа само описанията му дошли малко в повече и не е сигурен дали е преразказал подробно всичко.

Общи условия

Активация на акаунт