СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 519
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 1 140
Преразказ от името на герой. Автор Георги Русафов.
Предполагам, че е "Богатствата на момъка" - https://chitanka.info/text/26051-bogatstvata-na-momyka

# 1 141
https://chitanka.info/book/4620-trinajset-vylshebni-prikazki
Ако споделеното за автор и съдържание е вярно, възможно е текстът да е " Богатствата на момъка".

# 1 142
Последно инфо от учителката по БЕл , теза на Бай Ганьо, средна по трудност първа част,  преразказ от името на герой от български автор
Май нямаме познали от хвърлянето на боб.
Имаме;) някой беше писал, че котката му познала за Бай Ганьо! Специално да нацелува и нагушка тази котка!,🐈,😀

# 1 143
  • София
Бай Ганьо се сътворява дори да не са го учили. Според мен е лесно.
Герой също е добре, защото е по-кратко.

А бе то се сътворява, но дали проверяващия ще го приеме?

То винаги имаш шанса проверяващия точно твоето да не приеме, ако ще да е цитат от литературна критика.
Затуй БЕЛа винаги ми е било по-смотания изпит Simple Smile
и аз съм на това мнение- затова посъветвах детето да пише каквото му хрумне, дори според него да е пълна глупост...
Аз на такава една теза изкарах 5- а писах такива щуротиии
За преразказа - точно вчера прави такъв и е наясно с времето и начина на писане

# 1 144
  • София
Ами не. И преразказът не ми се струва лесен, ако е този. С много неща трябва да се съобразят децата, особено, ако е от името на герой, има и много пряка реч.
За Бай Ганьо тези май почти не сме правили. Страх ме е.

# 1 145
  • София
Преразказ от името на герой. Автор Георги Русафов.
Предполагам, че е "Богатствата на момъка" - https://chitanka.info/text/26051-bogatstvata-na-momyka
Доста подробности в описанията има. Дано ги запомнят!

# 1 146
Сиси, не се самообвинявай, може да си поиска вода от някой, моята например носи 2 по 0,5  Hug

Теа, много неприятно за ръката, бързо да се оправяш!

За детето с варицела има ли инфо?

Моята дъщеря не харесва Бай Ганьо, даже снощи баща й каза, че ще се падне и тя се намръщи, но каквото- такова.
За преразказа съм я питала какъв предпочита - нямало значение.

# 1 147
Мойто син ми се обади. имало 15 мин до края, явно бързо са започнали.
Супер лесен преразказ (от името на момъка), тезата и тя - според него. На теста - всичко точно.
Отговорите след малко като се прибере ще ми ги прати Simple Smile Simple Smile

# 1 148
  • Разпиляна във въображението
Някак бях по-оптимистично настроена, но с тази теза и преразказа... Дано детето се справи. 

# 1 149
  • Варна
Здравейте! Чета ви от известно време, тъй като имам същите вълнения като вас. Нервите са големи, дано поне синът ми да е запазил спокойствие. Успех на всички деца и дано днес не им е било трудно! Аз чакам обаждане от сина ми, за да ми каже как е бил НВО днес за него.

# 1 150
Преразказът е “ Богатствата на момъка” от името на героя.
Тезата на Бай Ганьо

# 1 151
Преразказът не е лесен, има много описания, но пък като сюжетна линия не е нищо особено... А тези чипровски килими също не ми харесват...

# 1 152
Ако тезата е цитираната по-напред, то тя е същата като тезата от последния пробен на Регалия.

# 1 153
  • София
Обади ми се моят бързак. Готов бил. Лесно му било. Нямало превръщане на пряка в непряка реч. Тезата я били писали на курса (това дори и аз си го спомних). Не му било трудно. В приповдигнато настроение беше. Дано да се е справил добре.

# 1 154
Обади ми се моят бързак. Готов бил. Лесно му било. Нямало превръщане на пряка в непряка реч. Тезата я били писали на курса (това дори и аз си го спомних). Не му било трудно. В приповдигнато настроение беше. Дано да се е справил добре.

Защо да няма превръщане? Бая диалог си има в разказа ако е Богатствата на момъка

Общи условия

Активация на акаунт