СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 473
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 1 245
  • Sofia

Допълвам се: не ми се четеше разказа, но сега зачетох и се хванах за главата с описанията. Даааа, ама ги е нямало - съкратен бил Wink
Това сигурно ли е? Досега винаги на НВО преразказът е бил подробен /само в една година беше без уточнение/.

Като погледнал в огледалото "В нея деветдесет и девет златни фонтана изхвърляли непрекъснато към знойното небе прохладни сребърни струи. А малко по-далече от тях люшкало сънливо сините си вълни едно изкуствено езеро, в което плували гордо дванайсет бели и дванайсет черни лебеда. Из поръсените с дъхав цвят храсти се надпявали славеи и авлиги, боричкали се пъстропери папагали." - го е нямало. Нататък не го питах, защото едва му вадя думите от устата, но точно тия числа ме притесниха. Даже го питах да не е пропуснал някоя страница при четенето.... уф, взех да се притеснявам...

Едит: разбрах какво има предвид sanaka - обаче бързо чета и пиша, а докато се изкажа - 5 нови отговора. Оригиналният текст е бил съкратен.

# 1 246
  • София
Аааа, това е друго! Joy

# 1 247
  • Sofia
И от дъщеря ми коментарът е, че е било лесно. Объркала е един литературен въпрос на първо четене Simple Smile

# 1 248
  • София
И аз като  Bis го разбирам.
И моя каза лесен, но не беше доволен от това. Възмутен от въпроса с килима. Simple Smile Не знам, но няма да го мисля повече. Каза ми, че изобщо е нямало цитати, така ли е?
А тия карти толкова ги тренирахме...

# 1 249
Чакайте бе, хора
Ако сте изпълнили всичко предписано от Мартеа, както и Указанията на Русалката (в картинки), е време днес да пристъпим към употреба на Пълнолуние на 17-ти юни: днес се сбъдват мечти! (и какво и как трябва да си пожелаете )Wink

# 1 250
  • София
Каза ми, че изобщо е нямало цитати, така ли е?
Утрепаха  бизнеса на хората за догодина! Joy

# 1 251
  • София
Не мога да смогна да ви изчета. Моя се обади към 11:50, било лесно, тезата лесна, преразказа лесно и "Мамо, мога ли да те помоля за една услуга! Провери прорамата на кината в Парадайза и Мол София..." Сега отиде на кино, не е довършил и разговора си с учителката по БЕЛ, защото бърза за кино Sunglasses. Каквото - такова!
А кга ще правим преговор по мат? - Ами, то не е толкова, ще се справя Confused.

# 1 252
  • София
Каза ми, че изобщо е нямало цитати, така ли е?
Утрепаха  бизнеса на хората за догодина! Joy
JoyJoyJoyJoy

Скрит текст:
Чакайте бе, хора
Ако сте изпълнили всичко предписано от Мартеа, както и Указанията на Русалката (в картинки), е време днес да пристъпим към употреба на Пълнолуние на 17-ти юни: днес се сбъдват мечти! (и какво и как трябва да си пожелаете )Wink
копирам от статията ...2. Тъй като това е Пълна Луна в знака на Стрелец, трябва да мислите само за себе си, какво ще правите именно  вие. През този период няма смисъл да искаме нещо за  други, например добри оценки от децата или увеличение на заплатата за съпруга. Посланието трябва да се отнася само до вас....

Еееее, какво ще си пожелавам сега?! Ще си пожелая да се зарадвам много на точките от изпитите  - мисля за себе си и душевното си спокойствие Laughing

# 1 253
Утрепаха  бизнеса на хората за догодина! Joy
За догодина ще заложат на някой по-актуален от въпросите.

# 1 254
  • София
Карти с различните видове чипровски килими? Да учат десените.

# 1 255
Е, не е нужно да се ограничават до чипровските. Нито с килимите. Полето с щуротиЙте е необятно, а МОНчовци са майстори, доказани в годините.

# 1 256
  • Sofia
Карти с различните видове чипровски килими?

Чирапански и според МОЯ докато ми разказваше - плахо го попитах дали не са били Чипровски - и "ох, да бе..." Tired Face Уж там правилно бил написал.

A m b e r, дай pdf-а, изтрих си рифреша да гледам дали си публикувала Grinning

# 1 257
  • София
Нямало е и биографии, цитати, превръщане от пряка в непряка реч с посочени точен брой грешки на текста с редакция (моята е открила 1 в повече за всеки случай Stuck Out Tongue Winking Eye), таблицата била да се посочи по една ода, елегия, поема.
Струва ми се максимално улеснен теста. Ако и от преразказа ги е нямало описанията, МОН могат да се потупат по рамената накрая, че са извършили "успешна образователна реформа".

# 1 258
Догодина очаквам да се посочи автора на произведенията и до там..

# 1 259
Еееее, какво ще си пожелавам сега?! Ще си пожелая да се зарадвам много на точките от изпитите  - мисля за себе си и душевното си спокойствие Laughing
То, ако си могъл да накараш някого да се плези пред огледалото и да си спи върху отрязаните нокти, едно подтикване да вие срещу Луната едва ли ще ти се опре...

Общи условия

Активация на акаунт