СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 91 661
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 2 205
Зечова, наздраве за заплесите Cocktail

# 2 206
Прегледах пак процедурата и не разбрах какво се случва с допълнителните листове за чернова. Предвидено е при необходимост ученикът да  получи допълнителни листове за чернова, като това се отбелязва от квесторите в протокола. След това като че ли следите им се губят. Пише, че извън залепения плик с индивидуалната изпитна работа на квестора се предават изпитните материали, листа с указания за работа, а на изпита по математика – и листа с математическите формули. А в самия плик се поставят малкия плик с идентификационната бланка, запечатаният вече плик с част 1, свитъка за свободни отговори и листовете с надпис „чернова“.

# 2 207
  • София
За съжаление този изпит е и нерви, не е и за разсеяни Wink
Споменатият по-горе миналогодишен кандидат гимназист очакваше около 10 т. повече по математика. След двата изпита имаха "среща" с децата учителите от курса и направили разбор върна се дивилен. Помнеше какво е решил и как, но явно бе отбелязал друго ... човекът разсеян до безподобие. И ако по БЕЛ може да са го порязали на преразказа, то при математиката животът в облаците(в паралелна,ю вселена) му изигра лоша шега (не ходих и да проверявам работата...)
... Не го мислете сега - няма смисъл, не сте сами, много са тези от другите планети. Joy

# 2 208
  • София
Това с преразказа дето са го оставили, е супер нечестно. Други пък да си го припомнели... ти да видиш.

Всъщност записите от камерите не ги ли гледат само при нужда и при подаден сигнал?
При нас в едната зала едно дете е преписвало от друго, квесторите явно са дремели.

Моята беше спокойна и преди и след изпита. Почна да смята точки вчера, но я посъветвах да не се престарава, че знам ли после дали всичко ще се окаже така както го вижда в момента (надявам се).

Но излишното напрежение покрай ограниченото място, полета дето се сканират и дето не се сканират и не знам какви още глупости - излишни драми.  От нашето училище като ги помолих да уведомят квесторите за черновите, ми отговориха, че са ги инструктирали, но явно са си действали на своя глава.

# 2 209
  • Бургас
Има деца,които са прочели разностранен.
Дъщеря ми сподели,че според нея някой е събудил двамата учители сутринта и им е казал да ходят за квестори.Тя е била запозната повече от тях,но какво от това......
В 09:05 "квесторите"записали часа на дъската и казали да започват.Децата се спогледали какво да започват.Задачите още не били раздадени,само бланките за отговори.Изтрили часа от дъската и тръгнали да търсят изпитните листи.................не мога да намеря думи,нито подходящ емотикон ......

# 2 210
Благодаря, Дидева!
И аз това го четох в инструктажа за ученика, за да видя може ли да бъде детето отговорно, но става въпрос за черновите от комплекта, тези от МОН ...а тази допълнителната изрично са го предупредили, че не влиза в плика и дали би рискувал с нея...т.е. за този тип чернови, с печат от училището, квесторите са имали такива инструкции и тази отметка ще се гледа на друго „ниво”  
Чудя се вече и аз какво да мисля..какво да се притеснявам, като отрочето се откъсна от хватката ми, не че беше много стегната Smiley

# 2 211
Desem, така е игра и на нерви, и на здрава психика.. Като цяло изобщо не съм очаквала да реши точно 25 задача, но тя е толкова лесна... Явно е бил доста концентриран на другите задачи и тук просто сляпо петно... Приемам, че така е трябвало да стане....иначе щеше да изкара „космически” бал и да затрудни майка си в избора за най-добро училище за чавето Joy

# 2 212
  • Plovdiv
За съжаление и при нас нещата не са добре, поне на първо четене. Не е доволен и е унил.
Много ни се иска утре да е 27, за да сме наясно със ситуацията. При условие, че той ще е от децата с 5 за годишни оценки, идеята беше възможно най-малко грешки, за да компенсира липсата на тези точки. Което го поставя в минус още преди да се е явил на изпити. Нямаше да се притеснява толкова, ако беше с равен старт. Но...
Това е положението, правилата са си правила, ще трябва да се приеме.Confused

# 2 213
6tiplio, вероятно складират допъл.чернови отделно, с протокола от залата. Ще им излезе бройката дадени/събрани. Не се притеснявай за това.
И мами, вече се чудя с кои деца ще се запълнят желаните училища?! Я горе главата и гушнете децата-герои Hug

# 2 214
Не че съм първата, ама да изОкам и аз. По БЕЛ не са разрешили разделяне на черновата от беловата и дъщеря ми се е примирила, защото тонът, с който й е било отказано, бил достатъчно груб (въпреки моя инструктаж преди изпита). По математика я инструктирахме отново с баща й, и ние с подходящ тон Simple Smile . Разкачила си е черновата преди да се усетят квесторите, но е изтърпяла скандал, включително с изрази от сорта: "Не ме интересува какво казва майка ти, може ей сега да изхвърчиш от тук!". Та после е решавала - концентрирана и спокойна, нали... Открихме 2-3 грешки в изчисленията от типа 2х3 = 5. Ей такива работи... То и на мен ми се реве, ама повече ми се пишат жалби, пък в тази работа ме бива доста. Само дето не виждам смисъл...
Да не говорим как цяла учебна година в училище се държаха като изпитна комисия - да видим сега какво сте научили на тези школи, дето все за тях говорите! Нищо не научиха в училище, ни-що!
А аз имах такива Учители!

# 2 215
Лоренца, най-логичното е това. Много ви благодаря за подкрепата, поуспокоих се. Приключвам с темата, че много ви занимавах, а всеки иска да си излее болката Hug

# 2 216
  • София
Прегледах пак процедурата и не разбрах какво се случва с допълнителните листове за чернова. Предвидено е при необходимост ученикът да  получи допълнителни листове за чернова, като това се отбелязва от квесторите в протокола. След това като че ли следите им се губят. Пише, че извън залепения плик с индивидуалната изпитна работа на квестора се предават изпитните материали, листа с указания за работа, а на изпита по математика – и листа с математическите формули. А в самия плик се поставят малкия плик с идентификационната бланка, запечатаният вече плик с част 1, свитъка за свободни отговори и листовете с надпис „чернова“.

На родителската среща преди матурите в училището на дъщеря ми обясниха, че да, може да се предоставят допълнителни листове за чернова. Те обаче ще бъдат с печат на училището и няма да се слагат в жълтия плик, а ще се предават на квестора след приключване на изпита.

# 2 217
  • Варна
Според мен трябва да се пускат жалби, за всека нередност по организацията, с копие до колкото може повече места. Има камери в стаите и може да се провери какви са ги вършили квесторите и защо. Нека се вдигне шум поне за един два случая, да се види кой и защо е виновен. Защото в крайна сметка потърпевши са нашите деца, защото доста хора по веригата не са си свършили работата.

Дали не би било добре да има анкета къде какви нередности е имало по време на организацията?

# 2 218
Дали не би било добре да има анкета къде какви нередности е имало по време на организацията?
То хубаво, ама кой да я проведе тази анкета - ние можем само като гражданска инициатива да го направим и да вдигнем шум. И това е нещо.

# 2 219
  • София
Един непоискан съвет - всяка жалба да е с копие до голяма медия, за предпочитане телевизия.

Общи условия

Активация на акаунт