Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 542
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • WonderLand
Добро утро момичета, след цял ден с контракции вчера в 20:30 пристигнах в Шейново, след много болезнени контракции и тежко за мен раждане, без упойка и с епизотомия в 1:20 на 26.06, точно на термин проплака и моят мъник Симеон, 2 930гр, 50см. Заради състоянието на болницата и многото ремонти още не сме се гушкали, но пък таткото успя да му се нарадва, а аз чакам да ми го дадат най-после.

Ако някоя мама още чака - успех! Всяка болка си струва заради малкото щастие, което те чака накрая.

# 466
  • Сандански
Честита радост SilverDream, бъдете здрави, щастливи и благословени с малкия Симеон ♥️♥️♥️ Пожелавам ти бързо въстановяване на теб.

# 467
Добро утро момичета, след цял ден с контракции вчера в 20:30 пристигнах в Шейново, след много болезнени контракции и тежко за мен раждане, без упойка и с епизотомия в 1:20 на 26.06, точно на термин проплака и моят мъник Симеон, 2 930гр, 50см. Заради състоянието на болницата и многото ремонти още не сме се гушкали, но пък таткото успя да му се нарадва, а аз чакам да ми го дадат най-после.

Ако някоя мама още чака - успех! Всяка болка си струва заради малкото щастие, което те чака накрая.

Честито! Да ви е жив и здрав Симеон! Страхотно име сте избрали Simple Smile
Скорошно възстановяване Simple Smile

# 468
Честито, SilverDream! Да ти е здрав и щастлив юнакът! Hug
Като се освестиш, сподели мнение за болницата, че и аз ще минавам скоро оттам, живот и здраве.

# 469
  • София
Да ти е жив и здрав Симеон!
При кой доктор се падна?

# 470

Честито SilverDream! Жив и здрав да е юнака💙. Бързо възстановяване ти пожелавам.

# 471
Честито на новите мамчета. Да сте живи и здрави всички и много щастие за напред с бебоците.
Мамчета аз да ви кажа има ефект от "спирането" на кърменето върху жълтеницата. Днес ще ни е 3ти ден и има доста осезаема разлика. Вчера си мислех, че си въобразявам, но снощи мъжът ми като се прибра и ми казва" вижда ми се по-беличка". Май това спомогна и за коликите понеже вече не чувам така да й пука коремчето и да се мъчи толкова да пръцка. Само нааканите памперси вчера беше един, но с доста и си личи, че е АМ, но си мисля, че като минем пак на кърма изцяло ще станат пак ба всяко хранене.

# 472
Здравейте мами. Честито на всички нови бебчета да са живи и здрави. Нямам много време да пиша вече, но чета редовно. Ние имаме проблем с кожата. Ужасно е суха и му се бели на люспи. Мажа го по 3 пъти на ден и пак е много суха. Дайте съвет за някое мляко или лосион.

# 473
  • WonderLand
Благодаря момичета,

Ditmade, не знам чесно казано, едната беше Янева, другата беше нещо странно със С, но нито чух, нито запомних, отделно имаше още 2 акушерки, едната беше Весела, а другата нямаше бадж. Доста доволна останах от тях, и като цяло отношението преди по време и след това беше на ниво, факт е обаче, че болницата е в ремонт и нещата се случват на полеви условия малко, но мен това не ме притеснява.

Sunny555, аз нямах високи изисквания и очаквания и съм доволна, най-вече от отношението тук. В нито един момент не са ме пришпорвали за нищо, до последно си ходех, обикалях, всъщност до момента в който аз сама не казах, че не мога повече. Нито за системи са ме навивали, нито за секцио, целяха всичко да стане възможно най-леко и естествено. Аз исках епидуралната, но раждането се развиваше толкова бързо, че нямаше време та родих без упойка. Наложи се епизотомия, която се случи пак без упойка, защото напъването не ми се получи особено, даже акушерката после ми каза "Личи си, че не знаеш какво е запек 😂". След раждането ме сложиха на количка и ме оатавиха в коридора да полежа около час и нещо, защото трябваше максимално бързо да освободят и почистят родилната зала. Тогава дойде и таткото, понагушка бебето и се прибра, а мен ме свалиха долу във Вип стая на първия етаж, където съм и сега. След малко ще ходя да взема сведения за бебчо и да питам дали ще може някоя акушерка да ми покаже как да го държа, къпя, кърмя, сменям памперс и сруги такива умения, защото до сега още никой не е дал знак за нещо такова. Ще проверя и как седи въпроса с посещенията и свижданията. Като цяло за сега съм доволна, но това е само началото. Стискам ти палци за леко и безболезнено раждане, здраво бебче и бързо възстановяване след това, както и на останалите чакащи мами след това.

# 474
Честита радост на всички мамчета Heart
Да са ви живи и здрави рожбичките! Gift Heart
Аз си чакам секциото в края на седмицата, тази вечер имах контракции, които отшумяха бързо и след това съм заспала. Вече нямам търпение да идва моментът. Има ли още други, които чакат или само аз останах Stuck Out Tongue

# 475
  • София
Браво, много се радвам, че добре са минали нещата. Явно скоро е започнал ремонт, че аз като бях нямаше още. И понеже бях единствена родилка за вечерта, ме оставиха да си седя два часа на стола с бебето в скута, че и таткото пуснаха при нас.

Обмислям да си купя безконтактен термометър, имате ли впечатление от определена марка? Просто дори с бързия не мога да накарам баткото да застане мирно дори да му го сложа, камо ли да чакаме да измери. А нощем е ужас пак, няма как да го обездвижа...

# 476
  • София
Честито, Силвър! Да ви е жив и здрав Симеон!
Май от юнките само аз си останах да чакам още....Ама когато-тогава, какво да се прави.

# 477
Здравейте мами. Честито на всички нови бебчета да са живи и здрави. Нямам много време да пиша вече, но чета редовно. Ние имаме проблем с кожата. Ужасно е суха и му се бели на люспи. Мажа го по 3 пъти на ден и пак е много суха. Дайте съвет за някое мляко или лосион.

Баткото ми има атопичен дерматит и ползваме продуктите на биодерма за атопична кожа(гел за измиване и лосион за тяло), които ми влязоха в употреба сега и за малкия. Много му се лющеше кожата на краката и ръцете, но след няколко намазвания се оправи.
Чувала съм добри отзиви и за кремчетата на юриаж.
В твоя случай може би нещо по-хидратиращо ще свърши работа, тези, които аз ползвам иначе са доста скъпи и не знам има ли смисъл да ги купуваш, ако детето няма проблем.

# 478
  • София
При нас в началото беше така. За седмица, мажех със зехтин или кокосово масло. Сега вече се нормализира и си чажа с юриаж. Баткото има проблеми с кожата все още и мажа с а-дерма за атопична кожа, много добре му действа, но да, скъпи са и няма смисъл да ги взимаш, ако няма реален проблем.

# 479
Въпрос кън кърмещите мами - как излизате на разходка? Бебка вчера огладня и наду алармата. Не искам да кърмя навън, освен в колата. Не мога да й изцедя цяла порция, ще има да цедя с часове за 100 мл. Направо не знам, а имаме и кака, тя си иска разходката. В понеделник оставам сама с двете и не знам как ще го съчетая.

Общи условия

Активация на акаунт