Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 541
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте мами. Честито на всички нови бебчета да са живи и здрави. Нямам много време да пиша вече, но чета редовно. Ние имаме проблем с кожата. Ужасно е суха и му се бели на люспи. Мажа го по 3 пъти на ден и пак е много суха. Дайте съвет за някое мляко или лосион.
Ние също още се лющим, но започнахме къпането и мазането с мляко 5 дни след изписването. Мажем с мляко на Burt's Bees, мирише на мед после.
Вчера и прокърви пъпчето, педиатърката каза, че нормално, продължаваме с капане на спирт и почистване, но без лепенки.
Честит да е Симеон на Силвър! Леко на чакащите.

# 481
  • София
Кърмиш и излизаш, три часа са ок за разходка. Ако пък искаш по-дълга, цедиш два дни и събираш, ако не можеш наведнъж.

# 482
И нашето пъпче прокърви, макар че падна в болницата. Казват да почистваме струпчетата със спирт.
Тя яде през по малко от 3 часа. Вчера на 2 часа наддаде аларма. Но май ше се престраша с пелена и в екстремни ситуации ще кърмя и навън. Иначе ще сън затворник вкъщи..ю

# 483
И нашето пъпче прокърви, макар че падна в болницата. Казват да почистваме струпчетата със спирт.
Тя яде през по малко от 3 часа. Вчера на 2 часа наддаде аларма. Но май ше се престраша с пелена и в екстремни ситуации ще кърмя и навън. Иначе ще сън затворник вкъщи..ю
И аз кърмя , и тогава излизаме , инак навън няма как да я накърмя

# 484
SilverDream, честито! Да е жив и здрав Симеон! Flowers Four Leaf Clover
Относно лющещата се кожа, на мен ми обясниха, че е нормално явление, както и акнето и ще отмине само.
Като споменахте за пъпчета, се сетих колко съм загубена... падна вкъщи и аз го сложих в една салфетка, докато сменях памперс и след това в целия хаос съм го изхвърлила с всички тампони, мокри кърпи, памперси и марли... Rage иначе и при нас имаше прясна кръв, но продължих със спирта и Цикабио и се оправи много бързо.

# 485
Кърмя навън и ми дреме на шапката. Като ми ревне детенце, че е гладен ми е все тая кой ме гледа. Да не говорим, че е напълно нормално нещо.

# 486
И аз кърмя навън още от първата разходка, покривам се с шал и си храня детето, и с баткото бях така. Не мога да си представя да се огранича до двучасова разходка само за да не кърмя навън.
За кожата ако се бели около 8-10 ден на бебето е напълно нормално, пада си просто един слой след раждането и няма нужда от специални грижи, може би с една идея по-обстойно хидратиране (не омазняване). Също и скоро очаквам пъпките по лицето от бебешкото акне - все нормални явления за новородени

# 487
  • София
Нашето акне вече отминава.
Аз навън не мога да кърмя. Може би ако е крайно наложително ще го направя, но винаги си имам шише, та се надявам да не и се налага.

# 488
  • WonderLand
Към мамите с епизотомия имам въпрос, ползвахте ли Цикатридина спрей и ако да как го прилагахте? Чудя се ако се измия с вода и се напръскам колко време ще трябва да стоя преди да си обуя бельо и превръзка.

# 489
  • София
С предното раждане имах и използвах цикатридина. Измивах се със смрадлика, пръсках и се обувах, не съм чакала.

# 490
SilverDream, мерси за подробния отговор и бързо възстановяване ти желая.
Имам въпрос към вече родилите, т.к. както споменах тапата ми пада от понеделник насам, възможно ли е да е по-скоро течна? Не знам дали правилно си формулирах въпроса, но имам розово-кафяво зацапване, придружено с по-водниста секреция. Та се чудех дали е нормално... Confused

# 491
  • София
Към мамите с епизотомия имам въпрос, ползвахте ли Цикатридина спрей и ако да как го прилагахте? Чудя се ако се измия с вода и се напръскам колко време ще трябва да стоя преди да си обуя бельо и превръзка.
Пръска ме ММ всеки ден по три пъти, преди това миене с вода в началото, след 10 ден и с интимен препарат. Според мен е мн ефикасен.

# 492
  • Сандански
Връщам се от преглед и след много чудене от двама доктори все пак решиха утре да ми е секциото ( 3 дни преди термин), въпреки че нямам никакви признаци нито контракции, нито разкритие, нито застаряваща плацента, нито намалели води. И понеже нямам и един см разкритие искат преди операцията да ми пукат мехура. Та исках да питам някоя от родилите мами преди секциото дали са и пукали мехура. Досега не бях чувала на някоя моя приятелка така да са и правили преди секциото, та нещо както си бях спокойна почна да ме хваща шубето.

# 493
  • София
И на моето бебче кожата се бели. Като се прибрахме от болницата почнахме да го мажем с преварен зехтин след баня, а педиатърката каза, че може и по няколко пъти на ден. Появи се и "акне" по лицето и аз помислих, че е реакция от зехтина, но щом казвате, че е нормално.. Милинкия много се прегрява, днес целия беше червен и го оставих да спи голичък по памперс. Не знам дали така трябва, но му се успокои кожата.

# 494
Аз за епизиотомията питах моята АГ дали да пръскам шевовете с Цикатридина и тя ми каза да взема крема, а не спрея. Беше странно категорична... от родилното ми изписаха промивки с разтвор на Йодасепт и така правех- два пъти на ден промивка, след това мажа с крема, сега вече преминах на интимен гел, мажа с крем и се обувам

Общи условия

Активация на акаунт