Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 464
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Ползвам кърпички на Бебо, които са супер изчистени като състав и вече не мажа дупе против подсичане.  Но пък и беби акат на 24 часа.
Всеки ден мием с измивен шампоан на Хип и след това не мажа. Само ако видя лющене,  слагам млечен лосион.
Задължително слагаме спирт на пъпче и промиваме с физиологичен разтвор нослето и чистим очички след баня и при нужда - повръщане или гурелчета.
За коликите почнахме Колийф и не се мъчат като преди, но пак се напъват за пръцкане.
Бибите ни спасяват доста, като някоя започне да плаче и съм твърдо за - иначе си смучат палците, което смятам за по-лошия вариант. Също така действа добре за изчистване след хранене.
 Това е от нас Hug

# 631
Моя бебчо още на следващия ден след изписването го обличам с къс ръкав и къси крачоли (ромпари май се казваха тези гащеризони), слагам чорапки и ръкавички. Завивам го с мноооого тънка пелена, колкото да има нещо. Скоро мисля да минем само на боди с къс ръкав, а долу нищо, но нека стане по-горещо. Все пак няма две седмици още. Прозореца е винаги отворен, даже и през нощта. Климатик пускам на 26-27 градуса, следобяд като напече в стаята.
За сега ползвам кърпички на памперс и съм доволна. Имам и един пакет water wipes, но не съм ги пробвала все още.

Пиете ли някакви витамини за кърмачки? Чудя се какво да си взема Rolling Eyes

Май всички вече се сдобихме с бебчета Heart Eyes

# 632
  • София
Прегнакеър пия аз, а с миналата бременност пих джеймисън. Имаха голяма опаковка от 100 хапчета и беше много изгодна, но я спряха. Но не съм много сериозна, въпреки, че знам колко бързо и лесно се изтощава организма от кърменето.

# 633
Момичета мисля че на бебо му се появява млечница, езичето му е побеляло. Някой от вас има ли вече опит с това?

Смесете сода  бикарбонат с мед и мажете езичето и вътрешната страна на блузките, ако и там има беличко. До 2 дни няма да има и помен

# 634
Момичета мисля че на бебо му се появява млечница, езичето му е побеляло. Някой от вас има ли вече опит с това?

Смесете сода  бикарбонат с мед и мажете езичето и вътрешната страна на блузките, ако и там има беличко. До 2 дни няма да има и помен
Не мисля,че е удачно мед да се маже на новородено при положение, че е силен алерген.

Смесете сода  бикарбонат с мед и мажете езичето и вътрешната страна на блузките, ако и там има беличко. До 2 дни няма да има и помен
Не мисля,че е удачно мед да се маже на новородено при положение, че е силен алерген.
има си мазила точно за това изписани от лекар

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 10:02 от AnMary

# 635

И според мен меда не е удачен вариант. Има много информация за меда и деца до 1 годинка.

# 636
  • София
Проблема с меда не е до това, че е алерген, а по-скоро до бактерията причиняваща ботулизъм, с която бебешкия стомах (под годинка) трудно би се справил.

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 17:05 от ditmade

# 637
Езичетата на бебетата много често са бели, но това не значи, че имат млечница.
Не мажете с мед, сода и подобни.... няма да ги готвите тези деца, ако има нужда, лекар ще предпише лечение.

# 638
Някой ползва ли бял шум за бебока си ,ние бяхме на фотосесия и там пусна фотографката бял шум като ми обясни че много успокоявало бебчета по време на сесията.Днес изтеглих приложение и пуснах на малката спа спокойно,но дали е от това не знам.

# 639
  • София
Не пускам нещо специално, но като работи сушилнята или миялната доста добре им се отразява. С баткото имах приложение, сега просто ползвам уредите вкъщи. А и на люлката има вибрация и жужене, та и това действа.

# 640
  • WonderLand
Cry Снощи ме нападнаха гъбички от тъпия антибиотик Cry Сега трябва да си ги влача докато не паднат конците и не се затвори разреза напълно. Много ме е яд, че късно се сетих да взема пробиотик, чак на втория ден от антибиотика, а никакво лечение не може в момента, само Канестен отвън. Някойя от вас борила ли е гъбички толкова скоро след раждането, нас даже не са ни изписали още от болницата.

# 641
Някой ползва ли бял шум за бебока си ,ние бяхме на фотосесия и там пусна фотографката бял шум като ми обясни че много успокоявало бебчета по време на сесията.Днес изтеглих приложение и пуснах на малката спа спокойно,но дали е от това не знам.

Сушоара е най-добрия ми приятел😂😄, действа безотказно.

# 642
  • София
Моето бебче е доста разсъблечено. През деня е по боди къс ръкав и надолу голичък или с ританки. Оставям го и по 2 часа само по памперс в горещините по обяд. Ако е студено като онзи ден - с дълъг ръкав боди и панталонче. Много му е жега иначе и не мога да го навличам, а и няма нужда. Simple Smile

# 643
Cry Снощи ме нападнаха гъбички от тъпия антибиотик Cry Сега трябва да си ги влача докато не паднат конците и не се затвори разреза напълно. Много ме е яд, че късно се сетих да взема пробиотик, чак на втория ден от антибиотика, а никакво лечение не може в момента, само Канестен отвън. Някойя от вас борила ли е гъбички толкова скоро след раждането, нас даже не са ни изписали още от болницата.
В нощта на раждането ми взеха МБ и след няколки дни излезнаха пак гъби. След като не изписаха док каза да си продължа макмирор, това 5ти ден след раждането. Сега продължих с циктридина глобули, за подобряване на еластичността. Слава богу бебка нищо й няма от моите гъби. Обаче кати ставам по 3-4 пъти през нощта не знам дали има ефект от тях.

# 644
Като им паднаха пъпчетата на вашите бебчета, остана ли вътре малка коричка или си бяха чисти пъпчетата?

Общи условия

Активация на акаунт