Криминални досиета

• 423 013
  • 6 933
  •   6
Отговори
# 1 020
Затова пък току осъдят някой невинен да лежи десетилетия в затвора. Наскоро гледах епизод за един мъж, 25 години бил в затвора за убийството на жена му, без да е виновен. Пак добре, че не е бил със смъртна присъда.

# 1 021
  • София
Не ме учудва. Миналата година ходих на заседания в съда за едно дело, наказателно, за тежко престъпление, та някои от полицаите, работили по случая, се явиха в качеството на свидетели. Повечето бяха много зле, говориха страшни глупости, някои даже не помнеха коя година се е случило това.

# 1 022
  • София
Не мисля, че в общия случай са невежи, защото вече като го гледаш на филм е много лесно да свържеш точките. На мен на СІ ми прави впечатление "Първите 24 часа", а и по други случаи като обясняват колко работа вършат, която не се вижда - ходят от врата на врата, провеждат някакви странни и дори безумни разговори с всякакви хора, ровят из разпечатки, чакат със седмици и месеци резултатите от доказателствата.
Джо Кенда е впечатляващ персонаж, има и един друг, на когото не му помня името Детектив убийство. Има интересно чувство за хумор.

# 1 023
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз пък се чудя какви са тия полицаи, бе.
Къде е закона, къде е реда.
Скрит текст:
От ID канала(и не само оттам, де) съм останала с убеждението, че са безумно невежи, незаинтересовани и претупващи работата си. Задгърбващи явни сигнали и следи, не вземане на отпечатъци, доказателства и очевидни неща под внимание. Беше ми направил впечатление един случай в който бяха приели, че жертвата е загинала в катастрофа, а такава нямаше, дрехите бяха съблечени и закачени на мантинелата, нямаше следи от птп, а те май даже обсъждаха, че е самокатастрофирала, а колата и беше здрава, жертвата беше покрита с нещо, цялата в кръв, оставена посредата на пътя, като преди това се е водела изчезнала. Нещо такова беше, не помня всичко, даже много малко помня, но разследващите бяха стигнали до безумни заключения на база изследване на местопрестъплението игнорирайки очеизвадни улики. Струва ми се, че блюстителите на реда и магистратите им са не по малко психясали от психопатите, които уж преследват и наказват. Нелогични присъди, много ниски и леки.
Абе, безумна работа отвсякъде.

преди години, в реката около Лом, бяха намерили момиче, обявено за изчезнало преди седмица.
с ръце, вързани зад гърба и завързан за краката камък.
при нас се чу, че е обявено за самоубийство от любов.

# 1 024
Не мисля, че в общия случай са невежи, защото вече като го гледаш на филм е много лесно да свържеш точките.

В конкретният случай (Dahmer), не е било толкова трудно да се свържат точките. Абсолютни идиоти, които ако са си свършили работата както трябва, много животи са щели да бъдат спасени.

# 1 025
Доколкото помня, в един момент полицията е дошла до дома на Дамър, но дори не са влезли да огледат. И още в началото са се оплаквали деца/младежи, но и на тях не са обърнали внимание.

# 1 026
Да, именно когато са върнали 14-годишното в домът му. Пропуснали са разлагащият се в спалнята му труп.
Апартамента му е смърдял на мърша постоянно, затова е имало хиляди обаждания. Не знам как полиция не разпознава, и не се досеща от какво може да е тази миризма...

# 1 027
Нашите са същата история. Едно мое жилище, в което не живеех, беше ограбено. Почти нищо нямаше в жилището, крадецът беше награбил един телевизор, който ни беше домързяло да изхвърлим. Не съм подавала кражбата в полицията, защото не виждах смисъл. Обаче, оказа се, че са заловили крадеца при друг обир и той е признал и за телевизора. Започна се едно ходене в полицията, писах обяснения откъде е въпросният телевизор, предлагаха ми и да го съдя. Накрая, след като бях забравила отдавна за случката, получих писмо от прокуратурата, че въпросният наркоман е ограбил няколко апартамента, в един от тях си е оставил и обувките, но няма основание да бъде осъден. Толкова.

# 1 028
  • Далечният изток
Не може да са ти предложили да го съдиш ти.
Тези престъпления се преследват от държавата, сиреч обвинението се повдига от прокуратурата. Ако се стигне до наказателно дело, може да пожелаеш да те конституират като граждански ищец и частен обвинител.
Сори за офф топика.

# 1 029
В случая с Дамър - как по дяволите обучени хора оприличават момче на 14г. на деветнадесетгодишен младеж и го приемат за любовник на друг по възрастен мъж. Избягал чисто гол, упоен, дезориентиран, не на себе си и те го връщат в апартамента на чужд човек, който твърди, че му е любовник. Дефакто в случая те са съучастници в убийство.
Има и други подобни случаи по ID, тоя също са го излъчвали там и се питам как не ги е срам да афишират невежеството и безхаберността си.
Някои разследвания звучат абсурдно, а достигнатите изводи налудни. Американците са безапелационни психари, сите вкупом.
Проблема на съдебната и изпълнителната власт е че не зачита човешкия живот, не го цени и не наказва подобаващо отнемането му. Не само в Америка.
В България хора лежат в затвора за кокошкарски истории и за кражба на обувки, а убийци се освобождават с условни присъди, ако изобщо стигнат до съд.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 22:20 от Джаста Праста

# 1 030
В сериала не беше показано, но после четох, че е имало и линейка при 14-годишното, но тези двамата идиоти са я отпратили въпреки съветите на лекарите да вземат детето в болница.

Цитат
As depicted in episode 2 of the Netflix series, Tracy was not Dahmer's first victim to escape: In May 1991, Cleveland's daughter and niece found Konerak Sinthasomphone, a 14-year-old Laotian boy, in an alley, naked and in distress. Nicole Childress, Cleveland's niece, called 911, who sent officers and an ambulance.

But Dahmer arrived on the scene as well, advising officers that Sinthasomphone was 19 and that the two were romantically involved. Dahmer explained that Sinthasomphone, who did not speak during the interaction, was drunk and that they had had a fight. Paramedics thought Sinthasomphone needed treatment, but the officers disagreed and sent the ambulance away. Rather than probe further, the officers returned Sinthasomphone to Dahmer's apartment and left. Afterward, they radioed back to the precinct, amid laughter, "The intoxicated Asian male was returned to his sober boyfriend." One quipped, "My partner is going to get deloused at the station."

As it would turn out, Sinthasomphone was nonverbal because, before his escape, Dahmer had drilled a hole into the boy's skull and poured acid into his brain. After police returned him to the apartment, Dahmer killed him.

As soon as police left, Cleveland began calling repeatedly to ask for more details. She offered her daughter and niece as witnesses, but the responding officers indicated, "It was an intoxicated boyfriend of another boyfriend…It wasn't a child. It was an adult." Finally, when Cleveland persisted, the officer replied "Ma'am. Ma'am. I can't make it any more clear. It's all taken care of. He is with his boyfriend, in his boyfriend's apartment… I can't do anything about somebody's sexual preference in life." In the incident report, the officers reportedly deemed the situation a "domestic squabble between homosexuals."

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 20:26 от Elunaria

# 1 031
Съгласна съм за американците, че са бая откачени. У нас за щастие няма такива изроди чак.
Прави ми впечатление колко много случаи има на убити роднини/съпрузи заради застраховка живот. И масово полицаите разказват, как убиецът още в същия ден на смъртта звъни на застрахователите и пита кога ще получи парите.
Също много случаи, искат да се разделят с партньора си, но не се разведат като хората, ами го убият, защото например били религиозни и не вървяло да се развеждат, или да не плащали издръжка!?!

# 1 032
Не може да са ти предложили да го съдиш ти.
Тези престъпления се преследват от държавата, сиреч обвинението се повдига от прокуратурата. Ако се стигне до наказателно дело, може да пожелаеш да те конституират като граждански ищец и частен обвинител.
Сори за офф топика.

Следователката ми предлагаше да го съдя, за да ми заплати телевизора. Въобще не съм се занимавала.

# 1 033
В случая с Дамър - как по дяволите обучени хора оприличават момче на 14г. на 19г. младеж и го приемат за любовник на друг по възрастен мъж.

Специално за възрастта мога да повярвам, че са ги мислели за по-големи през 80те. И сега ако видите записи от 80те от някое училище, 14-15 годишните изглеждат като 18 годишни абитуриенти, а 18 годишните изглеждат като 30 годишни.

# 1 034
Те са полицаи, защо не са поискали документ за самоличност. Айде момчето е било голо, ами смахнатия убиец ги води в апартамента, там са дрехите, защо не са поискали някакъв документ. Освен, че са слепи, явно и обоняние са нямали. Там е воняло нетърпимо. Но и без документ е видно, че дезориентиран човек има нужда от помощ, защо линейката не го е отвела, а са го върнали при палача му. Дори и първоначално да го сбъркат с по голям, има вероятно физически белези/показатели, които сочат предполагаемата възраст. Не говорим за облечен, фризиран и напомаден младеж, който се е спретнал така, че да изглежда по голям, а за голо, малко и беззащитно момче. Не може да са толкова слепи. Ако човек е гримиран, облечен с подходящи дрехи и с подходяща прическа първоначално окото се подлъгва, но за голо и уплашено момче, едва ли. Ако говорим за възраст между 20-25г. или дори между 20 и 30г., може и да се заблуди човек, но между 14г. и 19г. разликата във физическото развитие е видима, особено при голо мъжко тяло, а и те(полицаите) не са хванати от гората, предполага се, че са поне малко обучени, пък медиците още повече.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 22:20 от Джаста Праста

Общи условия

Активация на акаунт