Криминални досиета

• 538 877
  • 11 818
  •   45
Отговори
# 11 220
Аз редовно подавам сигнали, ако нещо не ме удовлетворява...това означава ли, че за вас е нормално да бъда убита. Чат пат и покрай работата настъпвам опашката на котката...
Тоест според вас аз мога да бъда мишена...ако аз живеех с такава нагласа, да съм луднала в някоя хижа....
За да убият или поне да те заплашват трябва много повече от сигнали, като:
1. Да имаш власт, с която да пречиш на далаверите на някого.
2. Да имаш бизнес, който искат да ти вземат, а ти да се дърпаш.
3. Да си намерила доказателства за далавери на власт-имащите и да искаш да ги разгласиш.

Как се стига до "да те (у)бият" или как се работи в прокуратурата (по Иван Гешев):
1. Опитват се да те корумпират, ако не стане:
2. Да те компроментират, ако не успея
3. се стига до да те (у)бият.

Източник, 24 ч. 2109 г. https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/6708583

# 11 221
Радев и той се из*ка върху ситуацията. Някакъв безумен цирк е цялото това разследване, ако въобще може да бъде наречено като такова.
И медиите, които обичайно спят сега се юрнаха да предават версиите на всеки, от психолози до филанкишията.
Никой не се замисля, че става дума за хора с близки, семейства и приятели, които всеки ден стават свидетели на този безумен водовъртеж от измислици, политически фантасмагории и тънки сметки.

Полицията обаче е за бой, изключително зле свършена работа отново. За сеирджиите от селото пък да не говорим, това им е събитието на века.

Колко души си заминаха, и никога няма да разберем какво наистина се е случило.

# 11 222
Също смятам, че нарочно сбогуване е срещу камерата- смях и прегръдки, не кавги...

# 11 223
Аз не разбирам, защо търсите логика в действията на хора, които са живеели живот, абсолютно несъвместим с вашите/моите възприятия.
Все едно за пръв път чувате за фанатици, с некритичен ентусиазъм към вярата, което неминуемо води до нерационално поведение.

# 11 224
В Дир бг са качили смразяващия запис.

Какво точно му е смразяващото?

А, цитирам Дир, не са мои думи 👍

# 11 225
Изчетох ви. Изгледах и записите, без да слушам пресконференцията. В заключение мога да кажа това:
Не мога да повярвам колко лесно манипулируем е средностатистическият човек, каквито всички ние тук сме! 🤦‍♀️ Пускат един запис и казват: ей ги тия самоубийците, сбогуват се, понеже ще се гърмят! И народът дружно започва НАИСТИНА да вижда едни изкукуригали, които се сбогуват, защото ще се гърмят! Ако обаче си направим следния експеримент: представете си, че не знаете НИЩО, ама абсолютно нищо за тези хора! Пускат ви запис и ви питат: какво виждате на записа? Колко от вас ще отговорят: самоубийци, които се сбогуват? Ще ви кажа моето мнение: николко! Защото реално на този запис абсолютно нищо НЕ насочва към самоубийство! Нито поведение, нито нищо, напротив - хора, които се смеят и си благодарят, че са работили заедно. Точно както хиляди други хора по света, приключващи даден етап от живота си и започващи следващия, а не гърмящи се!
В нашия случай е напълно нормално обаче масово да се мисли, че тези са самоубийци. Защо ли? Елементарна психология: не си мисли за зелен лимон! 😉 Мисля, че по-ясно от това няма накъде. Жал ми е само за детето. Другите кой в какво се е забъркал, все тая. Платили са си цената.

# 11 226
А тази рейнджърска организация в коя от посочените хипотези попада? Заградили малка част от гората около хижата, пари нямат, сигнал подавали ли са?

# 11 227
Нашите институции са потресаващо некадърни и има десетки доказателства, може би стотици.
Не знам какво Ви кара да мислите така. Убедена съм, че има добри специалисти в службите, но все пак такива престъпления в България не се случват често. Както казах, в темата сме коментирали много случаи от къде ли не и далеч не всички са разкрити, а не е като да са разследвани от нашите служби.  Освен това полицията никога не разкрива всичко пред медиите докато не приключи случая. Дава се от време на време някаква информация,  но никога всичко.  Тук спекулираме, предполагаме, анализиране наличната информация, но да вярваме, че това е всичко, с което полицията разполага и знае, е наивно.

# 11 228
Добре де, обяснете ми като на 5-годишно:
Кое в записа/записите доказва самоубийство?
Защото до вчера беше "сигурно, със сигурност", че Калушев е заподозрян за убийството на първите трима.

# 11 229
От пресконференцията

"Много близък роднина на едно от лицата сподели с нас, че в последните месец-два е споделяло, че има страшна психическа нестабилност в сдружението и отчаяние от действителността, целите които са са поставили, изпълнението което действат, отношението на държавните органи към тях, отношението на техните спонсори към тях, и те не виждат смисъл за продължаване на тяхното сдружение, на дейността на тяхното сдружение и техния път. Роднината ни сподели, че още тогава това лице е споделяло, че смъртта е изход и са коментирали многократно. Много са се надявали и са увещавали да се стабилизира, да намери своето своята цел и посока, че да не посегне на себе си. Никой не е смятал, че могат да го направят чак такава постъпка да има повече от едно починало лица."

Така и не разбрах тези хора с какво са се занимавали конкретно, с което да променят действителността. И спонсорите спряли кранчето. Държавните органи и те се били държали с отношение към тях. А бе искали са да променят действителността в България, ама не успяха. Жалко.

Този случай ако не друго ще остане в книги по криминалистика, ако изобщо се пишат вече такива.

# 11 230
Чудно ми е, тези, които мислят, че мъжете са убити от мексиканската, дървената, политическата мафия и т.н., не се ли замислят, че ако тези хора са били следени/преследвани от друг автомобил и след това гръмнати, то след като са били засечени на толкова камери, включително и лични, да се е видяло, че има автобомил, който кара постоянно зад тях и ги следи.
Карал е по маршрут Петрохан-Бързия-Вършец-Враца-Околчица. И е влязъл във Враца, а не избрал околовръстното на града. Движил се е по главния път.
Вероятно на камерите може да се види как е шофирал. Дали е спазвал ограниченията или е карал бясно, сякаш бяга от някого.

# 11 231
Понеже днес нямах време до чета, вярно ли е че бащата е написал до БТВ във вайбър, че мнението му за ИК не се е променило? Astonished

# 11 232
А тази рейнджърска организация в коя от посочените хипотези попада? Заградили малка част от гората около хижата, пари нямат, сигнал подавали ли са?

най-вероятно в т. 3 - намерили са доказателства и са щели да ги огласят.
Пари имат от законен бизнес (знаем за поне двама от тях). Сигнали са подавали много, това е от пресконференцията. Заградили са имот, който са купили (демек техен).

И ги отстраняват по списъка на бившия главен прокурор Гешев, явно не са се корумпирали, след това ги омаскариха и накрая ги "самоубиха". Апропо, не чух за 4-те планински джипа, които са били там привечер (това означава преди избухване на пожара и самоубисйтвата).

3. Да си намерила доказателства за далавери на власт-имащите и да искаш да ги разгласиш.

Как се стига до "да те (у)бият" или как се работи в прокуратурата (по Иван Гешев):
1. Опитват се да те корумпират, ако не стане:
2. Да те компроментират, ако не успея
3. се стига до да те (у)бият.

Източник, 24 ч. 2109 г. https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/6708583

# 11 233
Tino,

Ти да си чул/видял(а) смислени и подробни разяснения от властите досега?
Откъде знаеш, че няма друг автомобил??

# 11 234
  • Другата България
Добре де, обяснете ми като на 5-годишно:
Кое в записа/записите доказва самоубийство?
Защото до вчера беше "сигурно, със сигурност", че Калушев е заподозрян за убийството на първите трима.
Точно това писах по-рано - ако този запис доказва нещо със сигурност, то е именно, че Калушев не е физическия убиец на тримата. Въпреки, че ако навлезем в теорията на конспирациите, то нищо не пречи да се е върнал с кемпера по-късно вечерта, да ги е самоубил и отново да е поел към Околчица. Blush То тогава времето тук беше едно приятно за такива воаяжи.....
Иначе, на въпроса ти - нищо не доказва самоубийство.
Едни хора си благодарят, и си обещават да се видят....някъде, някога.
Това се вижда на камерите.

Общи условия

Активация на акаунт