Криминални досиета

• 420 989
  • 6 888
  •   2
Отговори
# 600
Кой е психиатъра?

Да, социопатите са вменяеми, шизофрениците обикновено не. Каква е Кристина ние не знаем. Аз само твърдя, че ревността сама по себе си не е причина.

Никой не е затрахован, особено  в годините до 35, че няма да стане шизофреник и затова аз лично не раздавам присъди, но чудно ли е, че мъжа в случая е толкова странен образ? Ей това е интересното, много ми е тъмен и мътен.

# 601
А психиатърът, противно на всякаква етика, обсъжда детайли с бг мами...

О, да, не само той, а и разследващите полицаи! Всяка бг мама може да отиде и да ги пита и те с охота започват разкази с подробности и детайли, само дето и на филмче не им го показват. Чак се учудвам, че не са попитали за линк за темата, че лично да ни обяснят за какво става въпрос. Трагедията е жестока, нечовешка, но аз към тази майка изпитвам безкрайно съжаление. Дано да е отключила завинаги заболяването и да няма нито секунда проблясък в главата, защото осъзнае ли какво е направила, как се живее, как се понася...

# 602
Какво значи - те не го контролират? Утре пак може да убие, щото "не го контролира". Да се прецени от специалистите и затвор или психиатрия под строг режим до края на живота.

Природата ни е създала инстинкти, с които да защитаваме и пазим поколението си на всяка цена. След като тази жена е извършила нещо немислимо за всяка една майка, за мен означава, че при нея има много сериозен проблем над който тя няма контрол. Съгласна съм с теб, че въпреки това трябва да остане под строг контрол, за да не се допусне ново убийство.

# 603
Това за планираното убийство някак не ми се връзва с психологическия профил на Кристина. Лабилните хора не умеят да планират така детайлно престъпление. Те по-скоро биха планирали самоубийство и направили няколко опити преди реализирането му.
Съгласна съм с твърдението , че изродите не винаги изглеждат такива. Да вземем един Чикатило например, който в личния си живот изглеждал толкова добродушно смотан, че никой не би повярвал , че би убил и муха. Но...всички знаем що за чудовище е бил.
Кристина изглежда , а и е имала признаци на дълбоко депресиран човек. Нелекуваната СРД може да доведе , до много тежки последици, особено ако е била предразположена към ментални заболявания. За мен фактът, че е определяна , а и то се вижда от снимките в профила, като занемарена, мързелива и трудно намираща си работя. Това, че не е искала да излиза, че е лежала и искала да спи, говорят много за депресивното ѝ състояние.

# 604
  • Другата България
Привет от мен.
По случая с Кристина, понеже е от родниями град и имам близък досег до нея, включително до психиатъра, който е посещавала - Кристина няма шизофрения.
Вероятно е със следродилна депресия.
Но е вменяема.
Няма и е нямала симптоми на друго сериозно психично заболяване.

Скрит текст:
Накратко историята - само след няколко месеца връзка се омъжва. После ражда децата. Обаче мъжът и си е типичният Сандански коцкар и връзката им е типичната санданска връзка - тя гледа децата и излиза по кафета и на клюки, той запива с приятели редовно и съботата, по малките часове, се развява с малките, половосъзряващи дами.
Луда ревност тресе жената, обаче тя е напълняла, погрозняла , не може да си намери работа и става истерична, досадна и много ревнива. Мъжът и вече не я иска (класика). Започва ходене при психиатър с твърдения за домашно насилие. Само че психиатърът изобщо не вижда в лицето на Криси жертва на домашно насилие, а по-скоро жена, която е бясна на мъжа си и иска да отмъсти. Следва жалба срещу мъжа за домашно насилие (в последствие оттеглена). Да, ама мъжът все повече не я иска и все повече хойка. Криси си заминава при техните с децата.
Удря го по слабото място. Той си иска децата и започват заплахи, че ще и ги вземе. Не става. Тогава той и предлага да се приберат, ще се промени. Прибират се вкъщи с децата, ама след седмица съпругът пак хойка.
И тогава Криси планира перфектния план.
Планира. Защото тя е планирала да заколи децата си и е действала по плана.
Заключва входната врата, за да не могат да излязат или да влезе някой друг.
Започва с малкото, взима кухненски нож и започва да реже вратлето. Мисля има около 18 забивания на ножа и дялкане. Коли, коли, не става. Взима сатъра и довършва детето.
През това време голямото пищи и се моли. Тича по стаите, тя го гони. Хваща го - пак надупчване на вратлето и дялкане.
Ха, кажете ми сега - ако е психотичен епизод, в момента, който осъзнаеш, че си държиш детето и го наръгаш първия път с нож, няма ли да се стреснеш и да дойдеш на себе си?
А ще планираш ли убийството на децата си, при психотичен епизод?
Да, тя съвсем съзнателно е планирала убийството на децата си, извършила го е по план, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвите начин. За да накара мъжът и да страда. Защото вече не я иска, тогава ще страда. Тоест, тя е била вменяема. Не е имала психотичен епизод, който да предполага невменяемост, нито убийството е извършено в момент на афект, а е било пак казвам - планирано.

Познавайки манталитетът на санданските отчаяни съпруги, както и след разговори с психиатърът, както и някои от разследващите полицаи, съм напълно склонна да вярвам, че да - тя е имала следродилна и може би клинична депресия, но това не е психично заболяване и тя не е невменяема.
Съпругът и не я е тормозел и в това съм 90% сигурна. Просто е кръшкал и не я е обичал и желаел.
И ще бъда бясна, ако при всичката тая фактическа обстановка, накрая и залепят някоя шизофрения и я тикнат да се лекува, вместо да я заключат, за да живее докрая на дните си с мисълта за това какъв изверг е.
Този "близък досег" е явно толкова близък, че и психиатъра, и самата тя ти е разказала в и с детайли всички подробности от престъплението, така "цветно" е описано.
Наистина ли мислиш, че някой ще "върже" на това?
Чудя се понякога до каква степен се подценява интелигентността на аудиторията, пишеща и четяща тук.
Те психиатрите и убийците си разказват ей така, на хора с "близък досег" - едните за пациентите си, другите за намеренията си....

И ако това са "коцкарите" на Сандански.....Joy извинявам се, ама този мъж поне в моите представи е много далече от коцкар. Визуално като го гледам.

# 605
Да не се бърка плейбой с коцкар. Wink
Да си "курв@р" не се изисква да си хубавец. То като му е в кръвта на човек, няма значение външния вид. Сега дали и кой му се вързва е друга бира. Но за всеки влак си има пътници.
Малко ми е странно психиатър и разследващи да изнасят инфо от "кухнята". Поне не и на случайни хора. Поначало трябва да се съобразяват с "професионалната тайна", друг е въпроса доколко го правят.
Ако описаното от КРР е вярно в частта за начина на извършване на деянието, говори за хладнокръвност и желание за постигане на резултата на всяка цена. Това обаче от своя страна навява мисли за вменяемост, не за" сляпа лудост". Прекъсването на живота не е станало с един удар, с едно действие, а с поредица от такива и то на две лица. Но на себе си не е посегнала. Странно. Голяма част от т. нар. "луди" имат способността да различават кое е добро и кое лошо и съзнават кое действие не е редно. Не знам при нея кое е това, което не и е позволило да осъзнава действията си и да ръководи постъпките си. Та тя ги е заклала децата си сякаш са агнета и то съвсем целенасочено. Ох, Боже. Егати ужаса.

# 606
Пълен изрод е тая, тя ще си гори където трябва, като му дойде времето.
Хайде да сменим темата, не заслужава да се пише дори за нея.

# 607
  • Другата България
Това нещо
Цитат
Започва с малкото, взима кухненски нож и започва да реже вратлето. Мисля има около 18 забивания на ножа и дялкане. Коли, коли, не става. Взима сатъра и довършва детето.
През това време голямото пищи и се моли. Тича по стаите, тя го гони. Хваща го - пак надупчване на вратлето и дялкане.
е разказано от първо лице, ед.ч.
Наистина ли някой вярва в него?
В смисъл, дори и да е така, което не твърдя, че не е, поднесено по този начин.....всеки сам си преценява на какво да вярва.
Да не говорим, че свидетели няма, а разказите на обвиняемата следва да не са обект на такава информираност на широката общественост.
Наистина стана гадно, аз няма да коментирам повече.
Факт е, че две деца ги няма, това е трагичното.

# 608
Тази гнусотия е сътворена от извратената фантазия на съфорумката според мен. Едва ли разследващите това го разказват на кафенце със санданските клюкарки. Ако съфорумката не е такава, а е свързана професионално по някакъв начин със случая, още по-зле, но не ми се вярва.

# 609
Съфорумката е нещо като светски репортер и кандидат-инфлуенсър. Възможно е да има близки сред роднините на бащата и те така да са разказали с подробности. Тяхната версия разбира се.
За мен все още е нелогично това, че първо отиваш да извикаш полицията, а не разбиваш вратата, за да окажеш евентуално първа помощ. Все пак става дума за майката на децата ти и децата ти. И как след разбиването на вратата , агресивен и първичен човек, като Трайков първо не е скочил да раздруса жена си. А той дори не я е погледнал.
Не казвам, че той е убил децата просто самото му поведение ми е изключително странно.
Става скандал той излиза , после тя ги убива той се връща вижда , че е заключено и вместо да разбие вратата отива в полицията..

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 14:52 от BaDBluEeYeS

# 610
.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 15:51 от Florentina

# 611
Даже не отива в полицията, а звъни на майката и бащата на Кристина да дойдат и влиза с тях. После някой от тях звъни на полицията.

# 612
  • София
То свидетели  няма, но има протоколи от оглед на местопрестъплението и от аутопсията на децата. Явно човек с достъп  до тях е писал тук.
Жалко за дечицата, възрастните все ще се оправят - живи са.

# 613
  • Другата България
Сигурно в тях пише как "голямото пищи и тича по стаите, молейки се, а майката го гони със сатъра, след което го хваща и го дялка"?
Хичкок пасти да яде, майки четат тука....Imp

# 614
То свидетели  няма, но има протоколи от оглед на местопрестъплението и от аутопсията на децата. Явно човек с достъп  до тях е писал тук.
Жалко за дечицата, възрастните все ще се оправят - живи са.

Според мен това е пълен абсурд. Първо, хората с такъв достъп все би трябвало да имат нещо в главите и второ, едва ли са стотици, а този форум не е баш анонимен... Някой толкова глупаво да си плюе на професията?

Общи условия

Активация на акаунт