Криминални досиета

• 590 978
  • 7 095
  •   2
Отговори
# 6 540
  • Glasgow
Понеже сега на Острова тече публично изслушване за това масово убийство от миналото лято, което даде тласък на протести, които ескалираха в сблъсъци с полиция, споделям тук, не намирам нова информация в медии на български, тук е синтезирано. Миналото лято проблемен ученик, изключен от училище и с няколко предишни прояви на насилие нахлува в сграда, в която има дневно парти за малки момиченца, убива 3 от тях, ранява още 8+ двама възрастни, искал е да убие всички, но те успяват да избягат. Когато полицаите идват го намират над трупа на едното момиченце, той казва, че е много щастлив, че тези деца са мъртви. Осъден е до живот с право на изслушване за помилване след 52г, съдията казва, че това е така единствено защото е бил на 17г по време на престъплението и по закон не може пълна доживотна, но надали някога ще излезе. Той за тази година в уж строг затвор вече успя да вкара охранител в болница, нападнал го с вряла вода
Сега текат изслушвания, които ще са няколко седмици, дали това е можело да бъде избегнато, защото няколко агенции и социални са се занимавали с него преди това убийство, но май само са го прехвърляли един на друг, толкова тежък случай е той.
Последните дни бяха изслушванията на родителите, толкова е тъжно, такива малки хубави момиченца. Да си изпратиш детето на лятно занимание и да не се върне повече😓 едно от момиченцата е с над 122 прободни рани. Майката на едното казва, че е било срамежливо и е помолило майка си да стои с нея за деня, но после се отпуснало и и казва да си ходи, тя не може са преживее че не е останала.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/ubiystvo-sautport-detsa-prisada/ … a%2F33287217.html

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 15:14 от Jokerr

# 6 541
Последната история е покъртителна ,днес се сетих отново за детето ,което падна в Несебър ,имам син на 9 годинки,които също обожава морето и сърцето ми плаче за това дете и тази майка .

# 6 542
  • Glasgow
Дубайските власти много добре знаят кой и какво е направил, но няма да търсят сметка на местни заради християнка, която проституира. Просто е.
Не съм си и помислила, че ще си изгубят съня, но все пак - международен отзвук има. Все нещо ще трябва да изнесат.

Според мен нищо няма да изнесат. Шумът в социалните мрежи е точно това - шум. Международен отзвук би имал някакъв смисъл, ако медиите направят разследвания и покажат историите на други пострадали, ако хората се оттеглят от там - да намалеят или направо спрат екскурзиите, да се изтеглят един-два големи бранда, да се изискат на правителствено ниво някакви гаранции за сигурност на пътуващите сами жени... Не само че нищо от това няма да се случи, но и нито една бръмчалка (включително и българските) няма да спре да пътува "На Дубай", защото всичките се имат за неотразими и безсмъртни, и че на тях "това" няма да им се случи... Пък и дубайците плащат доволно, та пострадалите да си затварят устата.
BBC са пуснали филм разследване, за смъртта на друго момиче в Дубай, официално самоубила се, млада жена от Уганда, разследват как се стига до там, как ги лъжат със съвсем различна оферта за работа (продавач в супермаркет мисля това конкретно момиче), там им взимат паспортите и започват да ги трафикират. Имало и част с тези porta potty партита, и изобщо не им плащат сумите, за които преди съм чела, десетки хиляди съм чела преди, за разни гнусни фетишистки извращения, но тук са съвсем по малки суми. Това момиче е пускало из социалните си мрежи снимки от луксозни места, а реално са живеели в дупка, понякога 50 момичета на едно място (виждала съм такива видеа, но с мъже от субконтинента, работещи в Дубай, индийци, пакистанци, бангладешци, десетки по разни легла на етажи, перат на ръка, готвят си на смени) . Не съм го гледала още, само четох резюмета
https://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/n12t256jg/eye-investigations-death-in-dubai

# 6 543
  • при късмета
Община Дупница обяви смъртта на изчезналия преди 5 г. Янек Миланов и издаде акт за смърт. Това стана след молба от брат му Марио Миланов до Районния съд в Дупница. На 31.07.2020 г. след 22:30 ч., Янек Михайлов Миланов, роден на 10.06.1977 г., напуска жилището си в гр. Дупница, като след този момент повече не е видян от никого и няма известие от него. Били предприети действия по издирването му, но до настоящия момент не е намерен.
На основание Определение на Районен съд Дупница, съдът е постановил да бъде извършено разгласяване на молбата на Марио Миланов за обявяване смъртта на Янек Михайлов Миланов, за който няма вест от 31.07.2020 г. Братът иска да се обяви смъртта на Янек и да се постанови съставянето на надлежен акт за гражданско състояние за този факт.
За последно Янек бе засечен да се качва в колата на Васил Капланов - Каплата, но разследването досега не е установило това да има нещо общо с изчезването на мъжа.

От 24 часа

# 6 544
За Янек писах и аз по-рано в темата. За съжаление, това е! Няма воля, няма желание да се реши този случай. Цяла Дупница знае кой е виновен, с кого е видян за последно преди да изчезне. Сещам се за бургазлията, който беше рязал на парчета няколко човека и се чудя колко ли хора са "скрити" по този начин. Къде ли е Янек и дали някога ще има справедливост.

Но и се чудя с какво са го прилъгали и изманипулирали да се качи в кола при Каплата.

# 6 545
  • Glasgow
А то може ли така да се обяви някого за мъртъв, ако нямат доказателства? Сигурно знаят нещо

# 6 546
  • Пловдив
Цитат на: Закон за лицата и семейството
14. След като изтекат пет години от деня, за който се отнася последното известие за отсъствуващия, съдът по искане на прокурора или на всеки заинтересован, обявява неговата смърт.
Обявяването на смъртта може да стане и без да е обявено отсъствието на лицето.

15. Когато някой е изчезнал при военни действия или при друго събитие, което дава основание да се предполага, че той е загинал, смъртта може да бъде обявена, ако са изтекли две години от прекратяването на военните действия или от събитието.

16. Съдът определя деня, а по възможност и часа на предполагаемата смърт.
При липса на противни данни за момент на смъртта се приема денят, за който се отнася последното известие.

# 6 547
  • Glasgow
Скоро в тези страници за интересни случаи имаше история за някакъв румънец дето тръгнал с влак за някъде си с двупосочен билет и не се върнал. Женен с деца. Обявили го за мъртъв, дори имало ритуал за погребение. Върнал се след 30 години без спомен къде е бил. Коментарите бяха топ "Пичът си е имал паралелно семейство, но като остарява втората жена го изритва и се връща при първата удобно с деменция😅".
ей този случай https://www.dailymail.co.uk/femail/article-14077413/Vasile-Gorgo … ania-missing.html

# 6 548
  • Пловдив
Да, и аз съм чувала за него в клиповете, дето ги слушам. Чак се зачудих дали е реален случай. Но може и да е.

Има и други (в света, за у нас не знам) обявени за мъртви и появили се живи - примерно Петра от Германия, която се скрила за 30 години от семейството си и живяла без документи.
Има и такива, които са обявени за мъртви и после се оказва, че не са умрели още тогава, а по-късно. В смисъл, много по-късно и на друго място, нямам предвид, че някой изверг ги е държал някъде дни, преди да ги убие.

Самото обявяване на смърт си предполага, че не се знае какво е станало с човека и се търси просто съществена вероятност да е умрял, щом го няма, но стават и грешки.

П.П. А, за един японец слушах. Те там си имали цял ритуал на "изпаряване" - когато някой реши, че мрази живота си или е станал за резил, не издържа повече, преследват го или изобщо - не му се живее вече така, изчезвал безвестно. Имало цели полумафиотски структури, които подпомагат полулегалния живот на такива хора - работа, квартира и т.н., естествено, относително мизерни. Имало и фирми, организиращи изчезването с багажа при нужда, което се правело обикновено през нощта. Така казват, аз не съм специалистка по Япония. Някои после се връщали, някои си оставали неизвестни и за близките си. Та имало един, дето така изчезнал, депресирал се, съборили му къщата, тъстът бил недоволен от него и не знам какво, ама много обичал жена си и и оставил писмо да не го търси; нямали деца. Тя и тя го обичала, но след няколко години го обявила за умрял и се омъжила пак. Нашият човек се върнал след десет ли, дванайсет ли бяха години и останал съкрушен, че тя вече е омъжена за друг. Викам си, от какви работи се съкрушават хората, все едно можеш да очакваш да изчезнеш завинаги умишлено, обаче цял живот жена ти само тебе да чака. Преживял го е някак, де.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 17:59 от Магдена

# 6 549
Попаднах на мн.интересен сериал по Нешънъл Джеографик за действителни случаи на идентифициране на отдавна намерени останки на хора. Казва се "Имената на мъртвите"

# 6 550
По ID Extra има много такива истории за изчезнали хора, впоследствие някои са идентифицирани по останките. Казват им Jane Doe - общо название за изчезнали и неидентифицирани хора.

# 6 551
  • Пловдив
Джейн Доу (Jane Doe), ако е жена, Джон Доу, ако е мъж.
Ако има данни или предположения за име, или някакъв "прякор" поради някоя особеност на дрехи и т.н., понякога и с него ги наричат - Принсес Доу (принцеса Доу) например беше един наскоро идентифициран труп на млада жена, открит преди години.

Не е за изчезнали, а за налични хора с неустановена самоличност. Мъртви обикновено, рядко с амнезия и т.н.

П.П. По повод въпроса долу се сетих да уточня - в Щатите ги наричат така. Иначе предаването аз не съм го гледала, но гледам клипове в Ютюб.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 22:12 от Магдена

# 6 552
  • Deutschland
Само за случаи в Америка ли става въпрос в това предаване? Звучи интересно, ще трябва да намеря някой епизод, макар че съм обявила бойкот на всички телевизии.

# 6 553
  • Glasgow
Може би се ползва това име и в други случаи, да се пази анонимност, помня че Анджелина Джоли първият път като подава жалба срещу Брад е под името Джейн Доу

# 6 554
  • Пловдив
А, да, то има и интересни статии за самия произход или по-скоро историята на употреба на името - наред с други подобни се е ползвало още в Англия преди векове за обозначаване на анонимен или средностатистически човек. Wink
Но конкретна утвърдена практика да се ползва като название на труп с неизвестна самоличност май има само в САЩ. Може да греша, но с такова впечатление оставам от клиповете.
Допълнително, за да ги отличават от другите Доу-та, ако нямат "прякор", им слагат номера или мястото на намиране като уточнение.

Общи условия

Активация на акаунт