Криминални досиета

• 435 706
  • 7 091
  •   2
Отговори
# 6 960
Магдена, е подобен перманентен аутрейдж и политическа коректност също не са присъщи само за българите Simple Smile) Както и коментарите '"само в  България" пак не са присъщи само за българите. Simple Smile))

# 6 961
  • при късмета
Ма ко, родител съм и не знам къде е златото между прекалено разюзданото и прекалено строгото отглеждане. Но тия въпросните не са били нито бити, нито мачкани, просто доста се наблягаше при тях на ученето по учителски. Бяха и умни и хубави деца. Тях съм ги познавала само ПРЕДИ да станат наркомани. Други пък съм познавала СЛЕД като станаха наркомани и познавам и жертвите им--целите им семейства и всеки около тях.
Точно това се опитах да обясня, че не е задължително да са бити, за да са налице другите показатели

# 6 962
  • Пловдив
Магдена, е подобен перманентен аутрейдж и политическа коректност също не са присъщи само за българите Simple Smile) Както и коментарите '"само в  България" пак не са присъщи само за българите. Simple Smile))
Така е, и според мен нищо на света не е присъщо само за българите или само за който и да било народ.
Скрит текст:
Освен коментарите "само в...", за тях не съм сигурна. Wink

# 6 963
ма ко, по принцип всичко е възможно, но хич не е задължително това да е налице. А защо внукът често е ходил в къщата на дядо си и баба си ? Тези насилници защо са го хранили с техните пенсии? Не ми звучи логично на мен...

# 6 964
Mandy Bo, приеми, че в този случай и дядото и бабата също са жертви на злодеянието на внука си…
Ами няма как да го приема, защото не е вярно. Нито по закон, нито по морал.

Колкото до коментарите “само в България”, сигурно мен имате предвид, понеже аз казах за средния българския гражданин, защото съм чела коментари под Фейсбук публикации и ютуб видеа за български случаи и всичките бяха с обвинения към жертвата. Нищо не извъртам, това са си моя наблюдения.

Чела съм и за много чужди случаи с коментари от други държави, там също се появява някой, който казва “сигурно на майката й е много тежко, затова е затворила сина си аутист в клетка и го е оставила да умре”… Ама в момента говоря за България, защото тук живея.

# 6 965
  • София
А защо внукът често е ходил в къщата на дядо си и баба си ? Тези насилници защо са го хранили с техните пенсии? Не ми звучи логично на мен...

Ти откъде знаеш кой кого е хранел? И защо изобщо е това чоплене и драматизиране? Нищичко не знаеш за никой от тези хора, освен как е приключила историята им - по най-гадния начин. Като си толкова жалостива, не ти ли е мъчно за майката на това момче, гръмнато от свекър ѝ - същият, който я изгонил години по-рано от великата къща с все децата ѝ, вдовица с две бедни сирачета (айде да попеем и ние с драматичните клишета)? Не ти ли е мъчно за дъщеря му, тя как ще живее занапред с мисълта по какъв зверски начин са си отишли родителите и племенникът ѝ? Познавала трима наркомани и в жълтурския сайт пишело, че и внукът бил такъв, та край, вече всичко ни е ясно. Давай да го канонизираме дядото с пушката и да се приключва.

# 6 966
  • при късмета
ма ко, по принцип всичко е възможно, но хич не е задължително това да е налице. А защо внукът често е ходил в къщата на дядо си и баба си ? Тези насилници защо са го хранили с техните пенсии? Не ми звучи логично на мен...
Ама кой казва, че дядото е насилник? Стареца си има изменения заради бившата му професия и възрастта, внука заради дрогата и ето ти резултата. За насилие говорим, когато нещо се повтаря във времето и става модел. Тук има престъпление. В единствено число, поради невъзможност да се повтаря. Няма насилник в картинката, нито от едната, нито от другата страна. Системно никой не е причинявал на другия тормоз. Е, ако се счита за тормоз шума от купоните на наркомана, то тогава и съсед може да упражнява такъв тормоз, на някой, който дори не познава, камо ли да му е роднина. Това не е квалифицирано като тормоз и насилие, а само като нарушаване на реда

# 6 967
  • Пловдив
Така е - нищо не знаем всъщност, освен за самото убийство. Всички си съчиняваме по картинка.

# 6 968
  • Варна
Хора, не превръщайте темата в лична разправия. Яко навлязохте в предположения, всеки според личните си пристрастия и вярвания.

# 6 969
А защо внукът често е ходил в къщата на дядо си и баба си ? Тези насилници защо са го хранили с техните пенсии? Не ми звучи логично на мен...

Ти откъде знаеш кой кого е хранел? И защо изобщо е това чоплене и драматизиране? Нищичко не знаеш за никой от тези хора, освен как е приключила историята им - по най-гадния начин. Като си толкова жалостива, не ти ли е мъчно за майката на това момче, гръмнато от свекър ѝ - същият, който я изгонил години по-рано от великата къща с все децата ѝ, вдовица с две бедни сирачета (айде да попеем и ние с драматичните клишета)? Не ти ли е мъчно за дъщеря му, тя как ще живее занапред с мисълта по какъв зверски начин са си отишли родителите и племенникът ѝ? Познавала трима наркомани и в жълтурския сайт пишело, че и внукът бил такъв, та край, вече всичко ни е ясно. Давай да го канонизираме дядото с пушката и да се приключва.

Абе за майката не само ми е жал, ама и си бая да не ме среща мен подобна мечка, защото гаранции няма никакви кое дете как ще израсте, каквито и усилия да полагаме като родители. Да пази Господ.  Със свекър и свекърва, и пари да ми дават, не бих живяла не с две, а с три деца, че и с четири. работя, правя пари и нямам проблеми и да съм вдовица.  И честно казано, бих страдала И ако детето ми предпочете да живее с баба си и дядо си, а не с мен. Бих се чудила защо.
Иначе в повечето статии пише конкретно, че внукът им е живял при бабата и дядото, не им помагал, дядото го хранел, внукът не работел, дрогирал се, бил зависим от хазарт. Дядото с пушката няма да го канонизирам, ама ще му влезна в положението на човека и естествено за мен той с бабата са жертва. Защото с нищо не са заслужили действията на внука си спрямо тях. Пак изхождам от написаното в статията. И с оглед на тази информация, не е добре, че го е застрелял, но внукът си е за трепане, ако наистина го е направил това--заложил/продал и тн имота на баба си и дядо си и в знак на благодарност ги обрича на мизерия и по-лошо. Деянието му е много жестоко.  Не мисля, че е толкова нечовешко на някой да му падне пердето при подобно деяние.

Между другото, сетих се за друго престъпление. Става дума за самотна майка с деца, която дочаква някакво общинско  жилище и има възможност да го купи на някакви преференциални цени. Около нея се навърта мъж, уж любовник, който уж да й помогне да купи жилището, го купува за себе си и ги изгонва на улицата. Когато пораства синът на тази жена убива въпросния човек, който е измамил майка му и ги изгонва на улицата. И него не го виня, защото е бил обречен от този измамник на мизерно детство.

Скрит текст:
От МВР и прокуратурата разкриха подробности за жестокото убийство в столичния квартал "Обеля", при което тялото на 72-годишен мъж беше намерено на балкон на блок в квартала с 38 прободни рани.

По случая от 30 октомври е задържан 43-годишен мъж. Той вече е обвинен за тежкото престъпление и утре прокуратурата ще поиска постоянния му арест от съда, заяви говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

Заподозреният мъж е син на жена, с която жертвата имала отношение преди време.

През 1990 г. въпросното жилище е било общинско и стопанисвано от семейство. Мъжът в семейството починал, а съпругата останала да живее там със сина си. Двамата имали трудности да плащат вноските за жилището, което закупили.

Малко след смъртта на съпруга си, жената се запознала с друг мъж (жертвата на убийството - б.а.), който казал, че ще ѝ помага. Той поставил условие, че срещу вноските за апартамента иска да му бъде прехвърлена собствеността. Жената се съгласила, но при условие, че после жилището ще остане за сина ѝ.

Преди време мъжът казал, че трябва да се направи ремонт. Жената временно напуснала апартамента със сина си. През това време мъжът сменил заключващите механизми и когато жената се върнала, не успяла да влезе. Повикали полиция, започнали и дела за разваляне на сделката. Семейството (майката и синът ѝ) нямали възможност да платят на адвокат, за да продължи делото за собствеността.

На 30 октомври синът отишъл при мъжа, позвънил на вратата. Предполага се, че е бил пуснат да влезе, защото няма следи от взлом. Разследването предполага, че възрастния мъж е извадил нож и опитал да нападне синът на бившата си приятелка. По ръцете на по-младия мъж имало следи от наранявания.

Предполага се, че младият мъж взел ножа и нападнал по-възрастния. По тялото на убития са установени редица наранявания, част от които дълбоки рани в областта на сънната артерия и далака.

След престъплението мъжът се обадил на майка си обяснил, че ще трябва да се почиства обект. Взел препарати и се върнал в апартамента, където, според прокуратурата, заличавал следи. Тялото на убития възрастен мъж било завито в няколко одеяла. След това било извадено на една от терасите на жилището.

Директорът на столичната полиция Любомир Николов каза, че в годините имало много случаи на домашно насилие, когато семейството живеело заедно. Това, според разследващите, говори за събирано желание за отмъщение от страна на извършителя на убийството.

Преди да изкара трупа на балкона, мъжът опитал да изкъпе тялото на убития, за да заличи следите.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 14:41 от MariyaHris

# 6 970
Тук синът е типичен психопат. 38 прободни рани, заличаване на следи, къпане на труп, липса на разкаяние, пише в друга статия, че е продължил живота си по обичайния си начин.

# 6 971
  • Пловдив
Никъде не пише, че ги е изгонил, когато синът е бил дете - по-скоро оставам с впечатление, че е станало скоро.

# 6 972
  • София
Така е - нищо не знаем всъщност, освен за самото убийство. Всички си съчиняваме по картинка.

Има един филм, доста стар вече, "Луд град". Един афектиран бивш охранител в музей нахлу вътре и взе за заложници сума народ, вкл. цял клас деца и един случаен журналист (Дъстин Хофман в страхотна роля), защото не можел да понесе уволнението си. Журналистът обеща, че ще го "изпере", и започна така да предава историята, че скоро целият град ревеше и съчувстваше на похитителя и се бунтуваше срещу коравосърдечното му уволнение. Само предложения за брак не му изпращаха... Хубаво, ама друга медийна група реши, че ще им прави сечено, и започна да излъчва репортажи, в които охранителят беше нечувано чудовище. И всички похдванаха - изрод, престъпник, убийте го, стреляйте на месо... Доста добър филм и много показателен колко лесно ни манипулират медиите, респ. колко малка или субективна част от една история могат/искат да ни покажат като пълната, неоспорима истина.

https://www.imdb.com/title/tt0119592/

# 6 973
Често жертвите на свой ред стават насилници в безпомощността си. Това не е оправдание, а обяснение.

Точно, обяснение, причина, не е оправдание.
Аз не оправдавам дядото в никакъв случай.

# 6 974
Никъде не пише, че ги е изгонил, когато синът е бил дете - по-скоро оставам с впечатление, че е станало скоро.

На много места пише, че убиецът е "живял като дете" в дома на убития, не биха го формулирали така, ако наскоро убитият е сменил бравите.

тук даже пише в заглавието, че апартаментът е отнет ''преди 30 години". https://dnes.dir.bg/krimi/ubiystvoto-v-obelya-38-probodni-rani-p … lishte-predi-30-g

Общи условия

Активация на акаунт