Криминални досиета

• 421 215
  • 6 892
  •   4
Отговори
# 705
Абе много трудно съсед може да разбере какво става. В нашия блок примерно едни с малки деца често се карат. Даже понякога спирам да чуя дали не се и бият. Но не - жената говори с по-силен глас дори и като е за нещо хубаво. Единия път разказваше виц , а аз си мисля ,че нещо става. На друг етаж пък има тийнейджъри - и пак си минавам и чувам някой да вика, да охка и пак замръзвам и слушам. Еми децата се бият помежду си кой знае за каква глупост.

Тоест, трябва да мине мноооого време ,за да съм сигурна че нещо става и пак ще взема мерки внимателно. Много е деликатно.

# 706
И аз не мисля, че шофьорът е виновен. Таксиметровите шофьори се сблъскват с много хора ежедневно, те са доста добри психолози. Явно, че шофьорът е видял, че има нещо много нередно и не е проявил желание да бъде в центъра на история с неясен изход.

# 707
Точно така.

Както се опитват да оневинят жената, където си закла децата. Мъжът ѝ я тормозел, свекърът не знам как си..... Айде, бе.... Що се не разведе, а си закла децата? Що не се самоуби, а им посегна?!?

Виновни били роднините, щото я тормозели, не я били завели на лекар, не били направили еди какво си....!!!!  Виновна е само и единствено тя, защото тя го е направила и трябва да е затворена до края на живота си.

Абе много трудно съсед може да разбере какво става. ......
Тоест, трябва да мине мноооого време ,за да съм сигурна че нещо става и пак ще взема мерки внимателно. Много е деликатно.

Плюс това не е работа на всеки да се меси в живота и семейните отношения на другите. Карат се, смеят се, тяхна си работа. Или според някои тук, трябва да слухтим по вратите на хората, сакън да не стане нещо и при всеки скандал, да звъним на полицията.....

# 708
  • София
Морално укоримо е, да, но не е престъпление, да бъде подведен под отговорност. Сега чета, че се възмущават от присъдата на съдия Иван Коев, че е твърде лека, но доколкото ми е известно, когато има убийство, дори на първа инстанция съдебният състав е от 5 човека - двама съдии, трима съдебни заседатели. Всеки има по един глас и с еднаква тежест.
За жената убийца чух много оправдания, такива за мъж убиец на детето си не съм чула никога. Това си е типична крайна феминистка реторика и двойни стандарти.

# 709
Не става дума да слухтим, но когато е явно насилие според мен си се разбира. Не знам..за мен да не помогнеш, когато виждаш , че някой има нужда..си е подкрепа на насилието.

# 710
Не можеш да се бъркаш, без да бъдеш помолен за това от жертвата. Понякога можеш да влошиш нещата или да застанеш самият ти на мушката. Мой роднина упражняваше насилие върху жена си. Ако се опиташ да му кажеш нещо - отрича. В един момент, жената ме помоли за конкретна помощ - помогнах й, както и я насърчихме да го напусне. В момента, насилието й е далечен спомен. Но без съгласие на жертвата нищо не можеш да направиш. Освен това, насилниците са прекалено хитри - почти винаги успяват да се представят за невинни, а после си го изкарват на жертвата. Освен това успяват да й внушат, че е виновна и сама си е заслужила насилието.

# 711
Дам , майка ми все още вярва,че баща ми е станал алкохолик и насилник ,защото не е успяла да съгради уютен дом и да е добра домакиня. Манипулацията може да вземе чудовищни размери.

# 712
На алкохолиците все някой друг им е виновен,  а и им е заложено да стават агресивни. Или само с думи или и с шамари....

# 713
Макар да се отклонявам от темата сега се сещам кой ми е най-яркия спомен. Била съм на 3-4 , нашия се напил, виждам как е хванал майка ми за косата и я влачи все едно не е жив човек. Това е единствения път ,в който дядо ми влезе , за да спре патардията. Помня майка ми ,която му каза - някой ден няма да оживея, просто няма да оцелея. Тези думи съм ги запомнила и после все си ме беше страх, то наистина на чудо оцеляхме. Но имаше тооолкова много свидетели. Десетки. Никой никога не се намеси.

След 20 години полицията прибира баща ми ,защото извадил нож на съсед. Идва полицията и пита майка ми дали иска да подаде жалба. Майка ми казала - ако исках щях да го направя преди много години. Това се случва ,когато жертвата напълно забрави за себе си. Така се стига и до убийства. Ние , от другата страна не можем да си го обясним. След случая в Сандански се обадих на майка й да и благодаря ,че ни е запазила живи. За щастие тя каза, че никога дори не й е минавало през главата подобно нещо.

# 714
Мей, много съжалявам за това, което сте преживели с майка си.
Аз именно това имах предвид под намеса..не може просто да се гледа отстрани..и знам, че е много деликатен момента с това жертвата да ти поиска помощ, но много често тя дори не осъзнава какво се случва..а когато го направи е твърде късно..

# 715
Мей, ужасно, ужасно преживяване и въобще живот. Дано майка ти е зарязала баща ти към днешна дата.

# 716
Не се притеснявайте, взела съм си поуките от детството. Всъщност не го е напуснала, сега е с тежка цироза и го гледа. Онзи ден си говорихме, че е имало моменти, в които е искала да умре, а сега й е жал. Аз гледам да съм неутрална. Но теми като тази са ми интересни. Има нещо садистично в баща ми, но пусто не е имал типичното детство за агресор. Дори обратното. Той ми е най-голямата загатка, защото действията му са определено насилие над личността.

# 717
Това означава ли, че е спрял да пие и си е коригирал поведението? Защото казваш, че го гледа и й е жал.
Извинявай,  ако е твърде лично, дори не е нужно да отговаряш.

# 718
Мей, чела съм че НЛР и разните психопатии се развиват още в зародишен етап. Т.е. нещо в кората на главния мозък се изкривява и центъра , които отговаря за емпатията не работи или не работи както трябва.
И това си е по темата разглеждането на криминалните мозъци и профилирането на личността на престъпника са ми много интересни. Дори обмислях да запиша криминална психология , като магистратура, само заради това. Но се отказах, защото нямам намерение да работя в тази сфера и защото в България всичко е повече теория и общи приказки, отколкото реална практика.

# 719
Не, последните 10 години остаря и не беше толкова агресивен, поне не физически. Аз лично не съм го виждала повече от 2 пъти за това време. Въпроса е, че жената си мисли, че тя е виновна, това й е внушавано с години наред. Той не й даваше да се облича добре, да се гримира, да ходи на събирания. Типично за всеки подобен случай. Колкото по-малко връзка с чуждия свят, толкова по-лесно се внушават неща.
Опитвала се е да си тръгне, но пак заплахи - ще те убия, родителите ти, ще направя бомба,абе класика. Но, когато си вътре в тази картина страха е огромен. Направо във всяка клетка.
И роднините като се правят, че не виждат си мислиш - може би е прав, сигурно съм виновна.

Общи условия

Активация на акаунт