Криминални досиета

• 421 145
  • 6 888
  •   2
Отговори
# 690
Викторио, според мен, въобще не е сериен убиец. Доколкото съм чела, серийните убийци търсят определени усещания от отнемането на човешки живот. Не си спомням съвсем точно случаят на Викторио и подбудите му, но вероятно или няма контрол над гнева си или с нещо са му пречили жена му и детето, тоест е действал от някакви практически подбуди, а не от психологически.

# 691
  • София
И аз така мисля, той в началото е убил само майката, много по-късно детето, тоест приемам, че детето не е планирал да убива, иначе щеше да извърши и двете убийства веднага и още в апартамента, а не да обикаля с бебето из целия град после. Много лабилен човек очевидно.
Доколкото четох, той получава 15 години за майката и още 20 за бебето или обратното, но у нас липсва кумулация на присъдата и затова вместо общо 35, получава само по-дългата от 20 години.

# 692
Не, не липсва у нас института на кумулацията или т. нар. групиране на наказания, точно обратното е и точно защото е наличен, затова и не се събират отделните наказания при определени от закона условия, а се налага най високото от тях.

# 693
  • София
Очевидно не е като в щатите, където не е рядкост човек да получи 200 години затвор, 5 доживотни присъди и т.н. Тук не съм чувала за такива присъди и в Европа изобщо. То така излиза, че човек дали ще убие един, или десет човека, накрая може да получи едно и също наказание. Като Брайвик в Норвегия с неговите 20 години, защото повече не разрешават.

# 694
Напротив, именно детето е планирал да убие, след като го е убил след часове разнасяне из града! Да речем, че майката е убил в състояние на афект, после в ужаса си от стореното обикаля с детето... но все пак убива и бебето. Не е сериен убиец, но изобщо не бих била сигурна, че няма да убие отново ако му падне пердето. На човек, на когото му липсва основния инстинкт да защитава децата си, няма как да се има доверие.

# 695
Викторио не е сериен убиец, но за мен си е с нарцистично личностно разстройство, не е способен да обича друг освен себе си. Смята, че хората около него му принадлежат и щом вече не искат да са с него, може да ги премахне, за да не са щастливи без него.
От затворниците в България единственият , с когото бих комуникирала е Джок Полфрийман. Макар, че той вече е на свобода. Вярвам, че присъдата му беше несправедлива и той е убил при самозащита. Много интелигентен и чистосърдечен човек.

# 696
  • София
Според мен не е искал да убива бебето, защото е искал таксиметровият шофьор да го вземе със себе си, но той е отказал. Това е можело да спаси живота на бебето поне, но човекът е постъпил като страхливец. Мислел, че Викторио ще се самоубие, но и за това се иска смелост. Нарцисистите трудно биха посегнали на собствения си живот, те много си треперят.

# 697
Не е искал, горкият, принуден е бил. Що за глупости? Шофьорът излезе по-виновен.

# 698
Отказал е, защото го е дострашало , че може да го обвинят в отвличане. Не го оправдавам. И той е не по-малко виновен. Но Викторио си е завършен нарцисист. Самият факт, че в болничната стая е разправял, че е вее е звезда и се говори много.

# 699
Ами не е виновен шофьорът, ама можеше да помисли малконс главата си и да се сети, че нещо не  е както трябва. Не че нещо, ама сега дали му е по-добре да живее с мисълта, че е можел да спаси детето, а не е, щото хората сме станали супер егоисти.
Чак сега ме хваща яд..

# 700
Такива хора, като шофьора не ми изглеждат да имат съвест. Гледа си собствения гъз и на него да му е добре и до там. Беше доста нагъл и по думите му разбрах , че е самогъзник. Много често явление в нашето общество.

# 701
Прекалява се с обвиняването на шофьора, чак пък не по-малко виновен? Алооооу, бащата е УБИЛ, този непознат не е направил нищо незаконно. Не помня каква беше точно ситуацията, но психопатът не беше ли с пистолет в таксито? Как се очаква да реагираш адекватно, това да не ви е американски екшън? Да можеше, много неща можеше, майката също можеше да е жива, но този изрод ги е убил. Не търсете други виновни.

# 702
Прекалява се с обвиняването на шофьора, чак пък не по-малко виновен? Алооооу, бащата е УБИЛ, . Не помня каква беше точно ситуацията

Точно.
Все едно съседите да са виновни, когато един изрод уби жена си и дъщеря си, после се самоуби. Все едно да кажем - не са се обадили в полицията, когато са чули скандала.....

# 703
A не са ли виновни, че са мълчали и не са викали полицията... Бездействието е форма на съдействие...от морална гледна точка за мен шофьорът има вина. Да Викторио е най-големият виновник разбира се..но можеше да е друго, ако не беше го дострашало шофьорът.

# 704
Не, не са виновни и не е съдействие. По твоята логика и съседите им са виновни, и родителите, и приятелите, че и направо жертвата си е виновна, задето не си е тръгнала навреме. Всичко можеше да е друго, всички можеше да са живи и Виторио да не е в затвора, само че фактите са други - жената и бебето са мъртви. Не защото някой е мълчал, а защото някой ги е убил.

Общи условия

Активация на акаунт